MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
We are back! (31.1.03, 00:17)

Hvem sier at hackerne er fordrevet fra NTNUs datanettverk? Her i Universitetsavisa slipper vi fortsatt latterlig enkelt til. Kort sagt: Gusjelovfredagredaksjonen is back!

FAKTA

GODT SAGT SIDEN SIST:
"Live bildeoverføring setter svært strenge krav til performance, jitter og latency".
Fra kurset "Ny vekst i telesektoren – Digitale telenett 2003" under årets Kursdager på Gløshaugen.

"Også universitetet oppfattes av noen som rotete og "skitten" og som trenger samme medisin som branntomten i Nordre gate".
Professor Håkon With Andresen ønsker seg fortsatt uorden på universitetet (Adressa 8.januar)

"Vi har lært masse. I hvert fall masse fine ord".
Avtroppende student-styremedlem, Hanne Skaare Pedersen, i takkeinnlegg på siste styremøte før jul (13.desember 2002)

"Men hvordan ser man på en ku at hun liker å bli kost med?
- Det er enkelt! Står kua rolig, så liker hun det, og går hun sin vei så liker hun det ikke."

Professor Knut Bøe (Nei, det er B og ikke M i etternavnet) ved Landbrukshøgskolen bedriver meget oppklarende forskningsformidling i Forskning.no.

"Han har ingen skjeletter i skapet."
Bladet "Helse" presenterer patolog Harald Aarset ved St.Olavs Hospital.

"Der kommer Uschi Disl. Hun har vært grensevakt, så hun er vant til å skyte på flyktninger."
Jon Herwig Carlsen kommenterer skiskyting i NRK.

Aller først vil vi kategorisk tilbakevise alle ondsinnede rykter om at redaksjonen skal være finansiert av Saddam Hussein og en skjeggtasse i Tora Bora-fjellene. Derimot har vi sikre indisier på at sponsor for Universitetsavisas "uavhengige" journalistikk befinner seg her. Den nedrige bakvaskingen som avisa bedriver i denne artikkelen kan bare være klekket ut av propagandaeksperter i Pyongyang. UA skriver nemlig at (Eva) "Joly arbeider no som korrupsjonsrådgjevar for regjeringa Bondevik".

_____________

STEMPLET
Apropos regjeringen så minnes vi en tidligere en, med en annen politisk farge, hvor Sissel Rønbeck var medlem. Hun ergret seg over alle de tunge og lange dokumentene som byråkratene i departementet bragte inn på pulten hennes. Til slutt ble Rønbeck så irritert at hun fikk laget et stempel med teksten som du ser på bildet. Dette kom i flittig bruk i dokumenthaugen. Av en eller annen merkelig grunn rant den gamle historien oss plutselig i hu en kveld mens vi satt og leste dette dokumentet.

_____________

OM BAUSLONKER OG TVERRPEISER
Ingen Gusjelovfredagspalte uten bidrag fra vår faste skjellsordleverandør, Tor Erik Jenstad. Han mener at det etter jula kan passe med et par trønderord for "snyltegjest":

 • bauslonk (uttales bau-sjlonk) - uttrykk fra Skaun og Orkdal. Også brukt om en som bare tilfeldigvis blir bedt.
 • vaffelkakhund - person som renner rundt til folk for å få vaffel og kaffe (Ørlandet).

  For egen regning har Gusjelovfredagredaksjonen begynt å samle akademiske kraftuttrykk snappet opp fra vårt nærmiljø. Vi starter med følgende to:

 • tverrpeis - vitenskapelig ansatt som alt for ivrig deltar i tverrfaglige prosjekter initiert av ledelsen.
 • BOHICA-kropp - NTNU-er som er blitt krumbøyd av omorganiseringer (Bend Over Here It Comes Again). Lidelsen er av epidemisk karakter.

  _____________

  Hiis`ern - nå også med menneskelige trekk.
  EN GLAD GUTT I
  Ettersom EFTA gledelig nok nå har fastslått at universitetet skal være damefri sone (så det intelligente kjønn får fred til å tenke), finner vi denne gang grunn til å gjøre litt ekstra stas på gutta. Vi starter på toppen og sender en noe forsinket gratulasjon til rektor Eivind Hiis Hauge som 15.november rundet 65 år. Gutten holder seg usedvanlig godt og vi minner samtidig om følgende fyndord fra hans professorkollega Johan Galtung, fremført på NRK i fjor høst:

  "Når menn blir rundt 65, da begynner menneskelige trekk å komme frem. Og før de blir 12 er der også helt klare menneskelige trekk. Altså er det perioden mellom 12 og 65 som er problemet."

  _____________

  Dritspennende kar ledig på markedet.
  EN GLAD GUTT II
  Erling Paulsen, Adressa-spaltist, kretsmester i styreverv og generell up and coming wonderboy, røper på sine hjemmesider under tittelen ”Et varmt møte med meg selv” hva han synes er topp her i livet:
  "I sommer jobbet jeg som konsulent i The Boston Consulting Group i Oslo. Det var dritspennende, og jeg var så heldig å få tilbud om fast jobb der om et år".
  Erling har en dritspennende cv og har antakelig hatt en dritspennende høst: For som han selv skriver: "Når jeg denne høsten dessuten er singel for første gang på tre år, blir ikke behovet for fest og moro noe mindre - så får vi se hva høsten vil bringe".

  EN GLAD GUTT III: - For meg er det komplett uforståelig at noen ansatte kan hevde at de er trøtte av omorganiseringer. Selv er jeg alltid våken for mulighetene som ligger i et nytt organisasjonskart, sier styremedlem Bjarne Foss i en engasjert kommentar.
  Spørsmålet som Gusjelovfredagredaksjonen stiller seg nå – i januar - er om høsten bragte Erling noe?

  _____________

  NYTT FRA SLAGMARKEN
  I en statistikk nylig gjengitt på Innsida fremgår det at Trond Andresen i fjor fikk navnet sitt i Aftenposten, Dagbladet og Dagens næringsliv fire ganger. Derfor blir han trukket fram som eksempel til etterfølgelse i strevet med å formidle NTNUs forskning til allmennheten. De vitenskapelige framskritt fra teknologihovedstaden som blir tatt opp i de fire artiklene er Andresens kamp mot blondinebrigadens tyranni i TV-ruta. Tronds korstog for de stygges rettigheter i mediene fenger tydeligvis journalistene. Men dessverre kommer det stadig meldinger fra slagmarken som tyder på at Trond i denne saken tilhører et taperlag.

  _____________

  MATERIELLADMINISTRASJONSSEKSJONEN (puhh!) i Økonomiavdelinga har ansvar for innkjøp, forsyning og rammeavtaler her på bruket. Vi anbefaler at det neste innkjøpet blir et korrekturprogram. Og etterpå kan det også være lurt å sjekke hvordan NTNUs logo nå til dags skal se ut. Men ellers er websiden riktig fin.
  Notorisk late og tilhengere av todelt styringslinje og all mulig ansvarsfraskrivelse som vi er, kan ikke redaksjonen love at denne spalten i år vil bli fast innslag hver fredag her i UA. Men ingen skal føle seg trygge for at vi ikke plutselig kommer tilbake på en skjerm nær deg!

  MARY FÅR BETALT: I vår nye serie "Nummer vi gjerne nevner" - fra NTNUs telefonkatalog, er vi i dag kommet til Mary Meland som er så heldig at hun får fast månedslønn. Men så jobber hun da også i Økonomiavdelinga.
  Gusjelovfredagredaksjonen

 •