MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
Kritisk, konstruktiv og særdeles kreativ (11.4.03, 00:05)

Ingen påske uten grøss fra Gusjelovfredagsredaksjonen. Denne gang stopper vi eldrebølgen og avslører hvor Iraks informasjonsminister ikke er 23.mai i år.

I forhåndsreklamen for nettmøtet i Dagbladet ble NTNU presentert som "Norges største vitenskapelige eksperiment".
UNGDOMMEN SPØR
Ungdommen lurer på så mye rart. 4.april inviterte Dagbladet.no til nettmøte med studieveiledere fra NTNU. Det ble sendt inn en drøss med spørsmål. Her følger noen tilfeldig utvalgte eksempler;

Karakterer
Dersom man fullfører en sivilingeniørutdanning i bioteknologi, hvordan står man stilt dersom karaktergjennomsnittet ligger mellom D og E?
Innsendt av: Pellefant

Halla
Jeg synes det virker som et skikkelig digg studium å bli sivilingeniør, men jeg hater matte og fysikk skikklig mye. Kan jeg bli sivilingeniør, eller ække det håp for meg?
Innsendt av: Glenn

...og hei folkens - nå er det bare fire dager igjen til Samordna opptak sin søknadsfrist.
Spørsmålet mitt er om NTNU offisielt mener det bør være spesifikke krav til studentens intelligens og om NTNU i så fall har definert en nedre grense før en anbefales å starte et studie? Hva er eventuelt anbefalt nedre grense for studie i teknologiske fag, tallfestet i for eksempel IQ?
Hilsen Birger

Denne stikkprøven synes å vise at redaksjonen i Universitetsavisa kan se fram til å forfatte flere oppslag av denne typen i årene som kommer. Pellefant, Glenn og Birger svikter nok ikke.

____________________

UKAS BESTE RÅD
"Sjekk gjerne med kolleger om den forskeren som du planlegger å intervjue klarer å snakke i hele setninger."
Fra lynkurs for ferske forskningsjournalister publisert på nettstedet Forskning.no (der for øvrig NTNU er medeier).

____________________

UKAS BESTE SITAT
"By-kontorist-typen er ofte en sørgelig fremtoning. I den unge alder allerede duknakket, skævskuldret og skævhoftet af den forvredne kontorstolstilling, bleg, filipenseret og pomadiseret, med den tynde hals stikkende frem af en flip, som en normal mand kunne bruge som manchet."
Den verdenskjente, danske idrettspedagog I.P.Müller i boka "Mit system", fra 1904.

____________________

Vi tror vi foretrekker soveposen i stedet for sengetøyet fra SiT Bolig.
UKAS BESTE SPØRSMÅL
"Hallo,
lurer på hvem jeg må snakke med om å bli forsøkskanin?"

Alldeles autentisk spørsmål innsendt til www-admin. Hvis noen av våre lesere tilfeldigvis skulle stå i beit for en levende testperson, så ta kontakt med innsenderen på hans eneste oppgitte epost-adresse; sprengt_banan@hotmail.com

____________________

UKAs BESTE NYE FAKTAOPPLYSNING SOM DU HELST IKKE VILLE HA
"Hvis du slenger frosken oppi en gryte med kokende vann, hopper den ut med en gang. Men legger du den oppi det kalde vannet og setter plata på, blir den kokt. Slik kan du strekke nytelsen svært langt".
Sadomasochisten "Svein" forklarer i siste nr. av Under dusken hvordan SM-dyrkere på Moholt studentby lærer seg å heve smerteterskelen.

____________________

EN GNIST AV TIDLØSHET: Rektorer har kommet og gått, fakulteter og institutter likeså. Tapir bokhandel på Gløshaugen har også flyttet en gang siden 1996. Likevel er det fortsatt – mer enn sju år etter at NTH gikk over i historien – mulig å få kjøpt postkort fra høgskolen i butikken. Ett av kortene som vi fant i Tapirs postkortstativ viser blant annet blomsterenga som fantes på sørsiden av kjemiblokkene på Gløshaugen – før tomta til Relafagbygget ble gravet ut. Løp og kjøp relikvier for bare 4 kroner pr.stk. (Tilbudspris!).
UKAs BESTE BESKRIVELSE AV IT-FOLK
"...Derimot skilte databehandlerne seg klart ut fra de øvrige kunnskapsarbeiderne ved at de hadde et langt lavere behov for sosial kontakt. Den samme tendensen ble funnet da man sammenlignet ledere innen datafeltet med andre ledere. Datasjefer har antagelig et lavere sosialt behov enn andre ledere (Couger og Sawacki 1980)."
NTNU-student Helene Tronstad Moe i artikkelen "Kunnskapsledelse og personlighet" i Psykologisk tidsskrift nr.2/02.

____________________

MANGE RAVTARMER Å SE I DAGSREVYEN
Voldsomheter dominerer nyhetsbildet nå om dagen. Derfor har vår skjellsordekspert Tor Erik Jenstad denne gang plukket ut tre kraftuttrykk som beskriver folk som er hardhendte, brutale og uvørne;

 • ovølsfusse (Budal)
 • ravtarm (Flatanger)
 • skåttåbjønn (Frosta)

  Har du forresten prøvd å skrive "lynkrig" i Word 2000 ver. 9.0? Korrekturprogrammet retter da øyeblikkelig til "lyngkrig".

  ____________________

  Mohammed blir dessverre forhindret.
  FESTTALER´N ER BLITT FORHINDRET
  Stein Lillevolden var bare kritisk.
  Gunnar Aadne Solbakken var bare kreativ og konstruktiv.
  Dermed gjenstod bare en av de tre kandidatene som NTNU-ledelsen vurderte som aktuelle for å holde hovedtalen under vårens festmøte ved NTNU 23.mai. Det måtte bli - Mohammed Saeed al-Sahaf. Iraks sjarmtroll av en informasjonsminister, som med lua på snei og glimt i øyet de siste par ukene både på kritisk, konstruktivt og særdeles kreativt vis har opplyst verdenspressen om hvordan den seierrike irakiske hæren har holdt amerikanske og britiske tropper stangen på den kuwaitiske grensa.

  Tittel for Mohammeds foredrag i Samfundet 23.mai var allerede bestemt; "Om gledene ved Kvalitetsreformen, tryggheten i å ha én sterk leder av universitetet og nødvendigheten av alltid å se lyset i enden av tunnelen".

  Dessverre har Mohammed på kort varsel meldt avbud, og som stand in er kommet en snøvlende bestefar fra Oslo. Det eneste de to har til felles er at begge har vært i Bagdad uten å se amerikanske stridsvogner i gatene.

  ____________________

  SVARET PÅ ELDREBØLGEN
  De siste årene har det kommet mange dystre advarsler om forgubbing på NTNU. Ved flere fakulteter blir det tilnærmet fullt generasjonsskifte om fire - fem år. Det store problemet er at etterveksten av lovende amanuenser mangler. Men alle som mottar en normal mengde spam-post vil vite at løsningen bare er et web-klikk unna. Den heter HGH (Human Growth Hormone) og jevnlig inntak gjør deg minst 20 år yngre!

  Etter nitidige undersøkelser har Gusjelovfredagredaksjonen faktisk funnet vitenskapelige belegg for at HGH setter ny fart i en sliten skrott. Dette får vi også bekreftet fra ytterst sikre kilder i the "American Anti-Aging Society." Populærversjonen av forskningsresultatene er at middelet fjerner rynker, styrker hukommelsen, gir deg energien og håret tilbake, senker kolesterolnivået og fjerner cellulitter. Med mye mer.

  HUSKER DU? Dette bildet tar vi i grunnen bare med som en gest til HGH-generasjonen, og som en påminnelse om at tiden går.
  Med andre ord bør en proff som nærmer seg 67 minst kunne svinge pekestokken til han blir 87. Vi regner med at Organisasjonsavdelingen omgående kjøper inn og distribuerer gratis HGH-tabletter til alle emeriti her på bruket.

  Gusjelovfredagredaksjonen
  INGEN HENSYN - INGEN GRENSER - MEN PÅSKEFERIE SKAL VI HA!

 •