- Fortsatt en god idé
(22.4.03, 20:14) Styreleder Tore Gimse i BedriftsUniversitetet tror at selskapet igjen kan komme til nytte. - Selv om markedet viste seg å være vesentlig tregere enn vi trodde, vet vi at det er interesse for tilbudene våre, sier styreleder i Bedriftsuniversitetet, Tore Gimse.
Selv om selskapet nå avvikler virksomheten og studietilbudene, vil
BedriftsUniversitetet som aksjeselskap fortsatt eksistere. Hvis interessen
for etter- og videreutdanning skulle ta seg opp, er det ingen hindring for å
dra i gang virksomheten igjen, sier Gimse og holder døra på gløtt.
- BedriftsUniversitetet er et navn som mange har festet seg ved, hevder han.
Kundene var trege
Markedsundersøkelser i forkant fortalte at kurs i regi av
Bedriftsuniversitetet var noe både bedrifter og offentlige etater ønsket velkommen. Men det gikk bare noen måneder etter lanseringen i
mai 2002 før man ble klar over at kunder og penger uteble. Etterspørselen i
markedet var dalende. Flere potensielle kunder klarte heller aldri å
bestemme seg for hva de egentlig ønsket og fikk aldri signert kontraktene.
- Dårlig omsetning
Til Dagens næringsliv sa Gimse i fjor at han regnet med en omsetning på 50
millioner det første året. Til Universitetsavisa anslår Gimse at omsetningen totalt har vært på et sted mellom 10 og 15 millioner kroner.
- Var dere for optimistiske?
- Ja, i etterkant kan du si at vi var det. Vi skulle nok ha startet litt mer
forsiktig.
For de seks ansatte som har vært lønnet av BedriftsUniversitetet, jobbes det
med forskjellige løsninger for å sikre disse videre arbeid.
Baksmell nr. to
Det er ikke første gang at et samarbeidsprosjekt om etterutdanning rakner for universitetet. I 1991 trakk daværende Norges tekniske høgskole (NTH) seg ut av stiftelsen Teknøk (Teknisk og økonomisk kunnskapssentrum). Den gang samarbeidet NTH og Norges handelshøgskole (NHH) om å drive et kurs- og konferansesenter i flotte lokaler i Oslo. Senteret viste seg å koste langt mer enn det smakte, og NTH trakk seg ut av samarbeidet.
Kritikk av Bedriftsuniversitetet
Innad ved NTNU har ikke alle vært like glad for at universitetet gikk inn som medeier i BedriftsUniversitetet. Blant kritikerne er det blitt hevdet at dette nye tilbudet har konkurrert med etablerte kurs og at NTNU har spredd sin satsing på etterutdanning for mye.
Nedleggelsen gjør at det trolig vil komme flere oppdrag til NTNUs seksjon for fjernundervisning, etter- og videreutdanning i Studieavdelingen. Denne seksjonen vil trolig overta en del av boet etter bedriftsuniversitetet og drive noen av deres tiltak videre. Hvilke tilbud dette vil omfatte og hvordan dette skal gjøres i praksis, er ennå ikke bestemt.
Av Tore Hugubakken Optimismen var tilsynelatende stor i BedriftsUniversitetet for bare få måneder siden. Hele etter- og videreutdanningsvirksomheten ved NTNU har slitt de siste årene. Les hovedartikkel:
Bedriftsuniversitetet legges ned
|