MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Jazztalent spiller solo i Kammersalen (12.5.03, 22:05)

Alf Wilhelm Lundberg går siste året ved den prestisjefylte jazzlinja ved NTNU. Tirsdag holder han han solokonsert på flygel.

Konserten vil inneholde musikk for enhver smak. Noe hentet fra andre, men også en del egenkomponert.

Alf Wilhelm Lundberg drømmer om slå igjennom med egne komposisjoner.
Det er ikke hvem som helst som slipper inn på Musikkonservatoriet i Trondheim (Institutt for musikk). På jazzlinja er det rundt 150 søkere hvert år, men bare ti som kommer inn.

- Jeg var veldig heldig og fikk vist frem det beste jeg kunne, smiler Alf Wilhelm Lundberg. Det musikalske talentet kom inn rett fra videregående. Han behersker både piano og gitar til fulle, og komponerer i tillegg sine egne stykker. Men interessen har ikke alltid vært der.

Skrev stykker som tolvåring
- Jeg begynte vel å ta pianotimer da jeg var seks år, men etter et halvt år sluttet jeg. Det var så kjedelig, husker Alf. Det tok noen år før han begynte å spille igjen.

- I tolvårsalderen begynte jeg å spille litt for meg selv. Jeg lagde mine egne sanger etter øret. Et par år senere fikk jeg sansen for klassisk musikk, og fikk tak i masse noter. Da skulle jeg lære meg å spille de stykkene jeg ville. Først på videregående ble det musikkundervisning. Jeg gikk musikklinja. Det var i den perioden jeg bestemte meg for å satse på jazzen, forteller han.

Mange konserter
I tillegg til prosjekter og konserter gjennom utdanningen ved konservatoriet, er Alf med i diverse trioer, som opptrer på kafeer og lignende steder. Den ene av dem, "Shifting Sands", er en trio med bare Haugesundsfolk.

- Vi jobber med å få til en CD-innspilling snart, og forbereder oss på turné. Dette er ganske stort for meg, for vi spiller bare mine komposisjoner, sier Alf. Han spiller både piano og gitar i gruppa.

Full kontroll. En siste finpuss før konserten på tirsdag.
Spilte med Conradi
Rett etter påske var han med og holdt Sinatra-konsert i Frimurerlogen sammen med Kåre Conradi.

- Det var en del av et Frank Sinatra-prosjekt med storband, men en del av stykkene ble duett med ham og meg, forteller Alf.

- Det er veldig bra å spille i konsertsaler, slik som den i Frimurerlogen. Dessuten var det et flott flygel der. Slik blir det også på solokonserten min på tirsdag. Det er en fin konsertsal, og flygelet er fantastisk. Det er helt nytt, kjøpt inn rett over nyttår, og vanvittig bra. Jeg gleder meg, smiler Alf.

Solo på flygel
Konserten avholdes tirsdag kveld i Kammersalen, i kjelleren i Olavskvartalet. Han lover en klar overvekt av egne komposisjoner.

- Dette er musikk jeg har et sterkt forhold til. Den favner vidt, for jeg har latt meg inspirere av mange forskjellige sjangere. Det blir et variert utvalg av både egne og andres låter, gjerne med min personlige vri på dem. Blant annet spiller jeg litt Ravel, en impresjonistisk komponist fra 1900-tallet, samtidig som det er en god del moderne musikk. Jeg gjør for eksempel en versjon av Nirvanas "Smells Like Teen Spirit". Så har jeg noe temmelig groovie, og egne variasjoner over kjente, klassiske jazzlåter. Det bør være noe for enhver smak, understreker han.

Håper på USA-stipend
Musikkstudenten har planer om jazzkurs i Italia i sommer.

- Den amerikanske Berklee School of Music arrangerer sommerkurs i Perugia, og det har jeg lyst til å være med på. Da blir det ti dager med intensiv undervisning og spilling, og mulighet for å bli tildelt stipend for et semester ved Berklee. Det hadde vært fantastisk å få et slikt stipend. Da begynner jeg ved Berklee i januar, forteller han.

- Uansett blir kurset en vanvittig bra opplevelse i seg selv. Bobby McFerrin, han som skrev "Don?t Worry, Be Happy", skal være instruktør der. Jeg kommer til å lære utrolig mye, sier Alf Wilhelm Lundberg.

Tekst og foto: Anne Winsnes Rødland