MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
Om Frank og andre klabbkalla (23.5.03, 00:50)

Så du trodde lavmålet var nådd med russetoget på 17.mai? Da har du ikke lest dagens utgave av Gusjelovfredagspalten.

Uten hensyn, uten grenser og uten tipstelefon. Den totalt uansvarlige Gusjelovfredagredaksjonen slår til igjen.

Mens Thorvald holder festtalen er det personalorkestern fra NTNUs vennskapsuniversitet i Östersund som skal sørge for festpolonaisen under dagens Festmøte i Studentersamfundet.
UKAs NYE ORDTAK:
Han er bare ute etter å lage ugler i mosen hele tida.
Lyn-stopper Tommy Berntsen om Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet (på papir) 28.april. I Dagbladets nettutgave er utsagnet rettet til Han er bare ute etter å lage kvalm hele tida.

________

UKAs CLEMET:
Utdanning gir under ingen omstendigheter noen garanti for dannelse, kun en mulighet - akkurat som høyere utdanning ikke er noe man bare får, men noe man må ta.
Statsråd Kristin Clemet i leserinnlegg i Dagbladet 25.april.

________

UKAs BRØGGER:
Norske kvinner krever mye av menn, de skal være både myke og harde og alt mulig. Det er nesten ikke mulig å leve opp til de forventninger som stilles.
Professor Jan Brøgger ved Sosialantropologisk institutt i intervju med Bergens tidende 22.april.

________

NTNU-student og Spin Doctor Erling Paulsen står bak Frank-kampanjen.
DAGENS GULLKORN FRA FRANK:
Hva med å ringe en gammel venn? Bare for å høre hvordan det står til?
Fra ordførerkandidat Frank Jensens annonseserie og nettside (Se 19.april).

________

UKAs REDVALD:
Og så kunne vi vel få en toppfigur a la en britisk Chancellor, til å spise middag med de store, og en Vice Chancellor til å spise middag med instituttstyrerne. Glimrende system!
Professor Helge Redvald Skullerud ved Inst. for fysikk gir 7.april gir til beste sitt syn på verdien av den foreslåtte nye styringsformen ved NTNU, i Trond Andresens livet-på-NTNU-er-en-fest-og-i-dag-er-jeg spesielt-lykkelig-forum på nettet.

________

Se opp UiO! Neste år blir det nok ikke 34 prosent økning i søknadsmassen når Info.avdelingens revolusjonerende nye profileringskampanje med banebrytende reklameartikler begynner å virke. NTNU satser alt på å sloa kloa i kundene så tidlig som overhode mulig. Denne karen har allerede peilet seg inn på forkurs i matematikk i sommer.
UKAs DYPE FRA NORGES MEST SEXY MANN:
Modell, værmelder og Kite Skier Arnulf Refsnes har en fortid på NTNU. Åpent og ærlig deler han fortsatt hele sin livsanskuelse med oss på sin dyptloddende personlige hjemmeside.

________

DIN KLABBKALL!
Vår nådeløst søkende skjellsordekspert Tor Erik Jenstad finner stadig nytt verbalt krutt fra Trøndelagsområdet. Her følger tre av de siste bidragene til en samling som det ryker av;

smeitfjøl - person som søler seg til (Frosta).
ilåtpøls (-pøsj) sytete person (Rennebu). Ilåtpølse er egl. pølse med skinn av dyretarm eller -vom.
klabbkall - klossmajor (Trondheim o fl).

________

FORSKNINGSNYTT
OM HEROIN: Vi har alltid ment at den eneste nyttige forskning er den som kan spises - eller inhaleres. I Bergen finnes noe som heter Program for helseøkonomi. Her har forskeren Anne Line Bretteville Jensen i løpet av de siste ti årene gjennomført et banebrytende studium av de narkomanes personlige økonomi. Etter å ha intervjuet 3.500 narkotikamisbrukere i Oslo konkluderer hun med at heronister ikke liker at prisen på heroin blir for høy! Så vet vi det. I sitt neste prosjekt skal Bretteville Jensen prøve å finne ut hva norske røykere synes om de norske tobakksprisene. Gusjelovfredag-redaksjonen lover å komme tilbake med svaret i 2013.

OM ROTTER SOM TRIVES: Rottene er heilt suverene dyr dei, og ein merker veldig godt på ei rotte om dei ikkje trivest. Då vert den usosial og sit og sturer borte i eit hjørne, men heldigvis er det ikkje ofte det skjer. Det er jo litt slik at det er litt trist når rottene må avlivast etter forsøka slik at vi kan undersøke kvar elektrodane har stått. Men dei døyr raskt og smertefritt...
De fremragende forskerne May-Britt og Edvard Moser ved NTNU prøver å ta det med fatning når de må kverke de sosiale og trivelige dyrene som de bruker i sin hukommelsesforskning. (Psykologisk tidsskrift 3/2001).

- Nei Ingvald! Ikke tale om at du får mer penger til å forske på tørking av hvitløk og gammelost i mikrobølgeovn.
OM HAMSTERE: Er du av typen som dynger tallerkenen full av mat når du skal spise, lener deg framover og spiser med den ene armen liggende beskyttende rundt tallerkenen? Da er du en hamster, ifølge psykoterapeut Christine Webber. Hun har nøye observert hvordan 300 barn og voksne tar til seg næring - helt ned til minste smule. Basert på denne empiriske viten har hun kategorisert oss alle. Skal du avsløre din psykopatiske sjef er det bare å studere ham ved matbordet!

OM Å FÅ GAMLE MYTER BEKREFTET: Studenter på Gløshaugen går fortere enn de på Dragvoll, faktisk så mye som 43 prosent fortere. Dragvollstudenter har også mye større problemer med å komme seg opp om morgenen. Til gjengjeld drikkes det mer kaffe i kantinene på Dragvoll, enn på Gløshaugen. Alt sammen i følge en grundig studie som to journalister i Emil Avis gjennomførte i fjor høst (Se side 20). Dette er avisen til linjeforeningen på Energi og miljø.

For balansens skyld må vi tilføye at at ekte ingeniører - i Fjellreven-anorakk - ofte gir oss en følelse av at vi snakker med et opptattsignal.

________

Du ska apselutt itte trø i graset på plena mellom Hovedbygningen og Gamle kjemi på Gløshaugen - for den har Teknisk avdeling minelagt!
BREAKING NEWS FRA UA
Fra tipsbunken til vårt vertsorgan Universitetsavisa har vi ærlig og redelig rappet de to heteste tipsene som den overbefolkede redaksjonen der i gården for øyeblikket jobber med;

  • På kontoret til Program for industriell økologi i Realfagbygget fant de like før påske en muselort i kopimaskina - i A3-skuffen.
  • Og i Sentralbygningene på Gløshaugene viser det seg nå at dørene på herretoalettene svinger innover, slik at det er umulig å komme seg inn og lukke døra, uten å måtte komme borti doringen.
    Og vil teknisk direktør Kjell Næsje ta sin sykkel og gå som følge av disse skandaløse forholdene? Den som leser Universitetsavisa får vite.

    Gusjelovfredagredaksjonen

    TIPS EN UVENN

  •