MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

- Flyttingene belaster arbeidsmiljøet (27.6.03, 10:46)

NTNUs flyttekabal er både stor og komplisert. Det har sine omkostninger, også for arbeidsmiljøet. - Prosessen er ikke god nok, sier verneombud Per-Arne Norevik.

Studentservice fra Hovedbygningen til Stripa. MA-seksjonen fra Teknostallen til Hovedbygningen. HMS-seksjonen fra Teknostallen til Geologen. Internasjonal seksjon fra Hovedbygningen til Teoretisk fysikk. Posten fra Hovedbygningen til Stripa. IT-seksjonen fra Teknostallen til Lerkendalsbygget til Hovedbygningen til - neste år visstnok Realfagbygget...

Som senioringeniør i IT-seksjonen er også verneombud Per-Arne Norevik en dreven flytter. Nå skal han ut av Hovedbygningen igjen om noen måneder, eller så...
Det kan se ut som om dominoeffekten er den mest slående effekten ved NTNU for tida.

Bekymret
Og dette er slett ikke alt. Hvor mange av de ansatte i NTNUs sentraladministrasjon som har vært berørt av flytting de siste par årene, eller som vil bli berørt i nærmeste framtid, vet vi ikke. Men det er ikke få. Og selv om resultatet kanskje blir bra til slutt, er og blir enhver flytting en påkjenning.

Da er det viktig å gjøre påkjenningen så liten som mulig. Men skjer det? - Ikke godt nok, sier Per-Arne Norevik. Han er lokalt hovedverneombud i Sentraladministrasjonen, og bekymrer seg over hvordan flytteprosessene blir gjennomført.

- Dette skaper problemer som går ut over arbeidsmiljøet, mener han. - Som verneombud har jeg fått en del henvendelser om dette gjennom årene. Men jeg er forbauset over at det ikke har vært flere!

Mangelfull informasjon
Norevik synes blant annet at informasjonen til de ansatte ofte er altfor dårlig. Den kommer seint, den er mangelfull - og når folk forbereder seg på en dato og begynner å pakke, så har kanskje tidsskjemaet sprukket og planene blitt endret. Uten at de ansatte har fått skikkelig beskjed. - Sånt skaper usikkerhet, påpeker Norevik.

Lovverket sier at verneombudene skal trekkes inn i slike prosesser. Norevik har flere eksempler på at dette ikke har skjedd - eller at det bare har skjedd fordi verneombudene selv har tatt initiativet.

Kan unngås
Han er heller ikke fornøyd med hvordan arbeidet med arealløsningene blir håndtert. De ansatte kommer for seint inn i prosessen. Dermed blir ikke løsningene nødvendigvis de beste.

- Mange av de som flyttet fra Teknostallen til Hovedbygningen, har for eksempel opplevd at de ikke har naturlige samlingssteder lenger. Det gir dårligere arbeidsmiljø, og de kunne lettere vært unngått hvis verneombud og ansatte ble trukket skikkelig med i prosessen, sier Per-Arne Norevik.

Tekst og foto: Lisa Olstad