MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Jentedagen har effekt (30.7.03, 15:18)

Etter at NTNU innførte en egen ”Jentedag” for jenter som opptas til datastudiet, har andelen av jenter økt fra 6 prosent til 26. Antall jenter som fullfører studiet, har også vist en pen økning.

Jentedagen startet med at brannalarmen gikk, og alle måtte trekke ut i solskinnet. Dermed fikk Universitetsavisa en fin anledning til å ta et gruppebilde av nye studenter og deres støttespillere. De fleste jentene kommer fra Trøndelag og Østlandet. Mentorene sitter foran i røde T-skjorter. Prosjektleder Sølvi Silset til venstre i første rekke.
Halvparten av jentene som er opptatt til datastudier ved NTNU, deltar på ”Jentedag” i dag onsdag. Er de ikke helt overbevist om at de bør ta fatt på datastudiet, så skal de helst bli det i løpet av dagen.

- Årsaken til at vi arrangerer jentedag for dere som har søkt og er opptatt på datafag, er at vi vil at dere skal si ja takk til studieplassen, sa prosjektleder for Jentedagen, Sølvi Silset, da hun ønsket de 23 jentene velkommen. Til sammen er det 55 jenter som har fått plass på de to studieretningene Datateknikk og Kommunikasjonsteknologi.

Gir valgfrihet i yrkeslivet
- Vi tilbyr dere en god og solid utdanning, fortsatte Silset. – Dere kan brukes på mange sektorer i samfunnet, dere får en stor grad av valgfrihet i yrkeslivet, og dere har rike muligheter til å utvikle dere selv!

Marit Hegle (t.h.) har gått ett år på data ved NTNU og skal som mentor bidra til at Marit Fageraas Øien (t.v.) tar den endelige bestemmelsen om at datastudiet vil være det rette. De to Maritene kjenner hverandre fra før, og har til felles at de begge har gått på Adolf Øiens skole i Trondheim og hadde industriell økonomi som sitt førstevalg blant studier. Marit Ø. har hatt et år med jobbing og reising etter videregående, og er nå klar for å ta fatt på studentlivet.
Kvinner fra næringslivet forteller om sine egne erfaringer fra studietid og arbeidsliv, og programmet er lagt opp slik at jentene som deltar, får god anledning til å bli nærmere kjent med hverandre. Alle de ferske studentene får hver sin mentor som skal hjelpe dem til rette og gi svar på spørsmål de måtte ha.

Jentedagen avsluttes med omvisning og middag i Studentersamfundet.

Flere fullfører
En egen jentedag for datajenter ble innført i 1996, og har helt tydelig hatt virkning. I 1996 var det 6 prosent jenter på datalinjene ved NTNU, i 2002 var tallet økt til 26 prosent. Gjennomføringsandelen for de jentene som begynner på studiet, er i samme periode økt fra 50 prosent til 80.

Tekst og foto: Arne Asphjell