MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Gløshaugen klar for studentinnrykk (6.8.03, 15:44)

Neste uke inntar 1.800 ferske studenter Gløshaugen - med tusenvis av spørsmål knyttet til studiestart. Vi har sjekket fakultetskontorene, og det er utvilsomt IVT-fakultetetet som har den mest innbydende resepsjonen.

Når vel atten hundre ingeniør- og arkitektstudenter neste uke tar fatt på sitt studium på Gløshaugen, har de hodet fullt av ubesvarte spørsmål. Universitetsavisa har tatt en sjekkerunde for å se om de tre ingeniørfakultetene er klare til å ta imot de store horder.

- Resepsjonsområdet er et symbol for det nye fakultetet, men det tilfører også våre egne ansatte og studentene en verdi. Vi utvikler fellesskapet gjennom et trivelig lokale som dette, mener Anne Rossvoll.
Hvor er fakultetskontoret?
For det første kan det være vanskelig for både ansatte og studenter å finne ut hvor hovedkvarteret til de ulike fakulteter er. Den store omleggingen av fakultetsstrukturen har medført en omrokering av fakultetskontor. Derfor har vi laget en egen bildeserie om hvor de tre fakultetskontorene er å finne.

Det største av dem, Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi, har flyttet inn der geologene før holdt til. Her har de med hjelp fra Oasen skapt det som utvilsomt er den mest innbydende resepsjonen vi så på vår runde.

Miljøskapende
- Vi er fakultetets ansikt utad mot de nye studentene, sier overingeniør Anne Rossvoll ved administrasjonen på IVT-fakultetet, som ikke legger skjul på at hun er stolt av det nye resepsjonsområdet. Urd Schjetne, frilansdesigner som er deltids medarbeider i Oasen, har bistått fakuletet med utformingen av ny resepsjon.

– Vi måtte gripe sjansen når vi skulle flytte til å pusse opp og fornye omgivelsene våre, og vi har lagt vekt på å skape fellesskap rundt dette rommet, påpeker Rossvoll.

Tapir bokhandel på Gløshaugen fortjener også ros for å presentere behagelige omgivelser for ferske studenter. Butikksjef Svanhild Hojem Karlsen står klar med tonnevis av bøker som skal ut til nye studenter. Et tjuetalls titler kommer fra Tapirs eget forlag.
Smittsomt
Og det var virkelig oppmuntrende å komme inn i resepsjonen ved IVT-fakultetet. Lyst og trivelig, stilige møbler og ”geologiveggen” de har overtatt fra de forrige leieboerne, er med på å gi rommet særpreg.

- Dette smitter. Konstruksjonsteknikk på den andre sida av gata har vært her for å hente inspirasjon og ideer, forteller Rossvoll.

Vi anbefaler andre ved NTNU som har ansvar for å presentere ”et ansikt utad”, om å ta en befaring til fakultetsadministrasjonen for IVT-fakultetet i Høgskoleringen 6.

Tekst og foto: Arne Asphjell

 Se bildeserie