MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Fersking med full kontroll (12.8.03, 08:46)

Mens noen har hatt mareritt om den store dagen, tar Christoffer Imislund det med knusende ro. Han har fått med seg en kompis som er dreven i gamet på immatrikuleringen.

Christoffer Imislund inntar dagens frokost under immatrikuleringen på Dragvoll. – Jeg var så mett etter 666-gramsburgeren på Sesam i går, at jeg ikke klarte frokost, forklarer han.
Klokka er kvart over ni, og Christoffer (22), kameraten Sven Collett (24) og hans kjæreste Aina Brigtsen (20) er blant de siste som ankommer Gløshaugen. Ferske studenter har stått i kø siden før åtte for å få bli med en buss til immatrikulering på Dragvoll.

– Vi er litt trøtte i dag, så vi greide ikke komme oss opp tidligere, forklarer Christoffer. Senere får vi forklaringen: Kvelden før ble 666-gramsburgeren på Sesam testet ut.

– Jeg ble så mett at jeg ikke engang klarte å spise frokost i morges. I tillegg fikk jeg så mye energi at jeg ikke klarte å legge meg, forteller 22-åringen.

Energisk dans og morsom Pirum-sang er en ting, men det er ikke like greit å holde engasjementet opp hele tida. Christoffer innrømmer at han ikke har peiling på hva immatrikulering betyr.
På venteliste
Han har kommet inn på arkitektlinja, men har et lite håp om å komme inn på teknisk design der han står på venteliste som nummer to.

–De jeg kjenner her oppe, har fortalt meg mest om studielivet, men ikke så mye om selve studiene... Jeg er ikke helt bestemt på at det er dette jeg vil bli, men jeg liker å tegne så det har bare blitt sånn, forklarer Christoffer.

Han har allerede fått installert seg på hybelen på Rosenborg, og i løpet av ei uke vet han nesten hvordan han skal komme seg dit han skal. Han har vært på besøk i Trondheim flere ganger, og anslår at opptil 40 venner og kjente studerer her oppe.

Sven har studert i Trondheim i fire år, men slenger seg likevel med på immatrikulering. – Jeg er med litt for å passe på Christoffer da, ler han.

Kjekt med kjente
Spente studenter som gjerne vil slippe unna regnværet, tripper utålmodig i den lange køen inn til Idrettssenteret. Christoffer har aldri vært på Dragvoll før. Sven og Aina peker og forklarer.

Endelig ut i frisk luft, etter en trang og fuktig seremoni i Idrettsbygget på Dragvoll. Turen går innom «Gata» for en matbit, før Christoffer Imisdal, Sven Collett og Aina Brigtsen tar bussen ned til Gløshaugen for å gjøre alt som må gjøres.
– Det er klart det er greit å ha noen kjente her, men det hadde nok gått helt greit uten også, sier den tidligere Blindern-studenten.

–Hva synes du om informasjonen du har fått, da?

– Den er helt grei. Jeg har dette gule heftet, eller «klokeboka», hvor det meste står. Det er nok en del jeg ikke har peiling på, det tar jeg som det kommer, sier Christoffer, og røper at han verken vet hva rektor heter, eller noe særlig om Kvalitetsreformen.

Aktiv fersking
Vel inne i salen ser det dårlig ut med plasser, men trioen får presset seg ned på en benkerad nesten på toppen. Stadig flere studenter tyter inn gjennom dørene, og til slutt har rundt 3000 presset seg ned på stoler, gulv og benker. Det er kvelende varmt, og intimt.

Christoffer overfalles av studenter som har ett eller annet å tilby. En kamerat i Samfundet-koret Pirum prøver å overtale ham til å bli med, og Christoffer ser ikke bort fra at han vil prøve seg.
Etter en og en halv time med immatrikulering er Christoffer fornøyd. Han synes rektor holdt en god tale, men spesielt godt likte han studentinnslagene mellom de mer seriøse talene.

Han har allerede planlagt å skaffe seg en jobb, stå på ski og gjerne danse litt også, mellom slagene. Etter oppvisningen fra både Samfundet-koret Pirum og a capella-gruppa Apes and Babes har han fått enda flere planer.

–Kanskje jeg skal bli med i et kor også, fantaserer han.

Hvem, hva hvor?
Vel tilbake til Gløshaugen skal lån og ID-kort ordnes.

– Semesteravgift... Var det det mamma og pappa betalte? Nei, det gjorde jeg vel selv, kommer Christoffer fram til. En lapp forteller at Studentservice har flyttet. Lokalkjente Sven tar hånd om saken og leder den ferske kompisen dit han skal.

- Det borti der kalles Stripa og i dette bygget holder vi til, forklarer Sven Collett. Kameraten Christoffer Imislund har bare sett Gløshaugen fra veien før, og er på jakt etter studentinformasjon.
Men køene er lange, og de bestemmer seg for å utsette alt det praktiske til senere i uka. Det viktigste nå er å møte opp for å møte sine studiekamerater og kommende lærere. Og planen om å la Sven møte opp og sjekke for ham på Teknisk design er allerede droppet.

– Det er det bare å glemme. De tar alltid opp for mange i utgangspunktet, så selv om du hadde vært nummer en på ventelista, ville du ikke kommet inn, forteller en kamerat.

– Ja, ja, jeg får ta ting som de kommer, sier Christoffer optimistisk.

Tekst og foto: Elin Fugelsnes