MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Forelesningene som forsvant (28.8.03, 21:22)

Det var en gang nesten 70 studenter som møtte opp på landets tredje største universitet for å begynne på det de trodde skulle bli første forelesning i mediesosiologi.

De satte seg ned i auditoriet i den tro at nå ville de få en første introduksjon til emnet. Stor ble overraskelsen da det gikk opp for dem at de hadde møtt opp til tredje forelesning i en rekke. Ingen hadde informert dem om de to første forelesningene.

Overrasket var også faglærerne på den første forelesningen 19. august. Da møtte bare omkring 35 studenter opp. - Ja vel, sa de fagansvarlige. Med så få studenter i forhold til forventningene, får vi vel bare avlyse noen av de tillyste gruppeøvingene.

Men den gang ei. Nå har mediefaget vist seg å være akkurat så populært som ryktene hadde spådd på forhånd, og grupperom har måttet bli bestilt om igjen.

Det var mistenkelig god plass i auditoriet da undervisningen i Mediesosiologi startet i høst. Det hadde sin forklaring.
Arkivfoto
Forklaringen
- En beklagelig feil i Undervisningskatalogen, sier en av foreleserne, stipendiat Eiri Elvestad ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap (ISS).
Mens SVT-fakultetet gikk ut med riktig dato, oppga HF-fakultetet at forelesningene startet 26. august. Dermed gikk nesten 70 ulykkelige studenter glipp av to forelesninger og ett seminar.

Seminaret for masteroppgaveskriving blir tatt opp igjen førstkommende mandag, opplyser Elvestad. - Vi kommer til å repetere det som ble tatt opp i de to første forelesningene. Dessuten ligger forelesningsnotatene ute på nettet. Studentene skal ikke lide som følge av denne feilen, sier Elvestad.

Ikke første gang
Det er ikke første gang at det har forekommet feil i Studiehåndboka eller i Undervisningskatalogen. Flere Dragvollfag ble i vinter utelatt fra Studiehåndboka, og Historisk institutt måtte stryke karakterkravet for masterstudiet etter en informasjonsglipp.

Denne gangen kan det se ut til at korte frister for korrekturlesning er årsaken;

- Vi får oversendt datoer og tidspunkter fra instituttene, opplyser Brit Friden ved Studieavdelingen (SA). Deretter ordner vi med rom til alle fagene. - Når vi har lagt inn rom, sendes dokumentene tilbake til instituttene for korrekturlesning, før det hele sendes i trykken, forklarer Friden.

Korte korrekturfrister
Kontorsjef Trond Einar Garmo ved Institutt for kunst- og medievitenskap opplyser at han ikke var kjent med tabben og han har ikke noen forklaring på hva som kan ha skjedd.

- ISS sendte manuskriptet til meg like før fristen for levering av den ferdige Undervisningskatalogen. Jeg bare kopierte denne informasjonen. Så vidt jeg kan bedømme, må feilen ha skjedd et sted mellom ISS og oss, mener Garmo.

Han understreker at Studieavdelingen setter svært korte frister for å korrigere eventuelle feil. - Ofte har vi kun en dag på oss til å sende endringer til SA, samtidig som det kan være vanskelig å få tak i folk på de forskjellige fagene på så kort varsel.

Av Tor H.Monsen