MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NTNU-ere i kø på SV-lista (1.9.03, 17:15)

Minst sju studenter ved NTNU kommer inn i bystyret i Trondheim i høst. Og hvis SV gjør et brakvalg, kan mange ansatte også havne samme sted.

KOMMER SIKKERT INN: Masterstudent Stian Gårdsvoll, Høyre.
Hvis Adresseavisens meningsmåling fra lørdag 23. august holder til valget 15. september, får minst ti NTNU-ere plass i landets nest største folkevalgte forsamling. Sju studenter, en kontorsjef, en stipendiat og en konsulent er så å si garantert plass i bystyret i Trondheim. Men antallet NTNU-ere kan fort nærme seg 20, hvis vi teller med dem som har en rimelig sjanse til å kapre en taburett.

Ikke AP-kumulert
Universitetsavisa har gått gjennom valglistene for årets kommunevalg i Trondheim, hvor det totalt sitter 85 representanter. Det er stor forskjell i antall universitetsfolk som er ført opp av de forskjellige partiene. Mens Arbeiderpartiet, KrF og Senterpartiet har valgt å ikke ha noen NTNU-ere på sikre plasser, har SV kumulert hele fem representanter med NTNU-bakgrunn.

KOMMER NEPPE INN: Dekanus Gunnar Bovim, KrF.
Arkivfoto: NTNU Info/Rune Petter Ness.
Disse får plass
Disse personene får etter alt å dømme plass i bystyret;
Høyre: Kristen Mo (kontorsjef), Stian Gårdsvoll (student),
RV: Anne Grete Haugan (student)
SV: Knut Fagerbakke (konsulent), Elin Kvikshaug Berntsen, Trine Fissum,
Kjersti Marie Stensrud (alle studenter) og Tarek Ali Yousef (stipendiat)
FrP: Elin Marie Andreassen, Thomas Jacobsson (begge studenter)

... men flere i vannskorpa
I Arbeiderpartiet har Rita Kumar, førstekonsulent ved Internasjonal seksjon i Studieavdelingen, en brukbar sjanse til å komme inn. Det samme har student og leder av AUF i Trondheim, Amund Vik. På Høyres liste skal en ikke se bort fra at professor Jon S. Gudmundsson ved Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk blir bystyrerepresentant. Han er av de få NTNU-ere som har markert seg med å drive valgkamp på leserbrevplass i Adresseavisen. Temaet var forøvrig et krav om at den avisa du nå leser igjen må komme ut i papirform, og ikke bare på web.

Rolfsen tror
Miljøpartiet De Grønne har ifølge Adresseavisen tre representanter inne. Det kan bane veien for forsker og historiker Harald A. Nissen. Profilerte Monica Rolfsen fra Venstre er førsteamanuensis ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. Tross den begredelige målingen som bare gir partiet hennes én representant, er Rolfsen sikker på at Venstre får inn tre representanter, og at hun selv blir en av disse.

KOMMER TROLIG INN: Forsker Monica Rolfsen, Venstre.
Arkivfoto: NTNU Info.
Hvis hennes spådom slår til betyr det at Rolfsen, stipendiat Jeanine Lilleng og student Fredrik Orseth Carstens blir Venstres trekløver i Trondheim de neste fire årene.

Neppe Bovim i bystyret
Med bare tre KrF-kandidater inne, er sjansene for dekanus ved Det medisinske fakultet, Gunnar Bovim heller små. Selv om Bovim skulle få mange ekstrakryss og slengere, blir det trolig med de tre som allerede er kumulert fra hans parti.

Førsteamanuensis Ola Stemshaug ved Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap er også avhengig av mange agrare ekstrakryss om han skal ha håp om å få representere Senterpartiet de neste fire år.

Velger seg SV
Ikke direkte overraskende så nærmest hagler det med NTNU-ansatte og studenter på SV-lista. Med et brakvalg kan universitetet stille eget håndballag med SV-ere i bystyret. Utenom de fem rimelig sikre er kandidatene; Per Maurseth (Inst. for historie og klassiske fag), Jan Tøssebro (inst. for sosialt arbeid), Rune Skarstein (Inst. for samfunssøkonomi), Anne Trine Kjørholt (Norsk senter for barneforskning), Barbro Rønning (Inst. for kunst- og medievitenskap), Bjørn Hvinden (Inst. for sosiologi og statsvitenskap), Even Gran (Informasjonsavdelingen), Per Kjøl (Organisasjonsavdelingen), Egil Ingvar Aune (Inst. for naturhistorie), Arnt Dragsten og Harald Bøhn (begge Universitetsbiblioteket).

KOMMER KANSKJE INN: Seniorrådgiver Per Kjøl er nr. 78 på SV-lista.
Arkivfoto: NTNU Info/Even Gran (nr. 11 på samme liste).
Mindre RV-sjanser
Et annet parti med tradisjonelt sterke røtter på universitetet er RV. Ifølge meningsmålingen kan partiet neppe regne med flere enn tre plasser, hvorav en av disse sannsynligvis tilfaller NTNU-student Anne Grete Haugan. Det vil bety at profilerte ansatte som Agnes Bolsø, Janne Bromseth (begge Inst. for tverrfaglige kulturstudier), professor Anders Skonhoft ved Institutt for samfunnsøkonomi og amunuensis Trond Andresen ved Institutt ved teknisk kybernetikk neppe får sete i bystyret for dette partiet.

Vi gjør oppmerksom på at det finnes enda flere NTNU-ere på valglistene enn dem som er nevnt her. Vi har i denne artikkelen gjort et skjønnsomt utvalg av de mest aktuelle navnene.

Av Tore Hugubakken