SOPPSKADENE PÅ DRAGVOLL: - Vi gjorde hva vi kunne
(9.9.03, 15:12) Universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein mener at ledelsen har gjort hva den har kunnet for å bøte på problemene omkring fuktskadene på Dragvoll. - Hver gang vi har fått henvendelser om lekkasjer og mulige helseskader, har vi tatt affære, sier hun.
|
Vigdis Moe Skarstein.
Arkivfoto: NTNU Info/Kjetil Jakobsen |
Skarstein opplever det som et dilemma at man ikke har kunnet finne objektive faktorer som kriterier på at folk er blitt syke. Hun avviser påstanden i dagens Adresseavis om at noen rapporter skulle ha blitt hemmeligstemplet.
Spyttprøver
Rapportene som Sintef Unimed utførte i 1999/2000, er ikke unntatt offentligheten. Når det gjelder spyttprøvene som Unimed tok av fem brukere på Dragvoll, opplyser seniorforsker Catrine Ahlen i Sintef at disse aldri har vært ment å bli publisert separat.
Resultatene fra disse undersøkelsene er anonymisert. Det var altså ikke meningen å informere om resultatene. Likevel er de fem kjent med testresultatene. Dermed har det oppstått et behov for å bli informert, både lokalt på de berørte avdelingene på Dragvoll, og i allmennheten generelt.
- Overrumplende
På spørsmål om universitetet burde ha informert bedre om hva som har skjedd i denne saken det siste året, svarer direktøren slik:
- Jeg er ikke kjent med at Unimed har gjort undersøkelser omkring fuktproblematikken på Dragvoll siden 2000. Dersom de har gjort undersøkelser som et ledd av sine forskningsprosjekt, opplever jeg det som overrumplende å bli informert om dette gjennom mediene.
- Vil du se til at det blir utført nye undersøkelser når det gjelder fuktproblematikk og helseproblemer på Dragvoll Campus?
- Ja. Vi kan ikke leve med fortsatte spekulasjoner omkring denne saken, sier universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein.
Av Tore Oksholen |