MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

BREDT PROGRAM FOR UKA-03:
Sex, skismøring og svenske superstjerner (10.9.03, 10:55)

Svenske The Cardigans, Briskeby og Turboneger topper UKE-programmet som ble sluppet til vill jubel i en fullsatt Storsal natt til onsdag.

The Cardigans kommer.
Godbiter som A-ha, Tom McRae, Fun Lovin? Criminals og DumDum Boys hadde funnet veien ut gjennom mediene lenge før det offisielle programslippet. Men arrangørene hadde spart flere overraskelser til de rundt 1000 UKE-funkene og pressen som fylte Storsalen.

The Cardigans på topp
Det var ikke lenger noen hemmelighet at Paperboys stiller som ett av bandene i den tradisjonelle trippelkonserten i Teltet. Jubelen stod imidlertid i taket da Briskeby og The Cardigans ble annonsert som de norske rappernes makkere.

Turboneger med Hank von Helvete i spissen fikk også opp pulsen blant en ellevill fanskare i salen.

Over storskjerm ble den ene nyheten etter den andre avslørt: Klovner i kamp, Johndoe, Span (ja, det er med han Fridtjof fra Matprat...), Apes & Babes, Kashmir og x.Lover skal også fylle Samfundet med musikk mellom 9. oktober og 3. november. I tillegg lokker arrangørene med dobbelt så mange klassiske arrangementer som sist.

Briskeby kommer.
Teater på bussen
Men UKA er ikke bare musikk. Teater, med revyen i spissen, er selveste urkraften i UKA. I år har teaterentusiastene tenkt nytt, og kan blant annet invitere til en utradisjonell, teatralsk busstur rundt omkring i byen, med teaterstykket Ego.

Nattforestillingen "Dagene som ikke finnes" skal gi publikum frysninger på ryggen, mens "En Annerledes Filmopplevelse" eksperimenterer med blandingen mellom film og teater.

Ari Behn, Åsne Seierstad og Lars Saabye Christensen kommer for å bade i Bøker, mens landsmoder Gro kommer med sin formanende pekefinger for å samle studenttroppene i Storsalen.

Superglad sjef
- Vi er sinnssykt fornøyd! Vi stiller utvilsomt med et av de sterkeste UKE-programmet gjennom tidene, påstår UKE-sjef Kristian Wright. Han var tydelig stolt da han endelig stod med det ferdigtrykte programmet i hendene i går kveld, og nølte ikke med å ta fram de store ordene.

Sjefen sjøl, Kristian Wright, og teatersjef Christian Bakke gliser bredt etter å ha avslørt at både The Cardigans og Turboneger kommer til UKA-03.
Foto: Elin Fugelsnes
Mest stolt var han over å ha kapret A-ha, som i første omgang sa nei. Nå tar de norske heltene privatfly fra Russland for å rekke UKA.

- Det er stort at A-ha kommer hit til Trondheim for å spille for 5.000 mennesker. Det gjenspeiler seg i prisen, og at vi måtte ut og lete etter sponsorer. Men når det er snakk om A-ha, forhandler vi ikke på norsk, sier Wright.

Sex på Samfundet
Det runde huset vil myldre av aktivitet natt og dag i nesten fire uker, og det er ikke bare de store happeningene som skal dra folk. Studenter som allerede er trøtte av pensum, kan snuse inn litt mer utradisjonell lærdom på didgeridoo-kurs, skismøringskurs og dildokurs. Eller hva med å plukke opp noen triks av de store wrestling-gutta som sikkert har blitt enda større og skumlere siden forrige gang, og kommer med oppfølger i Teltet.

For dem som får mersmak under dildo-kurset, fortsetter sexdagen 22. oktober med blant andre den kontroversielle Sasha Gabor og tidligere pornostjerne Annie Sprinkle.

For noen av de 1300 UKE-funkene er jobben nå over - for andre begynner den snart. Men juble gjorde de alle da den ene overraskelsen etter den andre rullet over storskjermen.
Foto: Elin Fugelsnes
- Alt er mulig!
- UKA i år har et dristig eventprogram. Vi er en kulturfestival, og må by på bredde, sier Kristian Wright. Han innrømmer at ikke alt har gått som smurt underveis. Rapperen Snoop Dogg, som avlyste trondheimsturen etter at alle billettene var revet vekk, var en nedtur. Men nå er han bare glad.

- Vi har vært knallsterke på å tørre å gutse. Går man på trynet, så går man på trynet. Vi har villet være modige, og bestemt oss for at hvis man snur på ting, er alt mulig, proklamerer Wright.

Neste trinn på vei mot selveste UKA er promenadekonsert og avduking av UKE-navnet 8. oktober.

Av Elin Fugelsnes