MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Realitystjerner tilbake i hverdagen (30.9.03, 19:55)

Mandagens episode av "Ungkaren" på TV-Norge var litt spesiell for studenten Karen Sofie Gulbrandsøy. Da røyk hun nemlig ut.

- Det blir litt annerledes å bli intervjuet nå, smiler Karen Sofie Gulbrandsøy (21), NTNUs representant i den mye omtalte reality-serien "Ungkaren". I fem episoder var siv.ing.-studenten på HMS-studiet ved IØT med og kjempet om gunsten til trønderen Max Marius Almaas.

UTEN GALLAKJOLE: Karen Sofie Gulbrandsøy synes "Ungkaren" var en artig erfaring, selv om hun gjerne skulle fått med seg litt mer av luksuslivet.
Vi har svaret
Og nå kan Universitetsavisa avsløre svaret på spørsmålet som seerne har stilt seg de siste fem ukene;
- Ja, jeg er fortsatt singel, ler Karen Sofie.

I to og en halv uke var livet svært ulikt det studentlivet hun vanligvis lever.

- Selv om jeg aldri kom på singeldate, fikk jeg middag på flotte restauranter, jeg spilte curling, var på veddeløpsbane og på båttur. Det er vel i grunnen derfor de fleste blir med, for å oppleve nye ting, turer, mennesker og luksus. Selv om jeg syntes curling var kjedelig, var det morsomt å prøve det, sier Karen Sofie. Sånn sett var det dumt å ryke ut av programserien.

Ingen kjærlighetssorg
- Jeg var forberedt på at jeg måtte reise nå. Det var lenge siden jeg hadde møtt Max. Jeg kan heller ikke si at jeg følte noen kjærlighetssorg for noen av de to ungkarene. Men likevel skulle jeg gjerne vært med litt lenger. Det gikk rykter om at nå skulle de virkelig bra datene begynne. Det hadde vært gøy å oppleve litt mer glamour. Men selvfølgelig lengtet jeg hjem, også, innrømmer hun.

For å være realitystjerne betyr ikke bare velstand hele tiden.

- Nei, levekårene var ikke de aller beste. Jeg har smakt bedre mat, og du blir lei av å ligge på feltseng. Dessuten var det masse venting hele tiden. For eksempel stod vi med kjempehøye hæler og ventet i evigheter på at kameraene skulle rigges, forteller Karen Sofie.

Virkeligheten består av venting
Venting er også et kjent fenomen for deltakerne i Robinsoneksepedisjonen. Emil Orderud (23), som går Produktutvikling og produksjon ved NTNU er fortsatt ikke stemt ut av årets serie. I motsetning til Karen Sofie, kan han imidlertid ikke tenke seg å melde seg på en ny runde.

UTEN BADEBUKSE: Emil Orderud er ikke så opptatt av at han er på TV, men kameratene arrangerer gjerne Robinson-kvelder på Kjeller'n.
- Nei, nå har jeg prøvd det. Én gang er nok. Hvis du liker å bade og sole deg, så har du det sikkert fint på øya, selv om du alltid er sulten. Jeg kjedet meg voldsomt. Det skjer jo bare noe hver tredje og fjerde dag. Resten av tiden gjør du ingenting. Jeg gikk rett og slett tom for ting å tenke på, husker Emil.

For moro skyld
Det var mest tilfeldigheter som gjorde at han meldte seg på.

- Jeg satt og surfet på nettet, og så at de annonserte voldsomt fordi påmeldingsfristen holdt på å gå ut. Plutselig bestemte jeg meg for å prøve, mest for moro skyld. Jeg skrev at jeg var lei av å ikke kjenne folk på reality-serier, så da meldte jeg meg på selv i stedet. Det virket! Så kunne jeg finne ut om reality-deltakere er så idiotiske som de virker, flirer han.

Penger eller kjærlighet?
- Jeg så på første sesongen av Big Brother, og der hadde jeg ikke giddet å delta. Heller 710 nord, men det er kanskje en litt vel slitsom serie. Det som er kult med Robinson, er at du må forhandle på alle nivåer. Det krever at du er med både fysisk og psykisk. Og så er det jo en pengepremie inni bildet, sier Emil Orderud.

Karen Sofie Guldbrandsøy bryr seg mindre om pengene.

- Det viktigste var opplevelsen. Dessuten lærte jeg å takle kameraer og intervjusituasjoner. Jeg tror jeg har blitt litt modigere av dette, for jeg er vanligvis ganske sjenert. Hvis det i tillegg klaffer sånn at man finner kjærligheten, må jo det være mye bedre enn å vinne en million.

Tekst og foto: Anne Winsnes Rødland

I dag (tirsdag) deltok Karen Sofie på "nettmøte" hos Dagbladet, og ble bombardert med spørsmål fra nysgjerrige seere, deriblant mange andre NTNU-studenter.