Frank Arntsen: Overtar økonomistyringa
(1.10.03, 21:48) Egentlig skulle han hett Arntsen med z, men presten tok feil og skrev s, derfor er Frank den eneste i sin familie som har denne stavemåten. I sin nye jobb lover han at det ikke skal bli slik slendrian verken med bokstaver eller tall.
FAKTA | Navn: Frank Arntsen.
Alder: 37 år.
Bor: Karisvingen på Lade.
Sivil status: Samboer. To barn på to og fem år.
Utdannelse: Siviløkonom fra BI Sandvika i 1991, med finans som spesialemne.
Yrkeskarriere:
Revisor/ bedriftsrådgiver ved Deloitte & Touche i Trondheim 1991–94.
Økonomisjef ved Trondheim havn 1994–95.
Spesialkonsulent, seksjonsssjef og økonomidirektør i Sør-Trøndelag fylkeskommune 1995-98.
Økonomisjef ved NSB i Trondheim 1998-2000.
Daglig leder ved Trondheim Eiendom 2000-2003.
Økonomidirektør ved NTNU fra 1. september 2003. | 1. september begynte Frank Arntsen i stillingen som økonomidirektør ved NTNU. Han tilbrakte glade barndomsdager på Jakobsli, og fortsatt setter han pris på miljøet og byen han vokste opp i. Derfor har han holdt seg innenfor bygrensa når han har søkt jobber.
Vi finner ham i et av de få kontorene som ennå ikke er fraflyttet i Teknostallen. Fra vinduet kan han så vidt skimte tårnene på Hovedbygningen på Gløshaugen. Før måneden er omme regner han med å flytte inn der sammen med resten av Økonomiavdelingen.
- Hvorfor ville du ha jobben som økonomidirektør ved NTNU?
- Jeg liker å jobbe innenfor områder som kan påvirke samfunnet rundt oss og der det er lett å se de samfunnsnyttige verdiene. NTNU har en viktig rolle i å utdanne de kommende generasjonene og legger dermed premisser for hvordan vi skal få det i framtida. Universitetene er inne i en endringsprosess og det pågår spennende diskusjoner om veien videre. Dette er både spennende og utfordrende å få være med på.
- I den forbindelse, - hva syns du om innstillinga til Ryssdalutvalget?
- Jeg har nok ikke rukket å ta stilling til den ennå. Men jeg ser hva diskusjonen går ut på, - det handler om hvilke oppgaver universitetene skal ha i framtida og hvordan rammebetingelsene må være for at oppgavene skal kunne løses. Universitetene må bli satt i stand til å utvikle seg både nasjonalt og internasjonalt og fortsatt holde høy kvalitet på forskning og undervisning.
- Ble du headhuntet til jobben ved NTNU?
- Det spørs hva du mener? Jeg fikk en telefon, ja, med oppfordring om å søke.
|
Gløshaugen i sikte: Som barn drømte Frank Arntsen om å bli sivilingeniør, men ombestemte seg og valgte økonomi på videregående. Det har han ikke angret på og nå flytter han snart inn på Gløshaugen som nytilsatt økonomidirektør. |
- Ble du fortalt om de store problemene som NTNU har hatt med sine økonomisystemer?
- Jeg har hørt litt om det ja, men er trygg på at nåværende system er stødig og godt og at problemene tilhører fortida.
- Hva er din beste og verste opplevelse med NTNU så langt?
- Det beste har vært å bli mottatt med åpenhet og imøtekommenhet der jeg har kommet. Jeg har ikke opplevd noe fælt, - det verste har kanskje vært styrets strategiseminar! Det ble avviklet i løpet av de to første arbeidsdagene mine, og det var en tøff start. Mye nytt å forholde seg til på en gang.
- Vart du skræmt?
- Nei, skremt er feil ord, men jeg fikk respekt og ydmykhet overfor oppgavene som venter.
- Hva blir den største utfordringa framover?
- At hele organisasjonen skal oppfatte økonomistyring og Økonomiavdelinga som støttespiller, - ikke som en trussel og en klamp om foten.
- Hva ville du gjøre hvis du fikk en dag alene med Kristin Clemet?
- Jeg har vært her for kort tid til at jeg ville flagget noen fanesak, men heller konsentrert meg om å lytte og bli kjent med hvordan hun tenker. Jeg kan ikke tenke meg en bedre ramme for et slikt møte enn en bedre middag. Jeg ville tatt henne med på kjøkkenet og laget maten sjøl. Italiensk skinke og friske asparges som forrett. Et eller annet med kylling til hovedrett og multer til dessert. Clemet skulle få slappe av imens.
For egen regning legger vi til at med utdannelse henholdsvis fra Handelshøyskolen og BI så burde de to ha gode muligheter for å finne en felles tone og gode samtaleemner over middagen.
Tekst og foto: Synnøve Ressem |