MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Siste frist for UKE-jobber (22.8.03, 14:14)

Menyen for UKE-jobbene ser innbydende ut, og over 600 studenter har allerede latt seg friste. Tvilerne må bestemme seg snart: klokka fire i dag (fredag) stenger "UKA-restauranten".

400 jobber skal besettes for å få UKA-03 til å rulle av gårde. Servitører, kostyemesyere, vaskere og buss-kusker skal hyres inn. Mens søknaden til UKEfunk-jobbene før sommeren var bedre enn i fjor, har ikke den siste utlysningsrunden utløst det helt store rushet.

Ane Linea Lind har allerede søkt på to UKE-jobber når hun blir stoppet av Erik Feiring. Hovmesteren frister med enda flere godbiter.
Fanger tvilerne
Blæstere har fylt Stripa helt siden immatrikuleringen i håp om å verve frivillige, og i dag gjør de en siste krampetrekning for å overtale tvilerne og etternølerne.

Erik Feiring og Anja Andreassen, for anledningen i hovmesterantrekk, hanker inn mer eller mindre ivrige studenter. Hovmester Erik inviterer studentene til å sette seg ned ved bordet og ta en titt på menyen, men de fleste takker nei.

- De tør ikke sette seg ned, for da er de fanga, ler Erik. Han tror mange har lyst til å være med på UKA, men er redd for at det skal ta for mye tid.

Krasjer med eksamen
- Det føles skummelt å forplikte seg til så mye jobbing over en så kort periode. Men UKA er lagt opp slik at det skal kunne kombineres med skole også, påpeker hovmesteren som ikke er redd for å ta litt ansvar. Den årsferske studenten har allerede rukket å delta på Isfit, og under UKA skal han som hovmester sørge for at mat og drikke er av ypperste kvalitet.

- Det eneste som er dumt er at jeg får en hjemme-eksamen og en midtsemester-eksamen midt under UKA. Kristin Klemet og kvalitetsreformen har ikke akkurat gjort UKA noen tjeneste, påpeker han.

Andreas Rønning kunne tenke seg å være med under UKA, men lar seg ikke overtale til å søke på sparket. Erik oppfordrer ham til å bestemme seg raskt, og minner om at fristen går ut klokka fire.
Ikke bare tøffinger
Men akkurat nå er Erik langt mer opptatt av å verve flere arbeidere. Han bruker sine beste overtalelsesevner, men lykkes ikke i å få noen til å skrive under på den gule lappen. Flere lover imidlertid at de skal sjekke Internett i løpet av dagen.

- Jeg tror mange heller søker på Internett. De tør ikke her og nå, kanskje fordi de er sjenerte eller ikke vet om de kan nok. Men vi trenger dem også, vi trenger alle slags folk, utbryter Erik.

Det sosiale lokker
Han spretter fram foran Ane Linea Lind og bretter ut menyen. Førsteårsstudenten har allerede søkt på jobb som kostymesyer og rekvisittør, men lar seg lokke til å søke flere jobber.

- Jeg flyttet inn på hybelen i går, og kjenner nesten ingen i byen. Egentlig har jeg ikke tid til å være med på UKA, men det virker gøy og sosialt. Derfor er jeg ute etter en fleksibel jobb, forklarer Ane Linea.

For dem som ikke rakk dagens frist er det fortsatt en liten mulighet igjen. Mandag går nemlig fristen for de siste ti jobbene (dozerne) ut.

Tekst og foto: Elin Fugelsnes

Her finner du mer informasjon om UKE-jobbene.