MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Bill. merk: Vennskap med varig forpliktelse (8.10.03, 11:07)

Etter årevis med snakk og fromme ønsker får NTNU en forening for tidligere elever - NTNU Alumni. Oppstarten markeres med en rekke arrangementer på G-Dag lørdag 18. oktober.

KLASSEBILDE: Kjemikerne fra 1978 går kollektivt inn i alumniorganisasjonen. Flere NTNU-ansatte oppfordres til å gjøre som Sigurd Skogestad - trekke tidligere kullkamerater med i NTNU Alumni.
Alumni er latin og betyr tidligere elev, ergo er en alumniforening en organisasjon for tidligere studenter ved et lærested. Slike foreninger har lang tradisjon i engelskspråklige land, særlig USA. I Norge har BI og Handelshøyskolen i Bergen alumniforeninger. NTNU er først ute blant universitetene.

Bygge nettverk
I USA er gaver fra velstående alumnimedlemmer en viktig inntektskilde for lærestedene. NTNU har ingen ambisjoner om å kopiere den siden av virksomheten, men har nettverksbygging som hovedmål.

FRIVILLIG INNSATS: Microsoft-direktør Birger Steen er Indøk-student fra 1990. Han har uoppfordret tatt kontakt med NTNU og spurt hva han kan gjøre for alumniforeningen.
- Både jeg og mine kullkolleger er opptatt av å bidra til å bedre rekrutteringen til teknologiske fag, sier Steen.
Foto: Arne Asphjell
- Vi ønsker at våre studenter skal ha et forhold til universitetet som varer livet ut, sier informasjonsdirektør ved NTNU, Anne Katharine Dahl.

- Fornøyde studenter er våre beste ambassadører, også etter at de er kommet ut i arbeidslivet og samfunnet for øvrig. Vi vet dessuten at mange tidligere studenter ønsker å opprettholde kontakten både med tidligere studiekamerater og med fagmiljøet, og vi ønsker å tilby et nettverk for å pleie denne kontakten.

G-Dag er D-Dag
Mange tidligere studenter ved NTNU har allerede en tradisjon med å bruke UKA for å opprettholde kontakten med lærested og gamle studiekamerater. For mange er det spesielt populært å møtes på "Gamlekaras Dag", G-Dagen. Derfor er oppstarten av NTNU-alumni lagt til nettopp til G-Dag lørdag 18. oktober.

Ferske og potensielle alumnimedlemmer fristes blant annet med festtale av professor Jon Bing, som skal filosofere over temaet "Nettverksbygging i Internettalderen". I tillegg blir det parallelle arrangementer på de to hovedcampusene, Dragvoll og Gløshaugen.

I sesjonen "Kreativitet" på Gløshaugen kommer multikunstner Reidar Finsrud fra Moss. Han er blant annet kjent for å ha laget en evighetsmaskin som har gått siden 28. april 1996. Det kommer en halvtimes program om den spesielle kunstneren på Discovery Channel ved årsskiftet, men nå kommer anledningen til å se ham "live".

LIMET SOM SAMLER: Professor Sigurd Skogestad skal møte kullkameratene fra kjemi 1974-78 på G-Dagen. Han håper alumniforeningen kan bidra til at det ikke går 25 nye år før gjengen samles igjen.
Foto: Synnøve Ressem
Kullkamerater for alle vinder
Avgangskullet ved sivilingeniørstudiet i kjemi 1978 er blant dem som allerede har latt seg friste av alumniprogrammet. Professor Sigurd Skogestad ved Institutt for kjemisk prosessteknologi er primus motor for 25-årsjubileumet. Han forteller at av 70 inviterte har 50 meldt seg på, og at dette er første gang klassen samles etter at de var ferdige med studiet.

- Vi forsøkte å samles etter ti år, men da var det liten interesse. Derfor er det ekstra hyggelig at så mange kan komme i år, sier Skogestad.

- Kullkameratene er spredd for alle vinder. Jeg og en med professor-II-tilknytning er de eneste som har holdt oss til NTNU. Noen få er i Sintef, men de aller fleste har havnet i oljeindustrien. Og det har de tjent godt på, sier Skogestad og refererer til skattelistene som han brukte som adresseliste.

Omvisning og revy
Likevel, Skogestad tror bestemt ikke at karriere, sosial status eller penger vil bli store samtaleemner under gjenforeningen.

- I tillegg til G-Dag og Ukerevy står omvisning på Gløshaugen og gjensyn med gamle auditorier og tidligere lærere på programmet. Arrangementene som tilbys gjennom Alumni er ekstra krydder. Kanskje blir det motoren som hjelper oss til å holde tettere kontakt fram mot neste jubileum, håper Skogestad.

Av Synnøve Ressem

NTNU Alumni nettsider.