MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UKA DENNE UKA:
Gangstere, galskap og gamle gubber (13.10.03, 20:51)

Galskap og gamle gubber preger UKA som kommer. Og ghettorapperen som har stoppet ni kuler dundrer løs i Dødens dal tirsdag kveld.

Musikkanalen MTV har varslet at de kommer for å følge gangsterrapperen 50 Cent, og noe bedre åsted enn Dødens Dal finnes vel neppe i Trondheim for kulemagneten.

Etter konserten henger musikkanalen på slep etter fansen til Samfundet, hvor DJ'er setter Storsalen i kok. Ifølge arrangørene skal man ikke utelukke at rapperen med ni liv også blir med videre på festen.

Drikk og røyk!
Men UKA handler ikke bare om å sette hjernen i fri og suse avgårde. Her skal det også læres! En rekke nyttige kurs i alt fra drinkmiksing, bruk av sigarer for nybegynnere og skredlære tar opp kampen med foreleserne på NTNU denne uka.

Flere av kursene er allerede fulltegnet, men på dramastudent Hanne Mette Kongsviks teatersportkurs er det fortsatt plass.

Kribler det i føttene og klør i ganen når du ser en teaterforestilling? Kanskje bor det en skuespiller i deg. Torsdag kan du lære deg å bli en førsteklasses improartist!

- Man trenger verken ha jobbet med teater før eller være særlig kreativ. Det viktigste er å tørre å drite seg ut, lokker Kongsvik.

Billettsalget til de mange arrangementene under UKA har så langt vært upåklagelig.
Foto: Arne Asphjell
Drit deg ut!
Teatersport handler om å spille teater uten manus. Her følger skuespillerne opp hverandres replikker på sparket, og handlingen utvikler seg mens den spilles. Kongsvik har selv vært med i teatersportgruppen Improoperatørene i tre år, og innrømmer at det kan være tøft å gå på scenen uten å vite hva som skal skje.

- Samtidig gir det et stort kick! Man får virkelig prøvd seg selv. Deltagerne kommer blant annet til å få utfordret sin egen spontanitet - det er noe vi trenger i mange situasjoner i livet ellers også, påpeker hovedfagsstudenten.

Kjør debatt!
UKE-debatten tirsdag byr også på litt faglig påfyll midt i konsertrusen. Skal vi produsere noe i Norge? spør arrangørene. At industriarbeidsplasser flyttes ut av Norge og til Baltikum, er allerede langt på vei akseptert. Det er kunnskapsbasert virksomhet vi skal leve av i Norge, sies det. Men er utflagging av tradisjonell industri bare begynnelsen? Og hvilken rolle spiller valgene dagens studenter gjør i denne sammenhengen?

Teater for alle penga
Trippelkonserten med Paperboys, Briskeby og The Cardigans er allerede utsolgt. Hvis du dør etter å finne på noe akkurat torsdag, kan du kaste deg over UKAs film- og teatertilbud. Både revyforestillingen ?Glasur?, bussteatret ?Ego? og den litt uvanlige filmforestillingen ?Bunnløst? gir deg hele fem sjanser i løpet av kvelden.

Voodoo og gammaldans
Er du fast bestemt på å bruke pengene på musikk, finnes en rekke alternativer i det røde, runde huset resten av uka. UKAs artist, King Khan fyller Klubben med voodoo og soulrock fra tirsdag til fredag.

Veteranene innen norsk hip hop, Klovner i Kamp, spiller i Storsalen onsdag, samtidig som Lorraine lar sin småmelankolske elektrosynthpop smyge seg oppetter veggene på Knaus. Rolig og avslappende blir det derimot ikke når metalrockerne i Grand Alchemist dagen etter overtar tronen på Knaus.

Fredag og lørdag står i jazzens tegn, med både Louis Armstrong-inspirerte Jazzin' Babies, Subtonic og S Møller Storband på programmet. Er det derimot gammaldansfoten det rykker i, byr Snaustrinda Spelemansslag opp til en svingom lørdag når de får besøk av sine kolleger, Flatlusa spelemannslag fra NLH på Ås.

På Selskapssiden i Samfundet finner du den nye alumnibaren, som vil være åpen for mingling hele lørdag kveld.
Foto: Arne Asphjell
For en suppe!
Førstkommende helg er det duket for G-helg, gamlekaras helg. Tradisjonen tro blir det mimrestund lørdag med premiere på Supperevyen "Når vi døde vaagner, paa ny og paa ny og paa ny".

Spillelystne tidligere studenter er trommet sammen for å bringe gamle revynummer fram til heder og ære igjen. Årets supperevy er flyttet til Klubben, men skuespillerne lover fortsatt en kulinarisk opplevelse, både på scenen og i suppetallerkenen.

Avspark for alumni
Lørdag foregår også avspark for NTNUs nye venneforening "NTNU Alumni". Flere hundre tidligere studenter vil da fylle huset. De kommer blant annet for å høre professor Jon Bing fra Universitetet i Oslo foredra over temaet "Personlig nettverksbygging i internettalderen". Andre foredragsholdere er direktør Claus Stenbæk fra Danske Private Equity A/S og direktør Ken Morse ved MIT Entrepreneurship Center.

Etter at alle kloke ord er fordøyd skal de tidligere studentene på revy, og deretter er det grunn til å tro at en del av forsamlingen også vil finne veien til den nye alumnibaren som er innredet i Samfundet. Baren er selvfølgelig bygd i aluminium.

Av Elin Fugelsnes