MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Ledig stilling: Universitetsdirektør (17.10.03, 16:00)

NTNU-ledelsen har ombestemt seg. Det blir ingen vikar etter universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein. Stillingen blir i stedet utlyst, og NTNU satser på å få etterfølgeren på plass etter nyttår.

Vedtaket om å få på plass en ny fast universitetsdirektør ble gjort på et styremøte ved NTNU tirsdag. For noen uker siden sa rektor Eivind Hiis Hauge til Universitetsavisa at stillingen ikke skulle lyses ut, fordi det hersker stor usikkerhet omkring den fremtidige rollen til universitetsdirektøren.

TOPPDUOEN SPLITTES: Rektor Eivind Hiis Hauge har allerede begynt å se seg om etter en ny person som kan overta etter Vigdis Moe Skarstein, som forsvinner til Nasjonalbiblioteket ved årsskiftet.
Arkivfoto: NTNU Info/Tore Hugubakken
Utlysing med forbehold
Men nå har røyken etter fremleggingen av Ryssdal-rapporten lagt seg, og NTNU-ledelsen har funnet ut at de likevel ønsker å finne en permanent etterfølger til Moe Skarstein.

- Vi har ombestemt oss. Det blir utlysing, med forbehold om at innholdet i stillingen er under diskusjon og kan bli justert. Vi tror at vi skal klare å få interessante søkere allikevel, sier Eivind Hiis Hauge til Universitetsavisa.

- Og den nye personen er på plass 1. januar 2004?

- Hvis det går an, men det er jo veldig kort tid. Prosessen er i gang og utlysing er rett rundt hjørnet. Har vi ikke en person på plass 1. januar, konstituerer vi en i mellomtiden.

Tiltenkt en rolle som kontorsjef
I dag er rektor og universitetsdirektør sidestilte ledere på toppen av organisasjonen. Men konsekvensen av forslagene fra flertallet i Ryssdalutvalget skaper usikkerhet om hvilket myndighetsområde universitetsdirektøren vil få i fremtiden. Utvalget foreslår at universitetene skal ansette rektorer med myndighet som daglige ledere.

Samtidig har NTNUs styre tidligere i år klart uttrykt at de ønsker seg bare én styringslinje på universitetet, med rektor alene på toppen. I begge modeller er universitetsdirektøren tiltenkt en rolle omtrent som en kontorsjef for administrasjonen.

Intern korttidsvikar
Universitetsavisa har tidligere vurdert assisterende universitetsdirektør Peter Lykke, organisasjonsdirektør Trond Singsaas og teknisk direktør Kjell Næsje som mulige u.dir.-vikarer. Når det trolig går mot et korttids engasjement, peker trolig Singsaas seg ut som den mest aktuelle.

Må ha hjelp av hodejegere?
NTNU kan neppe vente seg den store søkermassen til den krevende jobben. Universitetet i Oslo (UiO) stod i sommer i samme situasjon som NTNU. En ny direktør skulle tilsettes. Etter at søknadsfristen hadde gått ut, var det bare tre søkere. Med hjelp av et hodejegerfirma hentet de til slutt inn ikke-søker Hanne Harlem fra Norsk Hydro som ny direktør.

Rektor Eivind Hiis Hauge har ennå ikke tatt stilling til om også NTNU må ty til hodejegere for å få på plass en universitetsdirektør.

- Det får vi se på, sier NTNU-rektoren.

Av Tore Hugubakken