MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Siste kveld med gjengen (7.11.03, 15:47)

Snipp, snapp, snute - så var UKA 03 definitivt ute. Og det med ukesjef Kristian Wright sprellende i skjelettdrakt på scenen i Storsalen.

PARODI: Et av høydepunktene under middagen var UKE-styrets parodi på UKErevyen. De som har sett revyen, har neppe problemer med å gjenkjenne innslaget, eller se hvem UKEsjef Kristian Wright (til høyre) skal forestille.
Siste konsert gikk av stabelen på tirsdag, og nå er UKA også ferdig med å feire seg selv. Torsdag kveld ble glassene hevet til en avsluttende skål for UKA som er over. Det skjedde ikke uten at enkelte måtte tørke en tåre eller to.

Feiret seg selv
1.300 frivillige står bak det som er landets største kulturfestival. Med så mange involverte, må avslutningsfesten skje i flere puljer for at alle skal få være med. Men torsdag kveld kunne den siste gruppen med stivpyntede UKE-funker fylle Storsalen i Samfundet for å nyte en treretters middag og feire det de har vært med på å få til.

For UKE-styret er det egentlig ikke slutt ennå. Mye etterarbeid gjenstår før de kan legge UKA-03 bak seg for godt. Men som sjefen, Kristian Wright, sier det: "Varen er levert nå". Det er en anelse vemod å spore ved styrets middagsbord.

Dyre navn
Men sjefen sjøl strutter mest av stolthet over hva 1.300 studenter sammen har fått til. Samtidig innrømmer han at UKA nå balanserer på grensen av hva man kan gjøre med en organisasjon som består kun av frivillige amatører.

- For mange er det vanskelig å få tid til både UKA-jobb og skole. Vi som jobber aller mest med UKA, må rett og slett ta fri fra studiene. Alle er veldig slitne nå. Slik sett er det egentlig bra at vi runder av nå, sier Wright.

UKE-STYRET: Reklamesjef Monica C. Torp, teatersjef Christian Bakke, PR-sjef Stine Jæger Alvær og salgssjef Henrik Roshauw feirer at UKA er vel overstått.
UKA har bydd på store artistnavn som 50 Cent, a-ha og The Cardigans. Men store stjerner skal også ha en stor sjekk for å komme til Trondheim. Navnene UKA-03 har hatt på plakaten frembringer ikke bare nesegrus beundring, men også kritiske spørsmål.

Hvor stor skal UKA egentlig bli? Flere frykter at det er skapt en tradisjon hvor hver ny UKE skal overgå den forrige, og at det hele vil ende med en økonomisk smell.

Lista legges høyt for UKA-05
Wright er ikke enig i denne kritikken.
- Jeg blir lei meg hvis folk sier at vi ikke må gjøre vårt beste, fordi det blir vanskeligere for UKA-05 å overgå oss. Den neste UKA må finne sin måte å gjøre ting på, uavhengig av oss. Men jeg mener det vil bli lettere å "selge" UKA-05 - nettopp fordi vi har hatt store navn på plakaten. Oppmerksomheten det har gitt, er bra for både UKA og Samfundet, mener han.

Oppmerksomhet fikk UKA også da nyheten om Snoop Dogg-konserten ble triumferende kunngjort. Billettene ble revet bort, så ble konserten avlyst på grunn av rot i et bookingbyrå. UKA greide å skaffe 50 Cent som "erstatter", og Wright ser på denne episoden som et eksempel på noe av det mest positive i UKA-organisasjonen.

PIRUM: Samfundets egne korgutter var selvsagt på plass under UKAs gallamiddag.
- Vi fikk et slag i trynet, men vi reiste oss igjen og ga ikke opp. Det har vi vært flinke til, sier han.

Vemodig
Så går UKE-sjefen for å kaste finstasen til fordel for Jahn Teigens skjelettkostyme fra Grand Prix. UKE-styret skal på scenen for å parodiere revyen.

Reklamesjef Monica C. Torp synes det er vemodig at UKA er slutt.
- Først nå når alle funksjonærene er samlet, ser jeg hvor stor UKA egentlig er. Tenk at 1300 frivillige kan få til dette, sier hun.

Tekst og foto: Svein Arild Sletteng