MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
Hei VG, les her (14.11.03, 00:07)

Gusjelovfredag-redaksjonen avslører den store flygel- og leopardskinn-skandalen på NTNU.

NYTT INSTITUTT? Når Victor Norman kan drikke lunsj hver dag i Andenetage må da vel professor Tore Brantenberg kunne jobbe for 4.etasje. (Fra NTNUs telefonkatalog).
Her er vi igjen. Som alltid velformulert, sjarmerende, interessant, hevngjerrig og uten ansvarsfølelse.Vi gir deg NTNU-nyhetene bak fasaden.

UKAs MEST ÆRLIGE I
"Vi jobber jo ofte litt kjedelig og bruker mye av tida vår på å skrive".
Forsker Ingrid S.Svagård i siste nr. av Sintefs internblad "Månedsspeilet".

IKKENO BABBEL: Installer "Google toolbar" i nettleseren din og slipp masse babbel.
UKAs MEST ÆRLIGE II
"Formålet er å få tilsatt arbeidstakere med redusert funksjonsevne".
Er du frisk og oppegående blir det heretter umulig å få jobb ved NTNU, ifølge en lysark-orientering fra HMS-seksjonen om det nye fenomenet "Inkluderende arbeidsliv".

UKAs LILLE TANKEVEKKER
"Høybråten har aldri røykt eller drukket. Han vet ikke hva han snakker om. Winston Churchill derimot både røykte og drakk. Han smilte og vinket og vant krigen. Den fanatiske ikke-røykeren Adolf Hitler derimot tapte alt".
Humorist Per Inge Torkildsen 30.oktober til NTB ved lanseringen av sin nye bok "Gledelig røyk og godt nyttår!"

________________________

DU JOBBER PÅ NTNF, HELT FAKTA
Vi har tidligere omtalt norske journalisters hemmelige verktøy - nettstedet hardefakta.no - som drives av pitbullen Gerhard Helskog. En kar som ikke viker tilbake for noe i sin utrettelige jakt på sannheten. På nettstedet serverer han sine journalistvenner harde fakta om Norges teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

RYSSDAL MED DEKKNAVN: Ryssdalutvalget er visstnok opptatt av å gjøre norsk utdanning bedre. Målet må være at kommende generasjoner av offentlige utvalgsmedlemmer i det minste klarer å skrive sine navn riktig. I den offisielle NOU-en fra Ryssdalutvalget (nr. 25, 2003) står det svart på hvitt at utvalget har vært ledet av en hittil ukjent kar ved Rysdal.
Ekstra betryggende er det å vite at NTNF inntil nylig på samme nettsted ble presentert som en del av Sintef. Nå har vi blitt forfremmet til eget fakultet. Og hvem vet hvor dette vil ende når Gerhard får samlet enda flere harde fakta.

________________________

ER SJEFEN EN HÅMANN?
Vår faste skjellsordekspert Tor Erik Jenstad sitter i disse dager og redigerer innhold til Norsk Ordbok 2014 (!) Her smugler han også inn noen av sine mange kraftuttrykk.

Et av den sorten er håmann eller homann som kan bety forskjellige ting. For det første kan det være en som er herskesyk og selvrådig (slik f. eks. i Oppdal). Egentlig er dette hovmann - tjenestemann ved et hoff (norsk variant av hoffmann), senere særlig brukt om skriveren hos futen. Da lå det godt an til å bli skjellsord av det.

UKAs BESTE VG-TIPS: Hei VG. Vet dere at det finnes minst tre statsansatte ved NTNU som alle har piano på jobben? Som dette bildebeviset avslører gjelder dette f.v. Sissel Høyem Aune, Staale Kleiberg og Bjørn Alterhaug. Trekløveret legger heller ikke skjul på at de spiller i arbeidstiden.
I en ordbok fra 1895 blir uttrykket også brukt om en stor, grov, plump spøkefugl (Orkdal, Innherred, Namdalen), og i nyere materiale er det registrert om en som er rar og gjør seg til (Melhus), eller en vilter person (Meldal). I Meldal er håmann også brukt om en mannhaftig kvinne, eller jente. Slike er også kalt håmannskari, håmannskluft, håmanntre og håmanntryg (alle disse frå Orkdals- og Meldalsområdet). I ordboka fra 1895 er en håmannsskorro et grovt og noe løsaktig kvinnfolk (Innherred).

________________________

UKAs ENDA BEDRE VG-TIPS: Også dette er en statsansatt. - Jeg må være den jeg er. Det er ved flygelet jeg får inspirasjon til mine beste julebordtaler, sier rektor Eivind Hiis Hauge.
UKAs BESTE SAMMENLIGNENDE MEDIEANALYSE
NTNU sender ut et kort sammendrag av enhver doktoravhandling til avisene. Hvor mange av disse trykkes f.eks i Adressa? Ingen, såvidt jeg har registrert. Men flere sider daglig om fotball har man plass til".
Professor Børje Forssell i leserinnlegg i Adresseavisen 9.oktober.

________________________

STUDENTENE ER VÅRE BESTE VENNER
Under UKA sjøsatte NTNU sin nye alumniforening, der målet er å skaffe universitetet innflytelsesrike eller gjerne bare rike venner. Vi anbefaler at de ansvarlige først som sist sikrer seg venner blant sine nåværende studenter. Først bør de ta turen til arkitektstudent Ole Martin Braathen (24) som i fjor hadde en inntekt på 18 millioner kroner og en formue på 70 mill. kroner. Braathen tilhører en Oslo-familie som har tjent seg søkkrik på en eiendomsportefølje.

Deretter bør de ta med en blomsterkvast til den relativt høyt profilerte siv.ing.-student og skribent mm. Erling Paulsen. I følge seg selv er han i 2025 adm.dir. og sjefsredaktør i Adresseavisen-konsernet (Se På sidelinjenI Adresseavisen 27.oktober). Hvis den karen pleies på riktig vis skal vi se det blir plass til flere dr.grads-meldinger i Adressa også.

Gusjelovfredagredaksjonen

UKAs GARANTERT ALLER BESTE VG-TIPS: Her ser dere også en statsansatt - iført en kreasjon innkjøpt for en pris langt over statens draktsatser for fredet bengalsk snøleopardskinn.
Neste artikkel i vår store serie "Universitet på kvart eit nes":
Møt disputøsene på "Skippagurra kiosk, video, tepperens og universitet"

Les tidligere Gusjelovfredagspalter.