Maudal: Kompetansen er viktigst
(26.11.03, 10:29) Det er viktig med studenter i Tapir-styret. Poenget er bare at det må bli rom for annen kompetanse også. Det mener adm.dir. i SiT, Per Ivar Maudal. |
I sitt siste styremøte, fremmer SiT-direktør Per Ivar Maudal et forslag om å fjerne studentflertallet i Tapir-styret.
Foto: NTNU Info./Erik Prytz Reitan |
- For konsernstyret er sammensetningen gitt av lovverk. Der skal studentene ha flertall med styreleders dobbeltstemme. Det er bra, siden styret skal beskjeftige seg med studentvelferd.
Styret i datterselskapene, derimot, er ikke gitt. De skal beskjeftige seg med drift, ikke velferd. Det er da naturlig at vi åpner for flere typer kompetanse i disse styrene, sier adm.dir. i SiT, Per Ivar Maudal.
Det er han som har utarbeidet sakspapirene til styrets kommende behandling av styresammensetningen i SiT Tapir.
- Dette har vært en vanskelig sak i mange år, og siden jeg skal gå av etter dette styremøtet, synes jeg det er rimelig at jeg kommer med en anbefaling. Så slipper man å ta med en kinkig sak inn i en ny ledelse, sier han.
Grundig forarbeid
Styresammensetningen i SiTs datterselskaper har vært omstridt i flere år, og styret gjorde en grundig jobb når sammensetningen nå på nytt skulle behandles.
- Styret og Velferdstinget har vært opptatt av å få tatt en endelig avgjørelse innen utgangen av dette året og har sammen lagt opp til en prosess for å få det til.
Blant annet ble det i vår arrangert en hel dags workshop med nesten hundre deltagere, der styresammensetningen i datterselskapene var eneste sak, forklarer Maudal.
Vil ha med konsernledelsen
Tapir-styret har i dag to ansatte, to fra utdanningsinstitusjonene, og fire studenter, hvorav den ene er styreleder med dobbeltstemme.
Av de fire studentene, velger Velferdstinget to og SiT-konsernstyret to. Det nye forslaget går på at konsernstyret ikke lenger må velge to studenter. I stedet skal de se på hva slags kompetanse de andre styremedlemmene har, og velge to representanter med supplerende kvalifikasjoner.
Den ene av disse bør komme fra konsernledelsen, helst konsernsjefen. Styret bør også overveie om ikke denne personen bør være styreleder, sier Maudal.
- Med kvalitetsreformen og forslaget fra Ryssdalutvalget, går vi antakelig en tøffere hverdag i møtet. Tapir kan få sterk konkurranse fra Norli og Ark. Jeg er enig i at det er et konkurransefortrinn for oss å ha studenter i styret, men vi trenger ikke så mange som i dag. Det bør være rom for nok annen kompetanse, understreker Per Ivar Maudal.
Av Anne Winsnes Rødland Les hovedartikkel:
Mistillit mot SiT-styreleder?
|