MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
Les Per Ivars hemmelige planer (5.12.03, 01:12)

Sjarlatanredaksjonen snur ikke i tide, men graver stadig fram grumsete historier fra NTNUs indre liv. Les og bli opprørt.

UKAs BESTE OVERSKRIFT
"Brannforskere etterlyser ildsjeler"
Tittel på pressemelding fra Sintef om at forskere ønsker å engasjere privatpersoner som skal oppildne sine nabolag til å tenke brannvern.
__________________

Dette er et helt tilfeldig valgt illustrasjonsbilde som vi bare bruker for å fylle ut plassen. Bildet viser ikke og har overhodet ingenting med Per Ivar Maudal (60) å gjøre.
Foto: Halvard Danielsen
NYE TIDER MED PER IVAR PÅ KONTORET
Per Ivar Maudal heter en mann som etter forhåndstipsene å dømme vil få flytte inn på et pent møblert Office in the west wing i Hovedbygningen på Gløshaugen ved årsskiftet. Per Ivar er en voksen herre med fortid. Derfor bør det ikke komme som noen overraskelse at han i sin hittil hemmeligholdte søknad til direktørjobben skisserer følgende kampsaker for 2004:

 • Alle NTNU-ansatte skal få avisa Selbyggen, der Per Ivar er styreleder, hjemsendt mot automatisk lønnstrekk på kr. 300 i måneden.
 • Universitetsavisa gjenoppstår i papirform, får egen seksjon med Per Ivars beste refuserte leserbrev, og skal sendes hjem til alle NTNU-ansatte, mot automatisk lønnstrekk på kr. 600 i måneden.
 • Hovedbygningen på Gløshaugen tømmes omgående for papirflyttere, og gjøres om til leilighetskompleks under navnet "Fremre Gløshaugenplatå terasse".
 • NTNU fusjoneres med HiST og TV Trøndelag og får fellesnavnet "Trøndelag skolekringkaster".
  __________________

  UKAs KONSPIRASJONSTEORI
  Nå har vi fått komiteleder Anders Ryssdal, informasjonsdirektør Anne Katharine Dahl og snart kommer skipper Per Ivar Maudal om bord. Hvilken losje er dette?
  __________________

  DET VAR EN FIN TID - I
  "Det er ikke uvanlig at vi på NTNU i dag finner døtre og sønner av gamle NTH-ingeniører som studenter. Og det er høyst vanlig at gamle NTH-ingeniører også den dag i dag går rundt og nynner på en av de gamle studentvisene. Det var en fin tid!"
  Gjert Wilhelmsen (skipsing. NTH 1951) på side 130 i det nye historieverket "Et hav av muligheter" om skipslinjen ved NTH/NTNU 1910-2010 (389 sider - rikt illustrert).
  __________________

  Ifølge upålitelige kilder er herren til høyre på bildet identisk med søker NN (direktør, 50) på søkerlista til jobben som universitetsdirektør.
  DET VAR EN FIN TID - II
  "Vi sender en takk til ingeniørkunsten som gir oss lyset som viser vei, og en takk til enologene som hjelper gudene med å glede våre hjerter".
  Professor Einar Johan Aas i Adressa 11.november, i et reisebrev fra et meget vellykket forskningsopphold i en olivenlund i Provence.
  __________________

  DET VAR EN FIN TID - III
  "Italieneren jeg bodde med tidligere, var ekspert på å sitte med kompisene sine i ukedagene og fyllebråke ut i de sene nattetimer, men å ta i en oppvaskbørste var noe han ikke kunne".
  Studenten Jan Erik forteller 13.november på ntnu.fritt-forum åpenhjertig fra hverdagslivet i Moholt studentby. Jan Erik runder av innlegget med å understreke at han har "drukket seg drita full her oppe i snart tre år".
  __________________

  VI HJÆLPER SKATTEBETALERNE - episode 1
  Fremskrittspartiet er snart eneste politiske parti med levende lokallag på universitetet, og heller ikke vi er upåvirket. Derfor lanserer Gusjelovfredagredaksjonen i dag en helt ny spalte hvor vi gir tips om skattepengesluk som omgående kan tettes.

  Vi kaster denne gang vårt nådeløse fokus på et prosjekt som både er tverrfaglig og dreier seg om kjønningsprosesser. To alarmord. I stedet for å bruke fem mill. av våre skattekroner - som kunne ha gitt 500 minstepensjonister en velfortjent Sydenferie og 600 norske sykehjem nye, forgylte bekken - på å finne ut hvem som bruker mest strøm av mor og far, så kan Forskningsrådet få svaret her: Far bruker mest strøm fordi han både skal fyre opp bilbanen og den elektriske øljekken sin, mens mor nøyer seg med krølltanga.

  Dette er et også et helt tilfeldig valgt, sesongbetont illustrasjonsbilde som vi bare bruker for å fylle ut plassen.
  Nei, bruk heller pengene på et nyttig kunstprosjekt som FrP-grasrota forstår hensikten med. Neste år feirer dette prosjektet tiårs-jubileum og det bør honoreres med kunstnerlønn.

  Neste uke: Vi avslører forskningsprogrammet "Stikkontaktens utforming i et kjønnsperspektiv".
  __________________

  VI HJÆLPER SKATTEBETALERNE - OG FrP, KARL GLAD OG FLERTALLET I RYSSDALUTVALGET - episode 2
  Hvorfor er det slik at søkemotoren på NTNUs nettsider gir 1.983 treff på "sex", 891 treff på "vold" og 58 treff på "cannabis", men 0 treff på begrepene "forskning som er nyttig" og "skape arbeidsplasser som Norge trenger"?
  __________________

  WRIGHT PÅ RETTE MÅLET
  Vi registrerer at UKA sliter med nynorsken. Under dusken avslørte i nr. 16 at ledelsen for kulturarrangementet sensurerte bort nynorske tekster i sine publikasjoner fordi "nynorsk er en ekstra barriere for mange folk", ifølge pr-sjef Stine Jæger Alvær.

  Pr-sjefen har vår fulle sympati. Det gir en helt annen mening å høre UKE-sjef Kristian Wright si at "Me hev vore ofsleg gilde med gøtsen vår. Gjeng ein på trynet, så gjeng småsporven i tunet", i stedet for den pr-friserte versjonen "Vi har vært knallsterke på å tørre å gutse. Går man på trynet, så går man på trynet." (fra UKA-pressemelding).
  __________________

  Og til slutt i denne hektiske førjulstid minner vi om at det nå er bare 549 dager igjen til vi får tida vår tilbake. Vi kan knapt vente.

  Gusjelovfredagredaksjonen
  ønsker sine lesere God jul

  Synes du at det er et meningsløst sløseri at dine skattepenger er brukt på å skrive dette mølet? Det er ikke vårt problem.

  Dette er tjuende gang Gusjelovfredagredaksjonen slår til.
 •