Nye markedstilpasninger i Sintef
(22.1.04, 23:25) Sintef har på nytt omorganisert forskningsvirksomheten og har samlet 12 institutter i seks konsernområder. Omorganiseringa innebærer små forandringer for de ansatte og medfører ingen oppsigelser, i følge strategidirektør Gunnar Sand. Som begrunnelse for nyorganiseringa oppgir Sand enklere administrasjon, lettere samhandling på tvers av faggruppene og bedre markedstilpasning. Han mener at samlinga i større enheter vil gjøre det enklere for omverdenen å finne fram i organisasjonssystemet.
|
Strategidirektør Gunnar Sand.
Foto: Sintef Media |
Økonomisk vekst
- Reorganiseringa og et bedre inngrep i markedet vil forhåpentlig gi positive utslag på økonomien. Vi har målsetting om 10 prosent vekst på det nasjonale markedet og en fordobling internasjonalt innen 2006, sier Sand. Han opplyser at Sintef slet med røde tall over hele fjøla i 2002, men hadde et oppsving i 2003.
Før nyttår var Sintef organisert i 12 institutter som nå altså er blitt seks konsernområder. Dette er Sintef Helse, Sintef Materialer og kjemi, Sintef IKT, Sintef Teknologi og samfunn, Sintef Olje og energi og Sintef Marin.
De nye konsernområdene
Sintef Helse består av tidligere Sintef Unimed og ledes av Tonje Hamar.
Sintef IKT består av tidligere Sintef Anvendt matematikk, Sintef Elektronikk og kybernetikk og Sintef Tele og data. Konsernområdet ledes av Aage J. Thunem.
Sintef Teknologi og samfunn består av Sintef Teknologiledlse, Sintef Bygg og miljø og Sintef Solutions Offentlig sektor, under ledelse av Tor Ulleberg.
Sintef Olje og energi består av Sintef Petoleumsforskning, Sintef Energiforskning og Sintef Solutions olje og gass. Leder er Sverre Aam.
Sintef Marin består av Sintef Fiskeri og havbruk, Marintek og Marin miljøteknologi og ledes av Oddvar Aam.
Sintef Materialer og kjemi består av tidligere Sintef Materialteknologi og Sintef kjemi og ledes av Unni Steinsmo.
Merk at den mest omfattende integreringen skjer innen Sintef IKT og Sintef Materialer og kjemi, der tidligere institutter nå er oppøst og samlet under én ledelse. De andre konsernområdene beholder den opprinnelige organiseringa i institutter, men samler dem under en felles ledelse.
Ikke første omorganisering
Sintef har gjennomført flere organisatoriske endringer de siste årene. Den største skjedde i 1996, da 40 fagenheter ble slått sammen til 12 institutter.
– Dere er ikke redde for forvirre kundene med de stadige navnebyttene?
- Tvert om, - jeg tror færre enheter gjør det enklere å finne fram, understreker Sand.
Av Synnøve Ressem |