MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAGREDAKSJONEN:
Sex i Soleplassland (30.1.04, 00:40)

Sex. Harvard-avsløring. Sex. Vi kler av joggedressen. Sex. Data-voodoo. Sex. Clemets nattbord. Sykepleiere i uniform.

Et årsskifte har passert, men alt er ved det gamle. Vi gir deg det du helst vil ha og tar lærdom av at åtte av de ti mest leste artiklene i Nettavisen i fjor handlet om sex og sykepleiere - i uniform.

Og mens amerikanske forskere finner vann på Mars, har NTNU-forskere vært med på å utvikle en ny skøytetrikot som gjør at norske løpere kan tjene hele to tideler per runde. Det er kanskje gode grunner til at Harvard i USA er verdens beste universitet, slik Universitetsavisa opplyste tidligere denne måneden? NTNU havner langt nede på lista. En grunn er kanskje at det kinesiske universitetet som står bak rankingen utelukkende har lagt vekt på forskningskvalitet i sin undersøkelse.

________________________

DERFOR ER HARVARD BEST
Vi har imidlertid gått bak de nakne tallene og kan her avsløre hva NTNU-forskerne gjør feil. Et godt eksempel finner vi innen kaffeforskningen:

 • Her har Harvard lagt fram en hyggelig studie som viser at kaffe kurerer både gruff og diabetes 2.
  Mens...
 • ...NTNU lever opp til sitt rykte som gledesdreper ved å hevde at gravide som drikker kaffe risikerer å å føde dverger.
  Slikt går selvfølgelig ikke upåaktet hen hos kaffedrikkende kinesere.
  Vi vet også at rankerne har merket seg professor Arnulf Kolstads utfall mot planene om å arrangere vinter-OL i Tromsø. Rankinggruppa ved Shanghai Jiao Tong universitet har lenge gledet seg til å kunne se OL-finalen i curling på Alfheim stadion, og har ingen ønsker om å reise til Norge for å delta på en taperfest, som er Kolstads alternativ til OL.

  ________________________

  GIV AKT: Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk tar den økende konkurransen med andre enheter på alvor og har ansatt sin egen soldat.
  BLÆRER FÅR SOM FORTJENT
  Samme undersøkelse ranker NTNU i gruppe med noe som kaller seg Universitetet i Bergen. Deres plassering ble bestemt av en artikkel i siste nr. av bladet "Statsspråk" (nr. 3.2003), som utgies av Norsk språkråd. Her forteller rektor Kirsti Koch Christensen ved UiB at det som opptar henne aller mest i hverdagen er at hennes undersåtter ikke skal dele sammensatte ord. Etter hva Gusjelovfredagredaksjonen erfarer scorer forskning på ny-norsk ord-deling lavt hos kineserne.

  Av en eller annen uforståelig grunn kommer Universitetet i Oslo ut på topp av de norske universitetene i rankingen. Men hvis du skulle møte en blærete Blindernklyse som prøver å gjøre et poeng av dette, så er du i din fulle rett til å gi en håndfast reaksjon. Vi bare nevner det.

  ________________________

  HELTER HER OG DER
  Spenningen stiger blant ansatte og studenter. Hva blir den neste smiskegaven de vil motta fra NTNUs Glasuravdeling? Den kreative spennvidden har hittil vært usedvanlig stor. Høsten 2002 - lenge etter at alle fluer hadde gått i hi - fikk alle ansatte tilsendt hver sin brasilianske fluesmekker, og jula 2003 forsøkte man å distribuere til alle nye studenter et overskuddsparti leppepomade fra Orkanger fisklim & forstoff. I torsdagens Adresseavis leser vi dessuten at en reklamefilm om hesten Rødnakke som skiter på golvet i Realfagbygget skal lokke nye studenter til Trondheim.

  Kjør safe neste gang, anbefaler vi. F.eks ved å reklamere for en stillfarende, trygg og campuskoselig støttespiller. Vi tenker selvfølgelig på bibliotekaren, nærmiljøets miskjente action hero. Med påtrykt NTNU-logo bør figuren til venstre bli et must på ethvert møblert kontor.

  LEKKERT: Og NTNUs lekre nye, offisielle joggedresser m/leppepomade i brystlommen, sendes ut til alle ansatte før vinterferien.
  Og mens vi først kvekker om helter, så kan du snu nebbet mot nettsidene til Trondhjems biologiske stasjon. NTNUs egen Andeby i Heggdalen har nemlig helt ubemerket gått hen og ansatt en verdenskjent ekspert på det meste.

  ________________________

  UKAs KLARESTE MELDING
  "Samme frausjiten har han nå spredd flere ganger i avisen. I mine 20 år i bransjen har jeg aldri sett maken!"
  Konsulent Arne U.Hoff gir i Adressa 22.januar uttrykk for at han ikke liker at professor Per Morten Schieflo skriver stygt om konsulenter.

  ________________________

  UKAs MEST UKLARE MELDINGER
  I fjor høst fikk universitetene spørsmål fra statsråd Kristin Clemet om hvilket av de to forslagene fra Ryssdalutvalget de likte best. I en slik situasjon ville muligens ovennevnte hr. Hoff dagen etter ha sendt en e-post tilbake til fru Clemet med svaret: "Jeg liker best forslag B. Hilsen konsulent Hoff."

  IT-VOODOO: Dette er IT-seksjonens hemmelige våpen mot gjenstridige servere og annet maskinherk som ikke lystrer ordre. I slike situasjoner hentes offerhanen fram og legges oppå utstyret, i lønnlig håp om at det skal begynne å oppføre seg pent. (Helt sant!)
  Foto: Arne Asphjell
  Men hvis slik klar tale var blitt ført i pennen av hr. Schieflo eller noen av hans likesinnede ville det selvfølgelig vært jevngodt med sosialt harakiri i elfenbenstårnet. Etter omfattende interne høringsrunder har derfor Universitetet i Oslo svart på fru Clemets spørsmål i et notat på 18 sider (med eget sammendrag på 1 side).

  Universitetet i Bergen nøyer seg med 13 sider og NTNUs uttalelse er på skarve fem sider. Til gjengjeld legger NTNU ved alle interne høringsuttalelser fra fakulteter, institutter, fagforeninger, linjeforeninger og barnehagenes foreldreutvalg slik at ikke fru Clemet skal gå glipp av så mye som skyggen av en kommanyanse.

  Og dermed har fru Clemet fått sitt nattbord forsynt med sovemedin uten bivirkninger som rekker gjennom hele Stortingets vårsesjon og vel så det.

  ________________________

  VI FØLGER FORSKNINGSFRONTEN
  Kunnskapen som du ikke visste at du trengte finner du hos oss. Vi starter med en beroligelse. Under neste kommune- og fylkestingvalg vil det være lurere å stemme på et parti som får makt, enn et som ikke får det. Etter flere års forskning kan nemlig nyslått dr.polit Pål E.Martinsen (34) presentere oppsiktsvekkende konklusjoner i sin dr.avhandling.

  ________________________

  VAFLER MED RØMME PÅ SENGA
  Helt til slutt vil vi bare gi uttrykk for at vi er intenst glade for at vi bor i "Et senter for kreativitet og kultur. En arena for engasjement, trivsel og glede. Glede." Rett og slett Soleplassland.

  Gusjelovfredagredaksjonen

  Les tidligere Gusjelovfredag-spalter.
 •