MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Stryk meg, på Knaus (19.2.04, 12:34)

Ikke enkelt å være far, men sannelig ikke lett å være sønn heller i teateroppsetningen "Stryk meg, stryk meg". Stykket har premiere i Studentersamfundet torsdag og spilles i to uker framover.

"Stryk meg, stryk meg" er skrevet av Rune Belsvik og er opprinnelig en to-akter, men Studentenes Interne Teater (SIT) har skåret den ned til en timelang en-akter. I den fortettede versjonen følger vi hovedpersonen Arthur i ulike situasjoner fra barn til voksen mann.

PREMIEREKLAR: "Stryk meg, stryk meg" beskriver livets mange fallgruver på en original og morsom måte. Teaterplakat fra SIT.
Latter og tårer
Temaet er relasjonen mellom en far og sønn, og hvor galt det kan gå når en aldri greier å snakke sammen. I stykket har Arthur og faren et greit forhold til hverandre, men de er aldri nær. De snakker ikke med, men forbi hverandre. Dette kommer til å følge Arthur i senere relasjoner og prege ham i alle sider av livet.

- Stykket viser hvor lett det er å havne i en ond sirkel og å velge de enkleste alternativene, påpeker produksjonsleder Astrid Pihl.
– Men selv om temaet er alvorlig, er det også mye humor og komikk. Det var en av grunnene til at vi falt for Belsvik. Han skriver lett og ledig og er aldri kjedelig.

Scenene veksler mellom komedie, tragedie og surrealistisk drama, - skravla går med kjærester, venner, en hamster og en uregjerlig tissefant. - Her er det kort vei mellom latteren og tårene, lover produksjonslederen.

Grundig forberedt
Hun forteller om en lang dags ferd mot dagens premiere. Stykket ble plukket ut i fjor høst. Omarbeidelsen var ferdig like før jul, etterpå har det vært øving, øving og atter øving. Astrid legger til at skuespillerne også har sydd de fleste kostymene.

Arthur er den bærende rollen og spilles av Sigurd Myhre, student ved Institutt for energi og miljø. Christer Andersen er regissør og kommer fra Institutt for film- og medievitenskap. Andresen var for øvrig produsent for nattforestillinga som gikk for fulle hus under UKA. Astrid Pihl er byggstudent og fersk produsent og jobber vanligvis med kulisser.

"Stryk meg, stryk meg" spilles på Knaus i Studentersamfundet tirsdag, onsdag og torsdag i to uker framover. Men SIT har mer på lager. I midten av mars kommer en premieren på en ny produksjon, "Gata", med handling fra en engelsk industriby.

Av Synnøve Ressem