MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Future Wars imponerte (15.3.04, 21:23)

Fredrik Myklebust fikk pris for beste tekniske film under kortfilmfestivalen Minimalen.

Under helgas kortfilmfestival "Minimalen" ble både festivaldeltakere og filmjury mektig imponert over den norske science fiction-filmen "Future Wars". Filmen handler om en vitenskapsmann som finner opp en tidsportal og havner midt i en krig mellom mennesker og en flokk med skumle vesener fra verdensrommet. Den er laget av tidligere NTNU-student Fredrik Myklebust.

KULER, LASER OG KRUTT: Det går heftig for seg når romkrigen herjer som verst. Her prøver vitenskapsmannen å nå frem til romskipet før de skumle romvesenene.
Foto fra filmen
Imponert over spesialeffektene
Juryen mente at dette var en film som lekte med en genre filmskaperen åpenbart har store kunnskaper om, med et uttrykksregister som vi sjelden ser i norske filmer.

"Filmen har et veldig høyt ambisjonsnivå som filmskaperen langt på vei lykkes i å nå. Juryen er imponert over gjennomføringen, først og fremst på grunn av spesialeffektene, men juryen har også latt seg imponere av lyssetting og scenografi - særlig tatt i betraktning de begrensede ressursene", heter det videre fra juryen.

Billige ideer
Med et budsjett på 12.000 kroner skal det egentlig ikke gå an å lage en science fiction-film med en drøss av spesialeffekter, men Fredrik Myklebust hadde gode venner og billige ideer. Han er litt overrasket over at det gikk hjem hos jury og publikum.

- Jeg synes jo at det er noe i filmen som ikke er helt topp teknisk, men jeg er kanskje den mest kritiske av alle til filmen, sier Myklebust. Han syntes det var en stor anerkjennelse å få prisen.

BEST TEKNISK: Fredrik Myklebust fikk pris for beste tekniske film i Minimalen. I mangel på nok statister, må også filmskaperen ta på seg rollen som døende soldat opptil flere ganger i filmen Future Wars.
Foto: Tore Hugubakken
Redigert eksamensfilm
Future Wars er opprinnelig laget til eksamen i hovedfaget i filmvitenskap ved Institutt for kunst og medievitenskap ved NTNU. Her fikk filmen toppkarakter, men for å komme med på filmfestivalen måtte den klippes ned fra 33 til 25 minutter. Da måtte blant annet rulleteksten med alle de gode hjelperne bort. Under prisutdelingen takket han vennene i filmselskapet HomeMade Productions som hjalp ham med filmen.

I løpet av de siste årene har selskapet produsert både splatterfilmer og forfatterdokumentarer. Myklebust legger ikke skjul på at kan tenke seg å lage flere filmer i sci-fi-genren, men ser for seg at det kommer til å ta mer tid og at det blir dyrere. For mye av utstyret fikk han låne gratis siden filmen opprinnelig var eksamensfilm.

Håper på Grimstad
Foreløpig er Future Wars vist for engere kretser av filmskjønnere i Trondheim, men filmskaperen tør nå å håpe at filmen slipper til på litt større festivaler.

- Jeg håper på å få vist Future Wars under filmfestivalen i Grimstad, og jeg skal sjekke ut andre festivaler i Skandinavia, sier Myklebust, som til daglig er deltidsansatt ved Medierommet i NTNUs Studieavdeling.

Prisen for beste film ved Minimalen gikk til Hanne Larsen ved Århus Filmværksted for filmen "Pigen i skapet".

Av Tore Hugubakken

Les mer om Trondheims svar på Star Wars.
Homemade Production på nett.