MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Håkon Kirkeby: Ny UKE-sjef røper noe (27.2.04, 12:59)

Håkon Kirkeby (22) fra Nittedal er sauebonde fra Nittedal, mattestudent ved NTNU - og blodfersk UKE-sjef. Men hva han kommer til å gjøre med det siste, er ikke godt å si.

Det tar på å bli valgt til sjef for Norges største kulturfestival. Håkon Kirkeby er gladsliten etter å ha feiret at nettopp han stakk av med ledervervet etter en spennende valgnatt på Studentersamfundet natt til torsdag.

- Jeg er utrolig ydmyk over å ha fått den tilliten. Jeg er skikkelig glad etter det som skjedde i natt, sier Kirkeby og heller innpå kaffe på Samfundet-kafeen Edgar. Her er det mange som ønsker å gratulere med valgseieren.

SLIK SER HAN UT: Håkon Kirkeby er mannen som skal gi deg sterke kulturopplevelser om halvannet år.
Storslått eller nøktern?
Den nye UKE-sjefen studerer industriell matematikk ved NTNU og regner med forsinkelser i studiet når han nå skal ta over en festival som i fjor høst vokste seg større enn noen gang. 74.000 billetter ble solgt, og festivalen ble tildelt Trondheim kommunes kulturpris.

Spenningen rundt den neste UKA er stor etter den voldsomme suksessen. Tør neste styre satse like stort? Eller skal det satses mer nøkternt for å sikre festivalens egentlige mål – å skaffe penger til drift av Studentersamfundet? Lederen av Studentersamfundet var i etterkant av UKA-03 kritisk til den dristige satsingen hvor mye penger ble brukt til å skaffe store artistnavn.

FAKTA

Håkon Kirkeby (22)

 • Ny sjef for UKA
 • Fra Nittedal
 • Siv.ing.-student i industriell matematikk ved NTNU
 • Ansvarlig for rombooking på UKA-03 og aktiv i Serveringsgjengen på Samfundet

 • Gammel debatt
  - Egentlig er det ikke noe nytt, dette, sier Håkon, trekker fram Studentersamfundets egen historiebok "Vår egen lille Verden" og blar fram til 1930-tallet. - Allerede den gangen var det et diskusjonstema hvor stor festivalen kunne bli og hva den skulle være. Og slik tror jeg det alltid vil være, sier festivalgeneralen. Han synes det er stas at UKA er stor, men synes det er for tidlig å snakke om neste festival før han har fått på plass gode hjelpere i et nytt styre. I det hele tatt er den nye UKE-sjefen svært forsiktig med å si hva han tenker.

  Fersking trenger tid
  - Jeg synes at UKA er den beste festivalen i landet. Og jeg lover jo at den skal bli bedre, for det er målet hver gang. Jeg ønsker ikke å framstå som vag og slapp når jeg snakker om neste festival, men jeg håper at folk forstår at jeg er helt fersk i dette, og at jeg har lyst å ha noe tid på meg. Jeg kan ikke begynne å snakke i store ord, og ønsker heller ikke å ta avgjørelser om profilen alene. Først vil jeg sette sammen et UKE-styre, sier Kirkeby.

  MYE ULL?: Årets UKE-sjefvalg sto mellom fem unge menn fra Østlandet. Håkon Kirkeby har vokst opp med sauehold i Nittedal. Da unngår en kanskje at UKA-05 blir mye skrik og lite ull?
  Mer opplærende kulturtilbud
  Noen aktiviteter kan han imidlertid røpe at han ser for seg under festivalen i oktober og november 2005: - Jeg kan godt tenke meg kulturtilbud som er mer opplærende enn det vi har hatt tidligere. Det er én ting. Dessuten har jeg lyst å ha et skikkelig debatt-og argumentasjonskurs.

  Liker The Clash
  Hva med kulturkonsumenten Håkon? Hva likte han best under UKA-03?
  - Er man UKE-funksjonær, er det jo noe spesielt med revyen. Men hadde jeg bare vært gjest, tror jeg at jeg hadde sagt konserten med Fun Lovin’ Criminals i Storsalen.
  - Hvilket kulturutrykk er du mest fan av?
  - Det må være musikk. Rock.
  - Gi meg de tre beste rockeplatene i historien?
  - Pearl Jam med Ten, The Clash med London Calling, og Guns n’ Roses med Use your Illusion II.

  Leser bøker, går på teater
  - UKA pleier å ha bokaften. Da er jeg spent på hvilken bok du leste sist?
  - Jeg leser mange bøker samtidig... vent litt, jeg må komme på en som er litt spennende ... Nei, jeg kommer ikke på annet enn boka L av Erlend Loe, selv om den er noen år gammel. Den er litt rar, men også litt artig.

  - Hva med teaterinteressen?
  - Jeg har prøvd å få tak i billetter til Purpur og Gull, men det har vært umulig. Siste stykke jeg så, var Brødrene Løvehjerte i Oslo.

  VIL HA DEG: Håkon Kirkeby håper at nytt styre kan være på plass ved påsketider, slik at han slipper å bli tatt bilder av mutters alene.
  Mer barneteater?
  - Noen har etterlyst barneteatret som forsvant i fjor?

  - Noe av grunnen til at det ikke ble noe av, er at det kanskje ikke er så hyggelig å ha barn her på Samfundet dagen etter en real fest. Men det er mulig å ha teatret utenfor huset, som bussteatret. Men dette er opp til Samfundets interne teater selv, sier den nyvalgte festivalgeneralen.

  Tekst og foto: Tore Hugubakken