Må levere 60 oppgaver i semesteret
(22.4.04, 22:14) Siv.ing.-studenter ber om færre obligatoriske oppgaver og jevnere fordeling av arbeidsbelastningen. Det er ingen walk over å være student i kvalitetsreformåret 2004. Øyvind Berle, leder av Studentutvalget ved sivilingeniørutdanningen (SU), ønsker seg færre obligatoriske øvinger slik at studentene selv kan prioritere noe av tiden til selvstudier og ikke trenger å bruke all tid på å arbeide med innleveringsoppgaver.
|
ØVE, ØVE, ØVE: Studenter i tredje og fjerde klasse bør få frivillige og ikke obligatoriske øvinger, mener SU-leder Øyvind Berle.
Ill.foto: NTNU SA/INDØK |
Tøffere studiehverdag
Mange førsteklassestudenter har denne våren hatt over 60 øvingsoppgaver og andre innleveringer. Med innføringen av midtsemesterprøver og flere prosjektoppgaver er den obligatoriske arbeidsmengden blitt større, hevder Berle.
Midtsemesterprøvene har hatt en slik form at de minner om en ny eksamensperiode midt i semesteret. SU-lederen synes problemene blir forsterket når mange av de større arbeidsoppgavene skal skje samtidig.
- Målet må være å spre arbeidsbelastningen slik at "koking" ikke blir nødvendig, sier Berle.
Alt på en gang
- Et vanlig problem i siv.ing.-studiet er at det blir utlevert flere prosjektoppgaver rett før påske. Innleveringsfristen er som regel rundt 30.april, eller tett opptil eksamen. Mange oppgaver kunne ha blitt delt ut før, slik at studentene hadde sluppet hardkjøret i flere fag samtidig, sier SU-lederen.
Berle mener at innleveringsoppgaver bør planlegges slik at de ikke dukker opp rett før eksamensperioden starter i mai. Uka før eksamen bør dessuten være fri for øvinger, mener SU-lederen.
- Dårlig koordinering
Noen uker er det nesten ikke øvinger, mens man andre uker må droppe forelesninger for å bli ferdig med oppgavene. Berle tror at hovedårsaken til den ujevne arbeidsbelastningen er dårlig koordinering mellom fagene.
Viserektor Kjell E. Malvig sier til Universitetsavisa at NTNU prøver å koordinere fagene slik at studentene ikke får de største innleveringene samtidig.
- Noen steder fungerer det bra, andre steder fungerer det dessverre ikke godt nok, sier viserektoren.
Av Tore Hugubakken |