MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Per Ivar + Rita = sant (8.6.04, 14:49)

Trondheims ordfører Rita Ottervik fikk akkurat det vedtaket hun håpet på: Nå kan hun selge Holtermannsveien nr 1 til universitetsdirektør Per Ivar Maudal. NTNU vil trenge alle ledige kvadratmetre som er å oppdrive i dette området, når vi alle skal samles i byen.

MER PLASS 1: Her har det kommet et realfagbygg siden bildet ble tatt, men det er fortsatt plass til mer.
Arkivfoto: NTNU Info
Et enstemmig NTNU-styre vedtok i dag, tirsdag, å intensivere arbeidet med å flytte virksomheten på Dragvoll ned til Gløshaugen/Øya-området.

Dermed ble det prinsipielle flyttevedtaket fra i fjor vår klubbet nok en gang. Og dermed fikk Trondheims ordfører, Rita Ottervik, den forsikringen hun har bedt om. For hun og et nesten enstemmig bystyre vil mer enn gjerne ha hele NTNU i byen, og diskutere hvordan kommunen kan bruke Dragvoll-området.


Plass til alt - og vel så det
Skal Dragvoll forlates, og NTNU få de nye bibliotekbyggene som trengs, blir det brutto arealbehovet 105.000 kvadratmeter. Utregninger fra NTNU og Trondheim kommune konkluderer med at utbyggingsmulighetene rundt Gløshaugen omfatter hele 133.000 kvadratmeter. I tillegg er det utbyggingsmuligheter rundt Lerkendal stadion og på Sorgenfri for ytterligere 155.000 kvadratmeter.

RULLATORVENNLIG: Kommunaldirektør Westerberg framhevet spesielt framkommeligheten for rullator i Dragvollbygningene. Muggsoppen ble for anledningen ikke nevnt.
Arkivfoto: NTNU Info/Cathrine D. Hagen
Og så har vi selvfølgelig fiks ferdige Holtermannsveien 1, med sine tretten etasjer.

Noen geografisk plassering av fakulteter og institutter er det ennå ingen som har planlagt i detalj. Heller ikke på hvor Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) skal holde hus. For kommunen ønsker at også virksomheten til HiST skal samles i området.


Kommunen overtar Dragvoll
Økonomien er en skål for seg. En utbygging i denne skalaen vil komme på to milliarder kroner – minst. Og det er ikke penger staten er villig til å punge ut med. Det er derfor helt avgjørende at noen kjøper Dragvoll, både hus og tomter. Det vil i hvert fall sørge for den første milliarden.

MER PLASS 2:Samfundet skal ha et bygg her på Fengselstomta, men det blir plass til flere.
Arkivfoto: NTNU Info/Tore Hugubakken
Denne ”noen” vil måtte bli Trondheim kommune. Og ordførerens utsendte på NTNU-styremøtet, kommunaldirektør Magnus Heide Westerberg, forsikret om at både viljen og evnen er til stede.

– Dragvoll er et flott område som kan brukes til mye: boliger, omsorgsinstitusjoner, skoler, barnehager, idrettsaktiviteter. Og bygningsmassen egner seg til mange former for gjenbruk. Vi ser for oss en helt ny og spennende bydel. Dette kan bli ett av de mest spennende byutviklingsprosjekter vi har hatt, sa han begeistret.

MER PLASS 3: Trondheim kommune hadde tenkt å kvitte seg med Holtermannsveien 1 alt før sommeren. Med dagens vedtak i NTNU-styret tar de seg tid til å vente litt.
Foto: Lisa Olstad
Westerberg ser for seg et slags konsortium, et samarbeid mellom flere deltakere som har tid til å vente litt på gevinsten. Han tror også NTNU og kommunen vil inngå en avtale hvor alle må godta noen midlertidige løsninger – som at universitetsvirksomheten pågår på området samtidig som det bygges boliger.

Men foreløpig kan de fleste av oss ta det med ro. Selv om Rådhuset ifølge Westerberg har holdt et høyst ukommunalt iltempo i denne saken, snakker vi om en prosess som kan komme til å ta både ti og femten år.

Av Lisa Olstad