MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NTNU-SAMLING I SENTRUM:
Campus rundt med stoppeklokke (16.6.04, 11:55)

Universitetsavisa tester begrepene "avstand" og "samling". Hvem kommer først fram - Beate til Dragvoll, Arne til Holtermannsveien, eller Lisa til Sorgenfri?

Mange drømmer om å samle NTNU rundt Gløshaugen. De siste årene har visjonen rykket stadig nærmere. I april i fjor vedtok NTNU-styret at slik bør det bli, og i forrige uke vedtok det å intensivere arbeidet med å flytte virksomheten fra Dragvoll ned til Gløshaugen. Nå blir det påstått å være 90 prosent sikkert at det blir NTNU-samling i sentrum.

HVEM ER FØRST?Arne til kommuneblokka (øverst), Beate til Dragvoll, eller Lisa til Sorgenfri?
Foto: Tore Hugubakken og Linda Fredriksen
Ønsker nærhet
Flere argumenter er fremmet i debatten om samling av NTNU. En av påstandene er at en flytting bidrar til at avstanden til teknologimiljøene på Gløshaugen reduseres. Det vil gi positive effekter for utvidet tverrfaglig undervisning og forskning.

Et annet argument for samling av NTNU er at det vil styrke studentmiljøet, blant annet ved at studentene ved ulike studieretninger lettere kan møtes.

Tester avstand
Universitetsavisa vil teste ut begrepene "avstand" og "samling". En person blir derfor bedt om å reise til Dragvoll med buss, mens to andre får beskjed om å bruke apostlenes hester til aktuelle utbyggingsområder i nærheten av Gløshaugen.

Lisa, Beate og Arne stiller seg opp på bussholdeplassen Gløshaugen Nord ved Dødens Dal tirsdag 15. juni. Beate får jobben med å ta buss opp til Dragvoll. mens Arne får i oppdrag å ta turen til kommuneblokka i Holtermannsveien gjennom Hesthagen, som også er et aktuelt nytt universitetsområde.

De nevnte områdene dekker langt fra arealbehovet for 105.000 kvadratmeter som Dragvoll og det nye planlagte Universitetsiblioteket på Dragvoll i dag trenger. Derfor blir også Lisa utstyrt med stoppeklokke slik at vi får målt avstanden til det foreslåtte utbyggingsområdet på Sorgenfri.

Hesthagen nærmest
Klokken 12.19 ruller buss nummer 5 inn til holdeplassen ved Dødens Dal. Mobilklokkene synkroniseres. Beate går på bussen, og idet den kjører av gårde, begynner Arne og Lisa å gå. Begge er blitt enige om hvilken fart de skal holde når de går. Like før bussholdeplassen på Gløshaugen Sør skiller de lag.

Etter seks minutter har Arne kommet til Hesthagen. Samtidig nærmer Lisa seg Sintefs administrasjon, mens Beate sitter på bussen og har utsikt til Voll Studentby.

Dobbeltsjekker busstida
Ytterligere fire minutter går, og Arne når sitt andre mål – kommuneblokka. Lisa er fortsatt ute og går, men har kommet seg til S.P. Andersens veg. Beates buss er i Estenstadveien, rett ved Dragvoll.

Etter 11 minutter og 41 sekunder går Beate inn i hovedbygningen på Dragvoll. Lisa ankommer Sorgenfri først etter 14 minutter og fem sekunder.

En buss er ikke alltid til å stole på, så Beate måler tida tilbake, men avviket er ikke stort. 11 minutter og 57 sekunder tar returen.

KART OVER NTNU-SAMLING: Universitetsavisa har tegnet inn tidspunktet det tar å komme seg fra et punkt på Gløshaugen til Dragvoll og noen av de aktuelle områdene:
Illustrasjon: Trondheim kommune/Universitetsavisa
Sorgenfri på landet
I desember 2002 ble det anslått at samling rundt Gløshaugen ville koste 2,5 milliarder kroner.

Tid er, som vi vet, penger. Men en busstur fra Dødens Dal til Dragvoll tar altså bare et par minutter mer enn det tar å gå til kommuneblokka.

Og Sorgenfri – det blir mer på landet enn hva Dragvoll er...

Av Tore Hugubakken