MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UNIVERSITETSDIREKTØREN:
Tror ikke flyttemotstanden er så stor (1.7.04, 13:16)

- Jeg tror mange har svart på Universitetsavisas undersøkelse ut fra feil forutsetninger. De kjenner jo ikke alternativene, sier universitetsdirektør Per Ivar Maudal.

Per Ivar Maudal tror ikke 70 prosent av de vitenskapelig ansatte egentlig er motstandere av ideen om å flytte Dragvoll til Gløshaugen, slik det fremkommer i Universitetsavisas spørreundersøkelse.

AVGJØRES I HØST: Universitetsdirektør Per Ivar Maudal forteller at flyttesaken kommer opp til endelig avgjørelse i NTNUs styre i høst.
- Jeg tror dette vil endre seg når vi får presentert alternativene på en skikkelig måte, sier han.

Skal endelig avklares til høsten
Maudal understreker at han jobber på høygir nå for å få utredet mulighetene for en slik flytting. For det er grenser for hvor lenge NTNU kan leve med usikkerhet rundt dette.

- Til høsten skal dette bestemmes en gang for alle. Hvis det viser seg at en flytting er umulig av økonomiske, tekniske eller politiske grunner, må tanken legges død.

Maudal forteller at det blir en ny styrebehandling i høst, der saken blir avgjort. En forutsetning er at kommunen aksepterer en full utbygging i Dødens dal.

- Alternativet med 150.000 kvm. i Dødens dal er en forutsetning for at prosjektet skal realiseres. Hvis kommunen setter ned foten og sier at det ikke kan bygges i Dødens dal, så er det kroken på døra for prosjektet.

- Hvis vi skrinlegger ideen om flytting er det imidlertid gode sjanser for at Dragvollmiljøet endelig skal få sitt etterlengtede bibliotek om ikke så alt for lenge, lover han.

Dragvollsalg skal betale alt
Flyttingen skal fullfinansieres gjennom salg av Dragvollkomplekset. Her må NTNU få inn minst 2 milliarder kroner hvis det hele skal være mulig. Det tilsvarer 25.000 kroner pr. kvadratmeter på Dragvoll. Dette er dagens normalpris pr. kvadratmeter for nybygg.

- Jeg tror det er realistisk at vi kan få enda mer for Dragvoll, forteller Maudal. ­- Bare tenk på den store tomta som ligger rundt, og som blir med på kjøpet. Denne er gull verdt, hvis kommunen omregulerer områdene fra jordbruk til boligformål, noe som også er en forutsetning.

"NYE GLØSHAUGEN": Dette er en av skissene som arkitektstudenter ved NTNU har laget over hvordan alle de nye bygningene kan plasseres inn på Gløshaugen.
300.000 kvm rundt Gløshaugen
Universitetsdirektøren er opptatt av NTNUs ekspansjonsmuligheter. Han er optimist, og viser til at det faktisk er mulig å bygge ut rundt 300.000 kvadratmeter rundt Gløshaugen. Da regner han med­ halvparten i Dødens dal, og den andre halvparten på vestsiden mot Hesthagen og Elgeseter gt.

- Dragvoll i dag består av 80.000 kvm. Men hvis Dragvoll flyttes, må vi tenke langsiktig slik at NTNU sikres ekspansjonsmuligheter i fremtiden, understreker Maudal.

Så langt er det bare skisser som er lagt fram, men Maudal poengterer at forslaget som ble presentert i Adresseavisen onsdag er resultat av et svært grundig studentarbeid ved Fakultet for arkitektur og billedkunst. Studentene har for eksempel tenkt nøye gjennom hvordan transport- og parkeringsbehovet kan dekkes.

Maudal synes ikke at Gløshaugen blir for tettbebygd hvis skissen følges.

-­ Dette forslaget representerer faktisk en åpning av Gløshaugenområdet, understreker han. -­ Jeg har ihverfall blitt overbevist av løsningene, og det tror jeg mange av motstanderne også vil bli når de bare får se dem.

Av Even Gran

En full utbygging av Gløshaugen ble presentert i Adresseavisen onsdag.