MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

LESERBREV

Kolbein Bell: Om NTNU og tog som har gått (2.7.04, 09:41)

Som Preben Mørk fikk også jeg kaffen i vrangstrupen da jeg slo opp på side 2 i Adressa for 30.06.04. Det bildet som da grein mot meg ville vært dramatisk selv om datoen hadde vært 1. april. Man vet jo ikke riktig om man skal le eller gråte.

At noe sånt som dette foreslåes av vår ledelse, bør vel kanskje ikke forbause så mye, vi er jo blitt vant med litt av hvert fra den kanten. Men at arkitektavdelingen er villig til å bli assosiert med noe som er så bort i staur og vegg er vanskeligere å skjønne.

Jeg er helt på linje med Torbjørn Knutsen når det gjelder både de økonomiske aspekter ved saken, og lokalpolitikernes og Adressas holdninger. Man undres jo på i hvilken virkelighet universitetsdirektøren befinner seg, når han faktisk hevder at prosjektet vil ”lønne” seg økonomisk. For hvem? Jeg er rimelig trygg på at dersom dette prosjektet skulle bli realisert så vil våre sentrale myndigheter måtte plukke opp en ekstraregning (i forhold til videre utbygging på Dragvoll) på flere milliarder kroner. Men pytt-pytt , det må da Olje-Norge kunne ta, det er jo ikke mer enn et halvt OL, som en arkitekt-student (som var godt kjent med saken) uttrykte seg.

Det som kanskje provoserer mest var universitetsdirektørens uttalelser på lokalradioen (samme dag) om at dette skulle være med å sikre Trondheim et av verdens beste universiteter! Patetisk Maudal, patetisk. Man fristes jo nesten til å anmode direktøren om å ta konsekvensen av at han er utbrent – han forsvarte jo sin gullkantede før-pensjonsavtale med at pengene kom fra et fond for utbrente (eller var det utslitte) direktører. Jeg vil faktisk snu på flisa og si at dersom ikke NTNU råtner på rot når det skal fungere på en byggeplass i en 6-10 år, så vil vi garantert ikke spille i de høyere divisjoner når vi omsider er samlet på et universitetsområde som folk med klaustrofobi bør holde seg borte fra. Vi hørte bekymrede røster tidligere i år da noen hadde funnet ut at det fantes 300 universiteter i verden som var bedre enn oss. Vel, dersom den foreslåtte samlokalisering er det vi skal bruke krefter og penger på de neste 10 årene, så er jeg villig til å inngå veddemål på at det vil være 300 universiteter bare i Kina som vil gå langt utenpå NTNU når vi kommer så langt.

I parentes bemerket, så bør vel også Tyholt-miljøet bli med når vi skal samlokaliseres? De som har samarbeid med marin-miljøet på Tyholt må, for praktiske formål, i bil når man vil treffe noen der (eller motsatt). Og da er jo ikke veien opp til Dragvoll særlig mye lenger. Men hvor skal du plassere havbassenget Maudal?

Jeg vil avslutningsvis minne om at samlokalisering er ingen garanti for samarbeid, like lite som avstand er noe stort hinder for samarbeid der forholdene ellers ligger til rette for det. Bygg og arkitekt har befunnet seg på samme haugen i alle de år jeg har vært her, og vel så det (og jeg har vært her lenge), uten at det har avstedkommet særlig mye samarbeid.

Nei, nå er det på tide at man innser at enkelte tog har gått, og for denne lokaliseringsdiskusjonen gikk så definitivt det siste toget da St. Olavs hospital fikk grønt lys for å bygge på Øya. Det får være grenser for hvor stor tabbekonto lokalpolitikerne i Trondheim skal godskrives. For en del av oss, som har vært med på det som har skjedd i og rundt universitetsmiljøet i Trondheim de siste 15 årene, fortoner det seg som om den ene feilen blir brukt som begrunnelse for å gjøre den neste.

Nå bør vi få fred til å drive med det vi egentlig er her for å gjøre. Jeg vil så sterkt jeg kan oppfordre våre sentrale myndigheter til å sette foten ned og legge denne ballen død NÅ.

Kolbein Bell
Institutt for konstruksjonsteknikk

 
 
    
 SEND INN LESERBREV TIL
 REDAKSJONEN >>>
 
 FLERE LESERBREV:
Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk (19.1 2010)
 
Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken (15.1 2010)
 
Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut? (13.1 2010)
 
Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK (30.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis (21.12 2009)
 
Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU” (15.12 2009)
 
Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva? (10.12 2009)
 
Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker (10.12 2009)
  Allan Krill: For mappa mi (14.12 2009)
 
Per Carlsen: Læresteder i klemme (7.12 2009)
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme (9.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Saltkraftverk (30.11 2009)
 
Arkiv