MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

- Ingen skal sove på benker i parken (26.7.04, 13:40)

Nye studenter på desperat jakt etter ny hybel, har et sikkerhetsnett. Prosjektet ”StudiebyEN” garanterer nemlig tak over hodet for alle nye studenter.

FRELSEN ER NÆR: Nye studenter trenger ikke bekymre seg for kalde netter på harde steintrapper. I Trondheim har de "tak over hodet"-garanti.
Foto: NTNU Info/Ståle Eriksen
”Tak over hodet”-garantien er heldigvis mer håndfast enn den luftige ”kjærestegarantien” som StudiebyEN utstedte i vår, og som ble klaget inn til Forbrukerombudet.

Det er den gamle befalskolen nedenfor Festningen, retning Møllenberg, som skal tas i bruk som midlertidig krypinn. 200 feltsenger står klar til å bli tatt i bruk. Den 8. august kl. 18.00 er det bare å stille seg i kø utenfor lokalene i Festningsgata og vente på å bli innkvartert. Det er ikke mulig å reservere plass på forhånd, men alle er garantert tak over hodet.

Prosjektet StudiebyEN som står bak garantien, er et samarbeidsprosjekt mellom Studentsamskipnaden, Trondheim kommune og utdanningsinstitusjonene i byen (deriblant NTNU). Målet er å sikre Trondheims status som Norges beste studieby.

TIRC har tatt jobben
Det er Trondheim Interrail Centre (TIRC) som tar seg av innkvarteringen. TIRC innkvarterer utenlandske interrailturister på Samfundet på sommeren. Den 8. august flytter de virksomheten fra Samfundet til militærkaserna i Frestningsgt. Nå for å gi nye studenter tak over hodet. Tilbudet vil koste 100 kroner pr. natt.

Militærkaserna vil være betjent døgnet rundt i de seks-åtte ukene man regner med det tar før alle nye studenter er innkvartert i mer permanente hybler.

- På natta skal vaktene støvsuge internett på jakt etter ledige hybler, og henge oppslag slik at studentene fortest mulig skal finne seg noe. Dette forteller Tove Lill Karlsen, prosjektansvarlig for StudiebyEN.

Ikke ”boliggaranti”
Karlsen er opptatt av å presisere at dette ikke er noen ”boliggaranti”. Det er kun en ”tak over hodet”-garanti inntil man finner seg et mer permanent sted å bo.

I tillegg til dette er det tre begrensninger i garantien, forteller hun:

 • Garantien gjelder bare nye studenter. Studieplass må dokumenteres.
 • Tilbudet er tidsavgrenset til maks. åtte uker fra den 8. august.
 • De nye studentene må ha fast bostedsadresse utenfor Trondheim.

  Karlsen sier at dette for eksempel ikke er et tilbud for gamle studenter som har gamblet med å si opp hybelen sin før sommeren for å spare leie, og nå er husløse.
  - Vi skal selvsagt prøve å hjelpe dem også, men det er først og fremst nye studenter som blir prioritert. Vi tror eldre studenter som kjenner byen, er bedre i stand til å finne seg et nytt sted å bo på egen hånd, slår Karlsen fast.

  KØEN STARTER HER: Slik ser inngangspartiet til kaserna i Festningsgt. ut. Møt opp kl. 1800 den 8. august hvis du ennå ikke har fått deg et sted å bo.
  Mer trøkk i år enn i fjor
  Ordningen med midlertidig innkvartering av nye studenter, startet som et prøveprosjekt i fjor høst. Da var det på det meste 81 innkvarterte studenter på kaserna, forteller Karlsen. Denne høsten forventer hun mer.

  - Det blir nok mer trøkk i år. Først og fremst fordi ordningen er mer kjent. Men også fordi tre blokker på Moholt skal rehabiliteres, og dermed er tatt ut av markedet.

  Hva skjer hvis alle de 200 sengene fylles opp?
  - Vi har noen telt i bakhånd som vi kan sette opp. Men jeg håper vi slipper å bruke dem, svarer hun.

  Uansett – alle studenter er garantert tak over hodet. Tove Lill Karlsen beroliger alle nye, hybelsøkende studenter med at det stort sett ”ordne sæ i Trondheim”, når det verste rushet i august er over.

  Av Even Gran

 •