FLYTTESAKEN: Gløshaugen-kampanje mot flytting
(27.8.04, 11:08) Hittil er det Dragvoll-folket som har ytret seg sterkest i debatten om geografisk samling. Nå begynner det å røre seg på Gløshaugen også: En underskriftskampanje har startet. – Vi er mange her på Gløshaugen som er betenkt over en så tung satsing som det vil være å flytte Dragvoll-miljøene hit ned. Det vil kreve mye fokus, stor innsats fra ledelsen og store ressurser som heller kunne vært brukt til andre oppgaver. Vi kan ikke se at gevinsten er stor nok!
|
VIL GI INNSPILL: De valgte organer ved NTNU skal i hvert fall vite hva folk mener, er Steinar Nordals oppfatning. Arkivfoto: NTNU Info/Gøril Klemetsen |
Starter underskriftskampanje
Det sier professor Steinar Nordal ved IVT-fakultetets institutt for bygg, anlegg og transport. Han synes at de som til sjuende og sist skal avgjøre denne saken, i hvert fall bør bli orientert om den skepsisen som finnes til flytteplanene, også på Gløshaugen. Nordal og noen av hans meningsfeller vil derfor i nærmeste framtid sette i gang en underskriftskampanje blant ansatte ved fakultetene på Gløshaugen.
– Jeg antar at vi legger lista ut på fakultetenes intranett. Så får de som vil skrive under, gjøre det. Vi har ikke tenkt å lage all verdens til mønstring; vi vil bare gi folk mulighet til å si fra, presiserer Nordal.
Låser oss for framtida
Professoren tviler sterkt på om den påtenkte flyttinga vil tjene NTNU overhodet. – På kort sikt vil den ta store ressurser som heller burde vært brukt til å befeste vår rolle nasjonalt og internasjonalt. På lang sikt: Hvem vet hvilke utvidelsesbehov dagens fagmiljøer vil få om tjue eller femti år? En tett og gjenbygd campus vil låse framtidige utbyggingsmuligheter på en uheldig måte. I dag har vi en langt større frihetsgrad, mener han.
Steinar Nordal er ikke blind for at enkelte flytteargumenter er gode – som at forholdet mellom miljøene på Gløshaugen og Dragvoll er for mye preget av ”de” og ”vi”. Eller at mange studenter ville funnet det lettere å ta fag på tvers hvis avstandene var kortere.
– Men mange av oss samarbeider jo godt selv om avstanden er mer enn 500 meter. Og for de pengene en flytting vil koste, kunne NTNU opprette en skytteltransport med hyppige avganger. Samlet sett er det langt flere og langt tyngre argumenter mot enn for en flytting, avslutter Steinar Nordal.
Ansatte mest skeptisk
Universitetsavisa gjennomførte i juni en spørreundersøkelse som viste at flytteplanene møter størst motstand hos de ansatte, og særlig i den vitenskapelige staben. I alt 616 ansatte og studenter deltok i undersøkelsen.
Av Lisa Olstad Oppropet og underskriftslista til kampanjen ligger nå på nett.
|