MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Jubler over byggeløsning (29.9.04, 20:47)

Det medisinske fakultetet ønsket seg en akademisk etasje i det nye sykehuset. Det skal de få, og selveste Storstua på kjøpet.

ST.OLAV OM NI ÅR: Skissen viser bygningene som er planlagt i byggefase 2. Tallene markerer følgende bygninger: 1: Abdominal 2: Miljø 3: Psykiatri (ennå ikke vedtatt som del av byggefase 2) 4: Akutt 5: Hjerte-lunge 6: Bevegelse 7: Administrasjon 8: Fosyning. Miljøbygget, eller "Storstua" og plassen i forkant, er inntegnet på tomta til høyblokka, som skal rives i 2010.
Ill: Team St. Olav
Forskningsdekan Ole Jan Iversen er svært så fornøyd om dagen. DMF har hele tiden ønsket at universitetsarealene skal ligge mest mulig samlet i det nye sykehuset. Aller helst ville de ha en gjennomgående akademisk etasje over hele sykehusområdet. Det gikk ikke i de bygningene som er under oppføring. Men i neste byggefase går drømmen i oppfyllelse, og vel så det.

Iversen legger ikke skjul på at resultatet ble mulig fordi fakultetet har vært aktivt med i hele planleggingsprosessen.

STORSTUA: Et utvalg arbeider for å finne et passende navn til kronen i juvelen, til nå kalt miljøbygget eller storstua. Dette blir hovedbygget for forskning og undervisning og inneholder blant annet et stort auditorium og bibliotek.
Ill: Team St. Olav
Smart løsning
- Det som nå blir vår akademiske etasje, var opprinnelig øremerket til tekniske installasjoner, en halvetasje med mye dødplass. Jeg så at det var mulig å bruke denne dødplassen hvis takhøyden ble hevet. Dette lot seg gjennomføre. Dermed ble det plass til å samle det meste vi trenger av kontorer, laboratorier, forsknings- og seminarrom. Etasjen blir forbundet med en overbygd gangbro mellom bygningene, slik at vi kan gå tørrskodd imellom, stråler dekanen.

Hovedbygg for forskning og undervisning
Byggefase 2 omfatter abdinomalsenter, akuttsenter, hjerte-lungesenter, bevegelsessenter og administrasjonsbygg. I tillegg kommer det som foreløpig omtales som "Storstua" eller "Miljøsenteret", som blir et hovedbygg for forskning og undervisning. Bygget skal blant annet inneholde et stort auditorium og bibliotek og skal bygges der den karakteristiske grågrønne høyblokka står nå.

Avsluttes i 2013
Byggefase 2 starter til neste år og skal avsluttes i 2013. NTNU vil få disponere rundt 20 prosent av totalarealet. Utenom "Storstua" er bygningene organisert slik at servicefunksjoner som kantiner og butikker, samt auditorier og undervisningsrom, er lagt til første etasje.

ØYA I ENDRING: Det nye universitetssykehuset tar form. Bildet er tatt 12. juni i år.
Flyfoto: Steinar Bendiksvold
Andre etasje samler tung medisinsk behandling, med blant annet operasjonsstuer og røntgen. Fjerde, femte og sjette etasje er hovedsakelig sengeposter.

God ressursutnyttelse
Iversen er svært godt fornøyd med løsningen, og framhever fordelen med at alle bygningene i byggefase 2 ble utredet samtidig.

– Vi har lagt vekt på nærhet til pasientene og størst mulig sambruk av utstyr og kompetanse. Resultatet er et godt integrert universitetssykehus med optimal utnyttelse av ressursene. NTNU blir en sentral aktør i det nye sykehuset, fastslår forskningsdekanen.

Av Synnøve Ressem