FLYTTESAKEN: Avgjørelsen utsettes til februar
(7.10.04, 14:29) Beslutningen om en eventuell Dragvoll-flytting må vente til styremøtet 8. februar. |
SKAPER ENGASJEMENT: Arkitektdekan Anne Grete Hestnes er ikke det minste forbauset over engasjementet flyttesaken skaper. – Flytteprosesser gjør noe med folk, konstaterer hun. |
Utvalget som skal utrede konsekvensene av en eventuell samlokalisering av NTNU, fikk nylig gjennomslag for at ingen avgjørelse skal tas før til neste år. Med Anne Grete Hestnes i spissen skal utvalget ”tilrettelegge for en bred og konstruktiv debatt” ifølge mandatet.
Debatten om Dragvoll-flytting har hatt preg av skyttergravsmentalitet så langt, og Hestnes har derfor sett det som viktig å få satt ned farten i beslutningsprosessen.
Det har hun og utvalget fått universitetsledelsen med på, og det er nå klart at utvalgets innstilling blir grunnlag for en beslutning på styremøtet 8. februar, etter NTNUs ledersamling på Røros i slutten av januar. Dermed har det berømmelige tidsvinduet fått en bredere ramme.
Reell høring som grunnlag for styrebeslutning
- Vi skal ikke legge fram en innstilling for styret som tilråder eller fraråder samling på Gløshaugen, understreker Hestnes. – Vi skal peke på mulighetene som ligger i løsninger basert på en eller to campus, og vi overlater til styret å trekke konklusjonen, sier hun.
FAKTA | UTVALGETS MEDLEMMER:
Dekan Anne Grete Hestnes
Studenttingsleder Maria Serafia Fjellstad
Professor Katrine Skretting
Professor Astrid Lægreid
Professor Eiliv Steinnes
Professor Einar Johan Aas
Professor Britt Dale
Professor Ingvald Strømmen | Utvalget hadde sin første samling forrige uke. Onsdag kveld satt de på Lerkendal gård og hørte jubelbruset fra Arsenal-kampen og ble bedre kjent, og de brukte hele torsdagen på å arbeide med problemstillingen de skal utrede: En analyse av de faglige styrker, svakheter og muligheter som følger av en samling av hele universitetet på Gløshaugen.
Utvalget har også fått i oppdrag å skape egnede arenaer for en konstruktiv dialog rundt dette.
- Den utvidede tidsrammen gir mulighet for en reell høring, påpeker Hestnes, som bl.a. vurderer egen nettside med diskusjonsforum og åpne seminar som mulige arenaer for konstruktive innspill til prosessen.
Langsiktig perspektiv
Hestnes–utvalget vil distansere seg fra den tilspissede striden om eventuell flytting, og tenke langsiktig. Hvordan bør universitetet se ut om 20-30 år? Anne Grete Hestnes berømmer prosjektsekretariatet som nå arbeider med å fremskaffe materiale om trender og utvikling i universiteters liv og virke.
Utvalgslederen er samtidig meget fornøyd med laget hun har fått med seg, og det engasjement alle viste for oppgaven på samlingen de nå har bak seg. Hestnes bemerker dessuten at utvalget består av fem kvinner og tre menn.
Ikke forutinntatt
– Rektoratet har plukket ut folk som ikke har gjort seg opp for bastante meninger på forhånd, konstaterer Hestnes, som ser utvalgsarbeidet som en meget inspirerende oppgave.
Det har vært vanskelig å finne møtetidspunkt som passer opptatte komitemedlemmer. – Neste samling skal vi ha på en lørdag. Engasjementet vises tydelig gjennom at alle er villige til å stille opp, påpeker Hestnes.
- Har du noen magefølelse på hva utfallet vil bli?
- Nei, jeg gjør mitt beste for å ikke å være forutinntatt i denne saken. Vi som sitter i utvalget møter problemstillingen med helt åpent sinn.
Tekst og foto: Arne Asphjell
Les mer om saken her: Nye tider |