MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
Guantanamo Gløshaugen (22.10.04, 01:07)

Les historien bak historien om flyttesaken, unnskyld samlokaliserings-saken, unnskyld utredningsprosess-saken, unnskyld NTNU Nye Tider.

Vi er litt usikker på hvilken merkelapp vi skal bruke. Men akkurat som George Bush konsekvent omtaler global oppvarming som "klimaendringer", har det en tid ant oss at NTNUs ledelse ønsker å dreie fokus bort fra flytting og over til de store vyer og trusselen fra det globale utdanningsmarkedet.

I SIN NYE PLAKATKAMPANJE legger NTNU-ledelsen stor vekt på det humanitære aspektet ved å hjelpe Dragvollbeboerne vekk fra muggsoppen, og til et nytt liv i klarerte omgivelser i Dødens dal.
Som mottiltak foreslår vi at sjefsmuseumsvokter Svein Lorentzen og andre separatister heretter begynner å skrive om Dragvoll-aborten eller Guantanamo Gløshaugen i sine leserinnlegg og underskriftsaksjoner. For, som amerikanske valgkampstrateger for lengst har tatt konsekvensen av, så handler det ikke om hva politikerne sier, men hva velgerne hører.

_______________________

UKAs ALLSANGTEKST
For balansens skyld, og siden denne spalten egentlig bare er en parasitt på ledelsens lojale skjødehund Universitetsavisa, så viderebringer vi også en liten sanghilsen fra Eivind, Per Ivar og Inge.

Hilsenen er opprinnelig formulert av Tammy Wynette og Billy Sherrill og går til de 621 NTNU-ansatte som skrev under på denne lista.

Stand by your (rector)man
And tell the world you love him
Keep giving all the love you can
Stand by your man

But if you love him you'll forgive him
Even though he's hard to understand
And if you love him
Oh be proud of him
Cause after all he's just a man

_______________________

KLARE FOR GLØSHAUGEN: Vordende bachelorer fra Dragvoll er mer enn klare for å dra til byen.
KLARER DE Å HOLDE SEG TIL KL.15.00?
Vårt bilag Universitetsavisa fant i en spørreundersøkelse allerede i juni ut at studentene vil flytte fra Dragvoll, mens ansatte mener at hardware og software ikke bør blandes.

Begrunnelsene for standpunktene kan nok være så ymse. I siste nr. av elevblekka Under dusken avsløres det at Dragvollstudentene er noen fyllefanter. Og da skjønner vi bedre iveren etter å korte ned reisetiden til vanningshullene i midtbyen.

Men før rusbohemene fra landet invaderer det langt mer nyktre Gløshaugen vil vi sterkt anbefale at universitetet gjør som Roskilde Universitetscenter og vedtar et eget alkoholreglement. Tør vi kanskje anbefale at regel nr.1 fra Roskilde blir hengt opp godt synlig for nye, skjeve akademikere på Stripa:
"Indtagelse af alkohol må først ske efter 16:00 mandag til torsdag. Om fredagen må man begynde at drikke alkohol efter 15:00".

_______________________

TRØNDERBLADET, SE HER: HiST glapp og Sintef sitter på gjerdet og gjør seg kostbar, men rektor gir ikke opp jakten på nye samarbeidspartnere. Dette brevet fant vi tilfeldigvis i NTNUs postjournal her om dagen.
VENTER PÅ REKLAMEN
Og mens vi først skriver stygt om ungdom med hang til myke fag passer det godt med et lite sitat:

"Students expect commercial breaks…I try to not go any more than about 20 minutes on any topic without doing something different - asking questions, using graphics, changing topics etc."
Sitat fra den noe desillusjonerte journalistikk-professor William A.Babcock ved California State University i Chronicle of Higher Education.

_______________________

 • "Den som vil gifte seg, skal gjere det før dei gamle kjerringane får vite det."
 • "Ein skal elske sin granne, men late grinda stå."
 • "Lærer du ikkje noko anna her i livet, så lærer du å gå sakte."
  (Gamle norske ordtak)

  _______________________

  AVH VAR EN TERRORORGANISASJON
  Over til noe helt annet. Fortsatt er det mange som nærer sterke følelser for det som en gang het Norges tekniske høgskole (NTH), men er det noen som husker Den allmennvitenskapelige høgskolen (AVH)? Det gjør i hvert fall ikke verdens største, gratis nettleksikon Wikipedia, som vokser med 2.500 nye artikler hver dag.

  Søker du på akronymet "AVH" her får du opp en beskrivelse av det ungarske sikkerhetsministeriet fra kommunisttiden. Enkelte (NTH-ere) vil nok mene at vitsen som du finner et stykke nede i beskrivelsen av det ungarske AVH like gjerne kunne ha vært fortalt om AVH på Dragvoll.

  _______________________

  NTH + NTNU = NTHU
  Og mens vi først er inne på navn, så hadde Romerikes blad nylig et oppslag hvor de viste at NTH i hvert fall ikke er glemt - åtte år etter. Men de viser også at "NTNU" ikke er så lett å huske.

  _______________________

  KULTURNYTT
  En journalistisk godbit tilfløt oss tidligere i høst i en pressemelding fra Studentradioen. Her blir en ny låt på radioens faste spilleliste, "Sing to You" av Torgeir Nes (Fuck Subtle Recordings), presentert på denne måten:

  "Torgeir Nes har kastet pumpeorgelet i en mixmaster sammen med 50 skrikende mus og toppet det hele med Gulrotsaus. Oppskriften er ny, forfriskende og fungerer glimrende til dristig magedans. Og aner vi lyden av en motorsag som er i gang med å starte?"

  Den skiva må vi bare ha.

  Gusjelovfredagredaksjonen
  ...kommer plutselig tilbake

  Les tidligere Gusjespalter her.
 •