MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Milliontreff for UA (31.10.04, 20:04)

Fredag 29.oktober var en historisk dag for Universitetsavisa. Da passerte vi én million treff på forsiden, talt i løpet av siste halvannet år.

Det er over to år siden avisa ble flyttet over fra papir til web, men den nåværende statistikkfunksjonen ble først tatt i bruk 3.mars 2003. Siden den gang har besøket økt jevnt og trutt, og ved lunsjtider fredag passerte vi én million lesere på forsiden (www.universitetsavisa.no).

Jevn økning
Utviklingen i forsidestatistikken har vært slik:
I uke 12/03 (17-21.3) var snittet hver dag på 1.700 treff.
Uke 33/03 (11-15.8): Snitt på 2.190 treff.
Uke 13/04 (22-26.3): Snitt på 2.214 treff.
Uke 43/04 (18-22.10): Snitt på 2.443 treff.

Statistikken viser gjennomsnittet for alle hverdager i de aktuelle ukene. Besøket er størst i begynnelsen av uka, og faller så noe fram mot helga. Men også på lørdager og søndager har vi nå jevnlig omkring 1.000 besøkende. Den foreløpige besøksrekorden ble satt 3.november 2003 med 6.981 treff.

Kilde for andre aviser
Antall lesere på artiklene varierer naturlig nok ganske mye avhengig av temaene. Etter omleggingen til web blir avisa også mye hyppigere enn før brukt som kilde for eksterne medier. I oktober har vi f.eks registrert 18 siteringer i andre aviser. Det gjelder både harde og litt mykere nyheter.

Fordelingen mellom interne og eksterne lesere har vært nokså stabil hele tiden. For tiden kommer 63 prosent av leserne på forsiden fra NTNUs interne nett, men andelen NTNU-ere er antagelig en god del høyere da mange av dem som leser avisa hjemmefra eller mens de er i utlendighet blir registrert som eksterne lesere.

HiST-ansatte holdt seg orientert via UA
Redaksjonen får jevnlig reaksjoner fra ansatte i Sintef og på Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), som viser at avisa blir lest også hos våre naboer. Vi vet at mange ansatte på HiST brukte UA for å følge med i diskusjonen om om en mulig sammenslåing av høgskolen og NTNU. Høgskolen har nemlig ingen egen avis.

Universitetsavisa deltok nylig i en konkurranse om å bli kåret til "Norges beste web", som Kommunikasjonsforeningen stod bak. Det var forøvrig i samme konkurranse at NTNU og Sintefs forskningsmagasin Gemini gikk helt til topps i klassen for "Norges beste eksternblad".

KILDE FOR ANDRE: Redaksjonen i UA sender jevnlig ut nyhetsbrev til andre redaksjoner, og det fører til at mange av våre artikler blir plukket opp av andre medier.
...inneholder saker av høy kvalitet
UA nådde ikke helt opp i webklassen, men fikk likevel en ganske positiv bedømmelse av fagjuryen. Deres konklusjon var som følger:

"Juryen mener Universitetsavisa innholder saker av høy kvalitet. En av målsettingene til avisen er å ha takhøyde på hva som blir presentert, noe vi mener den klarer. Juryen sitter igjen med et inntrykk av at redaksjonen leverer god og kritisk journalistikk.

Derimot mener juryen at Universitetsavisa har et forbedringspotensial når det kommer til teknisk løsning, design og struktur. Juryen har derfor konkludert med at nettstedet ikke når helt opp i konkurransen om å bli Årets web".

Totalt ble 38 webtjenester bedømt, og vinner ble Jotun. Juryen bestod av Eidar Grande Vollan (NetLife Research), Nina Furu (Dataforeningen), Reidar Evensen (Statens forurensningstilsyn) og Nicolai Bruusgaard (DnB NOR).

Av Jan Erik Kaarø