MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
Universitetet for alt, ingenting og byggekunst (19.11.04, 02:44)

Ta en utfordring, les dagens Gusjespalte. Se den hemmelige utsmykningsplanen for nye NTNU på Gløshaugen.

NTNUs MOUNT RUSHMORE
Gusjelovfredag-redaksjonen graver dypere. Der Adressa og Universitetsavisa bare surfer på overflaten og ukritisk lar seg begeistre av de glaserte pr-planene for et samlet NTNU, avslører vi første skisse i den hittil hemmeligholdte utsmykningsplanen for "nye NTNU". Ved å bruke elektronmikroskop på tegningen av det nye bibliotekbygget i skråningen ovenfor Hesthagen, fant vi skissen til høyre. Målestokken på tegningen viser at den vakkert lyssatte statuen på taket av biblioteket vil bli åtte meter høy.

- En så monumental plan fortjener en bauta over de fremsynte menn som står bak prosjektet, sier prosjektdirektør Inge Fottland i en kommentar. Direktøren opplyser også at statuen vil bli hugget i norsk gråstein. Inspirasjon til utsmykningen har arkitektfirmaet Ole Wiig hentet i utlandet.

______________________

UKAs REFERAT
Så du trodde at det var et nytt fenomen at studentene klager over at lesepresset kveler engasjementet utenfor studiene? Neida, allerede 40 år før Kvalitetsreformen gnålte de om det samme. Les bare dette referatet i Under dusken fra et lørdagsmøte på Samfundet 17.november 1962;

"Ellers skulle det være valg, men det fantes ikke kandidater til verken formannsjobben eller redaktørstillingen i UD. Denne stadig mer merkbare mangel på søking til tillitsverv i Samfundet mener man kommer fra det nye eksamenssystemet."

______________________

CNN TAPER NYHETSKAMPEN MOT UA
Det hender en sjelden gang at vårt parasittorgan Universitetsavisa er først ute med nyhetene. Etter det opphetede amerikanske presidentvalget tidligere i høst ble det avslørt at CNN og Netscape i "hemmelighet" kalte president Bush et asshole.

Men slik kreativ navngivning av bildefiler begynte Universitetsavisa med allerede i 1999. Den gang gjaldt det en farget student i statsvitenskap som avisa stemplet som "neger" på nettet. Dette ble avslørt av Under dusken (Se et stykke nede på siden) . Så her kommer CNN diltende etter med fem år gamle nyheter fra Universitetsavisa.

______________________

PEPTALK FØR EKSAMEN
Du som er student og leser dette er kanskje akkurat nå opptatt med å lese til eksamen. Hvorfor gjør du det? Du tenker som så at du forbereder deg til yrkeslivet og at du må ha gode karakterer for å få en anstendig jobb? Vær da klar over at hvis du lever til du blir 77 år, så vil du ha brukt bare åtte år av livet ditt på lønnsarbeid. Du vil ha tilbragt nesten like lang tid med å se på tv og video (7 år og 5 måneder), og over 25 år på å sove. Denslags fikser du utmerket uten en universitetsgrad.

Kjell Inge Røkke klarer seg brukbart med bare folkeskole, og hvis du dropper ut nå og i stedet f.eks satser på en karriere som forsøkskanin for medisinsk forskning så er dine indre organer til sammen mer verdt enn det du vil tjene som lærer eller sivilingeniør de nærmeste 40 år.

Ta også i betraktning at drivhuseffekten i løpet av din levetid vil gjøre Norge ubeboelig og at jordkloden som vi lever på bare utgjør 0,0003 prosent av solas masse, som i sin tur om fem milliarder år vil svulme opp og smelte bort alle spor etter deg og dine eksamenspapirer. Vi bare nevner det.

______________________

IT-NYTT
NAV-gruppa i IT-seksjonen melder foran helga at ingen bokser er i skygge, men ganske mange er på service. Ellers alt vel.

______________________

MENSA-NYTT
Vi registrerer at professor Martin Ystenes og andre Mensa-medlemmer gråt lite da de var små. Det er vel derfor de vil hevne seg på alle oss som fikk utløp for følelsene på normalt vis i oppveksten ved å legge ut oppgaver som dette. Men vi gråter ikke, for vi har nemlig sosial intelligens. Så det så.

______________________

HALLELUJA! - Planlegg deg glad på universitetet, oppfordrer denne muntre gjengen som ofte møtes for å diskutere store tanker på små flater.
SAMLOKALISERINGSNYTT
Av nytt fra samlokaliseringsfronten som du ikke finner på de offisielle sidene til Hestnesutvalget kan vi nevne at Andersen Consulting fortsetter jakten på ledere til det nye Universitetet for alt, ingenting og byggekunst (Tidligere NTNU, Sintef og HiST). Randi Flesland har foreløpig avvist tilbudet om stillingen som samarbeidsdirektør, men Valgerd Svarstad Haugland skal være nær å undertegne en treårskontrakt som HMS-sjef.

______________________

UNDER DUSKEN I NESTE UKE:
(…og uka deretter og deretter osv.)

 • Eksamenstabbesjokket
 • Karakterrrotsjokket
 • Kantineprissjokket
 • Maria og Bjørn i sjokkvideo
 • Vi må lese - dette blir siste nr. før jul-sjokket

  ______________________

  Møtet er slutt og helgen er nær. Nok en uke på skattebetalernes regning er lykkelig tilendebragt. Nu hvil deg NTNU-borger, det har du ærlig fortjent.
  FREDAGSKOS
  Nei nå er det snart helg, og sånn som du har stått på denne uka fortjener du ærlig talt å slappe av resten av dagen. Drøy tiden til lunsj med dette oppbyggelige spillet som er inspirert av hverdagsliv i Studieavdelingen. Etter lunsj kan du gå hjem. Ingen vits i å kaste bort tiden på jobb nå som det lokale lønnsoppgjøret er over.

  Gusjelovfredagredaksjonen
  - Skaper nyhetene

  Les tidligere Gusjespalter.
 •