1090 fikk lønnsopprykk
(23.11.04, 23:44) Til sammen har 1.090 NTNU-ansatte fått lønnsopprykk gjennom de lokale forhandlingene som ble avsluttet 15. november. Flesteparten, ca 80 prosent, fikk mellom null og to lønnstrinn. - Null lønnstrinn innebærer en kodeendring som kan gi opprykk i framtidige oppgjør, presiserer Sturla Søpstad, leder av NTL. I likhet med forhandlingslederne i to andre store fagforeninger ved NTNU, 2fo og Forskerforbundet, er han rimelig godt fornøyd med oppgjøret.
|
I MÅL: Etter å ha forhandlet siden 20. oktober, er de fire representantene fra arbeidstakerorganisasjonene rimelig godt fornøyd med lønnsoppgjøret. F.v. Irene Dragvik (NTL), Jomar Finseth (2fo), Sturla Søpstad (NTL) og Kristin Dæhli (Forskerforbundet). |
Organisasjonsdirektør Trond Singsaas er også såre fornøyd og framhever spesielt at kvinneprofilen er blitt ivaretatt.
1.770 lønnskrav
Ifølge Organisasjonsavdelingen ble det i alt satt fram 1.770 lønnskrav. Av disse var 511 rene fagforeningskrav, 552 rene arbeidsgiverkrav og 707 felleskrav. Rammen for oppgjøret var i overkant av 13.3 millioner kroner.
Til sammen oppnådde 1090 av 1.770 søkere endret lønnsplassering. Av disse har altså ca 80 prosent fått mellom null og to lønnstrinn. Laveste tillegg var ett lønnstrinn. Høyeste tillegg gjennom den ordinære lønnspotten var sju trinn. Dette gir et gjennomsnitt på to lønnstrinn.
Nesten 42 prosent av samtlige ansatte arbeider i teknisk/administrative stillinger. Disse fikk vel 46 prosent av lønnskaka. Tilsvarende tall for ansatte innen forskning og undervisning (FoU) er i underkant av 58 og drøyt 55. Utdanningsstillingene (stipendiater og post.doc) var ikke med i lønnsforhandlingene.
Hårfin beregning
Gjennom det sentrale tariffoppgjøret ble det bestemt at kvinner skulle ha den største andelen av det lokale lønnsoppgjøret i år. For NTNUs vedkommende ble det snakk om hårfine beregninger. Organisasjonsavdelingen opplyser at kjønnsfordelingen blant våre ansatte er 35,63 prosent kvinner og 64,37 prosent menn. Videre at kvinnene fikk 36,92 prosent av lønnspotten og mennene 63,08 prosent.
Ifølge hovedtariffavtalen ble ledere holdt utenfor den ordinære potten og var gjenstand for separate forhandlinger. Dette omfattet dekaner, rektorat, stabsdirektører fakultetsdirektører og senterledere. Til sammen ble det fordelt 600.000 kroner i dette oppgjøret.
Tekst og foto: Synnøve Ressem |