MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

TOK MED BARNA PÅ FORELESNING:
Protestaksjon mot timeplan (11.1.05, 08:55)

Ekteparet Torbjørn Knutsen og Jennifer Bailey er satt opp til å undervise samtidig på ettermiddagstid. Dermed må de ta med barna Peter (6) og Irene (11) på forelesninger i utenrikspolitikk.

- Ettersom min kollega Jennifer Bailey og jeg er gift og har barn sammen, kan vi ikke gjøre jobben vår uten at vi har med barna, forklarte Torbjørn Knutsen sine overraskede studenter.

TIDTRØYTE: Peters Gameboy tok noe av oppmerksomheten bort fra pappa Torbjørn Knutsens utredning om Norges avhengighetsforhold til USA mandag kveld.
- Vi har prøvd å forklare administrasjonen problemet vårt, men det er uklart hva som kommer til å skje, la foreleseren til.

Pipingen fra Peters Gameboy høres tydelig i forelesningssal DL32 på Dragvoll mandag. Peter er ikke så interessert i å høre Pappa Torbjørn prate om Norges rolle i et anarkisk verdenssamfunn. Han har ikke en gang lyst til å være på Dragvoll. Han vil på svømmetrening.

- Dette er kjedelig, stønner seksåringen.

Ble ikke spurt
I desember skrev Universitetsavisa om sinte forelesere på Dragvoll, som var oppgitt over det de oppfattet som håpløse forslag til undervisningstimeplan. For mange innebærer ikke det endelige resultatet noen bedring.

Jennifer Bailey sukker over det hun oppfatter som en håpløs arbeidssituasjon. Hver mandag skal hun og mannen undervise sammen fra klokken 15 til klokken 19.

- Vi har med barna i dag som en protest mot den nye timeplanen. Det har aldri vært noe problem å jobbe sammen med min mann så lenge det har vært innenfor vanlig arbeidstid fra ni til fire. Men når de nå har satt oss opp til å jobbe om ettermiddagen, uten en gang å spørre oss, har det skapt store vanskeligheter, forklarer Bailey.

- Peter må på svømmetrening og Irene har behov for mye oppmerksomhet for å gjøre leksene. Å ta med urolige barn på forelesning hver mandag ville gått utover studentene. Det ønsker vi ikke, legger hun til.

TIDLIG KRØKES: Torbjørn Knutsen og Jennifer Bailey protesterte i går mot at de må undervise om ettermiddagen. I går tok de med seg barna Peter (6) og Irene (11)
Vil forelese tosammen
- Hva med å skaffe barnevakt?

- Verken jeg eller Torbjørn har familie her i Trondheim, ettersom han er fra Sørlandet og jeg er amerikansk. Vi har veldig hyggelige naboer, og en gang i blant kan vi spørre dem, men vi kan ikke basere oss på naboene et helt semester.

- Hva om dere deler forelesningene mellom dere og underviser annenhver uke?

- Vi er satt opp til å undervise sammen og da skal vi gjøre det. For dynamikken i undervisningen, og for at vi til en hver tid vet hvor langt vi er kommet i pensum, har det mye å si at begge er til stede på forelesningene. Og hva skjer når en av oss reiser på konferanser og lignende? Da kan ikke lenger den andre bare ta over, sier Bailey.

Like tilfeldig som Lotto
Ektemannen hennes synes den nye forelesningsplanen virker lite gjennomtenkt. Han har inntrykk av at tilfeldighetene har fått råde når timene er blitt utdelt til foreleserne. Det er et dataprogram som har satt opp forelesningsplanen.

- Hvis de først skal spille Lotto om når forelesningene skal være, kunne de begynt før. Vi fikk ikke beskjed om tidspunktet for våre timer før etter at vi kom hjem fra juleferien. Det synes jeg er temmelig håpløst, sier en oppgitt Torbjørn Knutsen.

Studentene lot seg ikke affisere av at forelesernes to barn var til stede under forelesningen mandag.

- Det gikk helt greit, iallfall da gutten slo av lyden på Gameboy’en. De vil sannsynligvis ikke forstyrre forelesningene. Problemet er nok verre for familien enn det er for oss, sier student Ola Helge Hjetland.

- Vi blir nok vant til å ha dem her, istemmer Ragnhild Ljosland, som i likhet med Hjetland tar masteremne i utenrikspolitikk.

Tekst og foto: Trond Ola Tilseth

Les også Kari Moxnes' leserinnlegg om samme tema.