FLYTTESAKEN: Ulik tolkning av politiske signaler
(7.2.05, 19:08) Kommunens engasjement og forpliktelser rundt NTNU-samling kan bli avgjørende for videre saksbehandling. NTNU-ledelsen tolker signalene som udelt positive, selv om Formannskapet har lagt inn mange forbehold. På møte 25. januar valgte Formannskapet i Trondheim kommune å tone ned rådmannens innstilling om samlokalisering av NTNU. Forventningene til kommunens engasjement ble kraftig dempet. Politikerne sa blant annet tydelig ifra om at de ikke vil gå inn i prosjektet med økonomiske forpliktelser.
Ensidig
I saksforberedelsen til NTNU-styret i morgen (8.februar) forholder universitetsdirektøren seg utelukkende til rådmannen. Formannskapsvedtaket blir ikke nevnt. Derimot er saksframstillingen til rådmannen lagt ved styrepapirene i sin helhet. Deler av den blir også gjentatt i universitetsdirektørens innstilling til NTNU-styret. Dette omfatter nesten et helt avsnitt som ble strøket av Formannskapet.
Misforståelse
Prosjektdirektør Inge Fottland forklarer hendelsen som et beklagelig uhell og en misforståelse.
- Det var absolutt meningen å ta med formannskapsvedtaket som et vedlegg til styresaken. Vi skal sørge for å ha det på plass når styret kommer sammen i morgen tidlig, forsikrer Fottland.
- Økonomisk engasjement er det springende punktet i denne saken. Hvorfor har NTNU-ledelsen valgt å holde fast ved formuleringer som ble strøket av politikerne?
- Vi har god kontakt med politisk og administrativt system i Trondheim kommune og kan forsikre at formuleringene holder. Kommunen vil vurdere å gå inn med et betydelig økonomisk engasjement, for eksempel ved en avhending av Dragvoll. Men dette er gammelt nytt, - de har ikke kommet med noen nye forpliktelser, svarer Fottland.
Vil avblåse
Forskerforbundet ved NTNU er blant dem som undrer seg over kommunens rolle i flyttesaken. I et brev til NTNU-styret stiller de en rekke spørsmål både angående økonomi og forvaltning. Forskerforbundet ber NTNU-styret om å avslutte utredninga av samlokalisering. De mener det er alt for mange ulemper og risikomomenter i prosjektet i forhold til mulige gevinster.
Forskerforbundet framholder at det har vært to underskriftaksjoner som har bedt om at utredningsprosessen stopper. Den siste ble avsluttet i dag (7. februar) og samlet 1.016 understkrifter.
Av Synnøve Ressem Referat fra Formannskapet
|