MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Europas største utdanningskonferanse til NTNU (4.3.05, 12:49)

Trondheim og NTNU får i 2007 arrangere den årlige konferansen for universitets- og høgskoleansatte som arbeider med internasjonale studieprogrammer. Med nærmere 2.000 deltagere blir dette en av de største internasjonale konferanser som har vært arrangert i byen.

Trondheim ble plukket ut i konkurranse med flere europeiske storbyer, og vil følge i sporene byer som London, Milano, Wien og Torino hvor konferansen tidligere har blitt arrangert.

INTERNASJONALT: Nærmere 2000 deltagere fra minst 65 ulike land kommer til Trondheim og NTNU for å delta på konferanse i 2007. Ifølge Wolfgang Laschet har det vært en kraftig kamp med de andre aktuelle arrangørbyene.
- Dette har vært en prosess som minner om en søknad til Den olympiske komité om å få arrangere OL, sier Wolfgang Laschet med et smil.

Laschet er rådgiver ved Internasjonal seksjon, NTNU. I minst et år har dragkampen med andre aktuelle arrangørbyer pågått, og komiteen som avgjorde valget, har vært i Trondheim på såkalt ”site visit”.

Korte avstander positivt
- Trondheim var på grunn av sin størrelse ikke det mest naturlige valget. Men det var nettopp byens korte avstander som var blant de avgjørende faktorer for at konferansen havnet her, tror Laschet.

Det er den internasjonale organisasjonen European Association of International Education (EAIE) med hovedsete i Amsterdam som står bak arrangementet.

De nærmere to tusen universitets- og høgskoleansatte som kommer til Trondheim 12. - 15. september 2007, vil representere minst 65 ulike land. Det faglige programmet vil bl.a. omfatte sesjoner om europeiske utdanningsprogrammer, samarbeid med utviklingsland, språk- og interkulturell kommunikasjon og rekruttering.

Presenterer Norge og Trondheim
Konferansedeltagerne vil også få anledning til å bli nærmere kjent med Norge, ved at det arrangeres turopplegg både til Svalbard og Vestlandet så vel som Trøndelag i tilknytning til konferansen.

Trondheims severdigheter vil også bli behørig presentert ved at åpningsseremonien legges til Nidarosdomen, med en etterfølgende mottagelse i Erkebispegården med Trondheim kommune som vertskap. Den offisielle middagen er lagt til ærverdige Britannia, mens selve konferansen vil foregå i Trondheim Spektrum.

Konferansen støttes blant annet av Utdannings- og forskningsdepartmentet og NTNU, og skal bidra til å sette NTNU og Norge på utdanningskartet i verden.

Trondheim Aktivum har vært en aktiv medspiller i søkeprosessen, og vil også delta i planlegging og forberedelse av konferansen. De ser dette som en viktig markedsføring av Trondheim. Beregninger viser at internasjonale konferansedeltagere legger igjen ca. 2.500 kroner per døgn under konferanser.

Markedsføring med trøndersk vri
Den offisielle invitasjonen til EAIE-medlemmene lanseres på den tilsvarende konferansen i Basel, Sveits, i 2006. Forkortelsen EAIE er ikke den enkleste å uttale, og trønderne har valgt å spille på det når Trondheim skal markedsføres. Det vil bli utdelt jakkemerker til deltagerne med engelsk tekst: ”I am also a member of EAIE. In trøndersk: Æ e i EAIE æ å”.

Tekst og foto: Arne Asphjell