MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Klare til kamp for samfundsmakten (8.3.05, 09:26)

Slaget om sjefsjobben på Studentersamfundet blåses i gang onsdag kveld. For øyeblikket er duellantene en teaterdame og en serveringsmann.

Kandidatene har ikke akkurat strømmet til for å melde seg på i konkurransen om å bli ny leder for studentenes storstue.

TAKKER FOR SEG: Gøril Forbord mener det er verdens morsomste jobb å være leder for Samfundet. Nå må hun overlate stafettpinnen til noen andre.
Foto: NTNU Info
- Men når vi nå allerede har to kandidater, er det slett ikke så verst. Tross alt er det første gang på fire år at vi har forhåndskandidater i det hele tatt. Vanligvis stiller de som vil bli leder av Studentersamfundet, spontant på selve valgmøtet, sier avtroppende leder Gøril Forbord.

Hun synes det er rart at så få melder seg på forhånd.

- Dette er verdens morsomste jobb. Folk vet ikke hva de går glipp av. Jeg synes det er merkelig at så få vil bli leder av en organisasjon med 8000 medlemmer, sier Forbord.

Ønsker motkandidater
Mandag ettermiddag var det iallfall klart at to studenter har meldt seg til ledervalget: Mari Raunsgard og Lars Gunnar Tellnes. Raunsgard var først ute av de to og var livredd for å bli eneste kandidat til valget.

KLAR TIL KAMP: Hvis Mari Raunsgard blir valgt som ny leder av Samfundet onsdag kveld, lover hun å lage provoserende møter.
- Jeg ville heller tape for en god motkandidat enn å vinne fordi det ikke finnes noe alternativ, sier 22-åringen fra Fusa Kommune i Hordaland.

Hun er glad for at Lars Gunnar Tellnes i siste time har meldt seg som motkandidat. Den 21 år gamle Asker-mannen har vært med i et par måneder i serveringsgjengen på Samfundet og er klar som et egg for å bli sjef i det runde huset.

- Studentene har noe veldig stort i Samfundet. Jeg tror ganske mange er blitt imponert over alt man har fått til her. Målet mitt er at folk skal merke hvor stort Samfundet er også når det ikke er ISFiT eller Uka her, sier Tellnes.

Vil provosere
Raunsgard håper på så mange motkandidater som mulig.

- Samfundet burde ha en strøm av kandidater til lederskapet. Det er viktig at styret er godt organisert med bra folk. Og da må studentene ha en del mennesker å velge mellom. For all del, styret har alltid vært bra, men jeg skjønner ikke at ikke flere folk stiller, sier Raunsgard.

IKKE FOR SENT: Onsdag klokken 19.30 står slaget om Husets lederskap. Alle medlemmer av Studentersamfundet er valgbare og har stemmerett.
Hun har vært med i Samfundets Interne Teater siden januar i fjor. Energioverskudd er årsaken til at hun selv stiller til valg.

- Jeg har lyst til å bruke kreftene mine på å gjøre noe for hele Samfundet. Det er en utfordrende jobb som jeg tror jeg kommer til å gjøre veldig bra, sier tyskstudenten. Hun lover å lage spennende Samfundsmøter hvis hun blir valgt.

- Jeg har ingen sylskarp revolusjonær politisk agenda, men jeg håper å kunne provosere litt. Hvis jeg blir leder, skal jeg lage møter der iallfall noen blir knallsure når de går. Men jeg skal også lage noen sinnssyke festmøter, smiler Raunsgard.

Tekst og foto: Trond Ola Tilseth