MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Mest fornøyd på papiret (9.3.05, 16:09)

Sivilarkitektene på NTNU er blant Norges mest tilfredse studenter ifølge undersøkelsen stud.mag. Men uendelige arbeidsdager og prosjektstress sliter på humøret.

SPRUDLENDE LÆRERE: Lærernes evne til å skape engasjement fikk toppscore hos sivilarkitektstudentene ved NTNU. Veileder Bente Skille gir velmente råd til en noe bekymret Sigrid Mehli.
- Mest fornøyd med lærerne
- Best sosialt miljø
- Best faglig miljø
- Best bibliotek

- Da jeg hørte at vi skal være blant de studentene som er mest fornøyd med studiene våre, ble jeg nesten sjokkert. Jeg er ikke akkurat så veldig fornøyd med situasjonen om dagen. Det blir veldig mye skole og lite annet, sier Sigrid Mehli.

Det er bare to dager til hun skal levere prosjektet sitt, og det er ikke fritt for at hun har måttet stå på i det siste. Sivilarkitektene jobber over førti timer i uken ifølge studieundersøkelsen stud.mag. Men det er i gjennomsnitt, og i ukene før prosjektinnlevering blir timeantallet ganske mye høyere.

- Vi jobber minst 12 timer om dagen nå i innspurten, og jeg vet ikke om jeg greier å bli ferdig, det er utrolig stressende, sier Mehli.

FAKTA

STUD.MAG.:
Norges største studentundersøkelse.

Vurderer skolenes kvalitet, hvor studentene fester mest, hvor de beste lærerne er og hvor det er lettest å få seg nye venner og kjærester.

300 studenter har svart på 87 spørsmål. 72 ulike fag ved 30 ulike lærersteder er vurdert.

Fraværende lærer
Likevel er sivilarkitektene ved NTNU blant landets mest tilfredse studenter. På en skala fra 1 til 6 gir studentene lærestedet sitt karakteren 5,3. I hele landet er det bare studentene ved faget økologi og naturforvaltning ved UMB som er mer tilfredse med sitt lærested, ifølge undersøkelsen.

Sivilarkitektene ved NTNU berømmer i undersøkelsen også sine læreres evne til å skape engasjement. Lærerne får hundre poeng av hundre mulige.

- Det er kjempetrivelig å høre. Men jeg tror ikke de var så fornøyde for et par uker siden. Da var jeg knapt å se på tegnesalen fordi jeg var så opptatt med å forberede klassetur til Russland. Til gjengjeld synes de nok det er ganske bra å komme seg på tur også, sier veileder Bente Skille.

SOSIALT AKTIVE: Nicca Gade Christensen og Olav Eliesson Resell i festkomiteen til arkitektstudentene fremhever det sosiale miljøet.
Pils og pølser
Studieturer kan være en av årsakene til at sivilarktitekt også scorer svært høyt på sosialt miljø. I motsetning til andre linjer har arkitektene minst en studietur i året. I april skal de på rundreise i Russland, Finland og Sverige.

Det hjelper også på det sosiale miljøet at arkitektene jobber mye sammen og dermed nærmest tvinges til å ha sosial omgang.

- Dessuten arrangerer vi Kafé Skiboli hver fredag etter forelesning der vi møtes til pils og pølser eller andre ting. Det kan være forskjellige tema, men pils er gjerne en gjenganger, smiler festsjef Nicca Gade Christensen.

Stusselig datatilbud
Tallene fra stud.mag-undersøkelsen viser at arkitektstudentene er mest fornøyd av alle når det gjelder bibliotek og datatautstyr. Det forundrer Håvard Houen, som går andreåret og i likhet med de andre studentene er travelt opptatt med prosjektinnspurt.

PRESISJONSARBEID: - Biblioteket vårt er bra, men jeg skjønner ikke at vi skal være så fornøyd med datatilbudet vårt, sier arkitektstudent Håvard Houen.
- Jeg er enig i at biblioteket vårt er veldig bra. Men datatilbudet synes jeg er ganske stusselig. Når du tenker på hvor viktig verktøy data er for oss i yrkeslivet, synes jeg vi skulle hatt et tilbud som er mer tilpasset våre behov. Jeg skjønner ikke hvordan sivilarkitekt har scoret så høyt på akkurat dette punktet, sier Houen.

Han er imidlertid riktig så enig i at lærerne deres er flinke.

- Vårt studium er nok ganske spesielt ettersom undervisningen er veldig undervisningsbasert der andre studier har mer pensumlesing. Derfor er vi veldig mye i kontakt med lærerne våre som jeg må si er både flinke og inspirerende, sier Houen.

Trond Ola Tilseth

Les mer om undersøkelsen her