MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Technoport skal festivalen hete (2.5.05, 14:06)

Trondheim er i ferd med å bli en festivalby. Da er det bare rimelig at byen som kaller seg teknologihovedstaden også får en teknologifestival. Technoport Teknologifestival går av stabelen 19. - 22. oktober.

- Vi skal bidra til å sette utropstegn bak "teknologihovedstaden", sier prosjektleder Eileen Brandsegg. Brandsegg er forholdsvis nytilsatt City Manager i Trondheim, og har lenge gått med en drøm om å få i stand en festival med tema teknologi.

AMBISIØST: - Et veldig ambisiøst prosjekt, sier Eileen Brandsegg (t.h) om teknologifestivalen Technoport. Hun lover en festival som skal gjøre teknologi forståelig. Styreleder Ingvald Strømmen (bak) har tro på at festivalen skal gi positive effekter for hele nasjonen.
I oktober blir drømmen realisert. I forbindelse med hundreårsmarkeringen har Trondheim fått i oppdrag å sette teknologien i et historisk og framtidig perspektiv.

Utstillingen Techne - en del av NTNUs Faros-prosjekt - som åpner 27. mai, vil ta seg av det historiske. Technoport vil skue fremover. Det er de fire områdene IKT, helse og IT, innovasjon og energi, olje og gass som får hovedfokus. Målgruppen for arrangementet favner vidt - fra ungdom og studenter til investorer, oppfinnere og næringslivsfolk.

Ti samarbeidspartnere
En entusiastisk prosjektleder har klart å samle mange gode krefter til å trekke i lag om oppgaven: Trondheim kommune og de to fylkeskommunene er med, NTNU og Sintef, Innovasjon Norge, Sparebank 1, Telenor, Statoil og Reinertsen.

Professor Ingvald Strømmen er leder av styringsgruppa for prosjektet. Det offisielle startskuddet for Technoport gikk i laboratoriene på hans institutt, Energi og prosessteknikk, fredag 29. april.

AVDUKING: En rekke prominente gjester var til stede da det offisielle startskuddet for Technoport gikk fredag 29. april.
- Vi vil ha fokus på at forskning skal komme til praktisk nytte, sa Strømmen, og benyttet anledningen til å trekke fram prosjekter fra dette miljøet som har gitt verdifulle kommersielle uttellinger for Norge: Teknologien som nå brukes ved utbyggingen av Snøhvitfeltet, tappevannsvarmepumper og klimavennlige aircondition-anlegg til Japan, tørkesystemer til Ungarn, og energiproduksjon fra avfall.

Teknologiens Oscar
Brandsegg lover en spennende og fremtidsrettet utstilling i oktober, der folk kan la seg inspirere, utveksle ideer og skape noe nytt. I tillegg til utstilling blir det seminarer, workshops og - ingen festival uten priser - det blir utdeling av TechnoAwards - "teknologiens Oscar".

Tekst og foto: Arne Asphjell

Technoports ferske nettsider
Les om Techne på Faros-nettsider