LESERBREV Svein Kristiansen: Petter Wiigs og andres hatter
(10.5.05, 10:20) Petter Wiig i Organisasjonsavdelingen har etter to ukers refleksjon følt seg beføyet til å gi oss en repetisjon av hans ansats til tanker om rolleblanding i forbindelse med styrevalget. Han prøver igjen å anlegge en saklig og så og si legal vurdering om hva fagforeningsledere kan og ikke kan. Jeg vil for min del først og fremst foreslå at han heller bruker elementært gangsyn når han skal forklare andre om universitetsdemokratiets spilleregler. Det er ganske drøyt at en seniorrådgiver i hovedledelsen belærer representanter for de ansatte i den nåværende situasjonen ved NTNU - hvor det som kjent er avdekket et betydelig gap mellom partene, både i saker og klima. Det hadde vært bedre om energien hadde vært investert i utvikling av bedre organisasjonskultur.
Hans stjerneargument er at styremedlemmene skal tilføre styret kompetanse. At slike i tillegg har interesser er visstnok ikke "til institusjonens beste"! Det kan han for så vidt gjerne mene uten at det av den grunn får større vekt. Det hadde derimot vært fint om Wiig hadde forfulgt denne argumentasjonen litt lengre etter tenkepausen. Når store grupper av ansatte opplever et betydelig gap mellom seg og ledelsen, og dette også kommer klart til uttrykk i presentasjoner og debatt rundt styrevalget, blir det ganske patetisk og snakke om steril kompetanse uten innslag av ansattes mer eller mindre høyverdige bekymringer.
Det hadde vært fint om han og hans kolleger snart tok inn over seg den økende resignasjonen blant vitenskapelig ansatte som følge av serien av omorganiseringer, ditto ledelsesmodeller og lovrevisjoner. Nå mener faktisk de fleste styrekandidatene at vi snart burde begynne å se på hva NTNU skal drive med i årene som kommer og sørge for at vi er rustet for det, ...så får vi heller bære over med at noen er oppsatt med pavehatter.
Godt valg.
Svein Kristiansen
PS:
Petter Wiig burde ha fingransket kandidatlistene bedre da han først var på jakt. Han har oversett opptil flere andre suspekte kandidater både nær grasrota og hovedledelsen. Men det skulle likevel være igjen bortimot 50 % patente på listene. |