MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Mest "populære" styrekandidat vil ikke stille (11.5.05, 10:59)

Valget av interne styrekandidater er i gang. Noen styrekandidater har flere forslagsstillere i ryggen enn andre, men en av de hyppigst foreslåtte ønsker ikke å bli valgt.

Lista over styrekandidater er interessant. Det er også lista over hvem som har foreslått kandidatene (PDF-dokument). Anne Rossvoll, seksjonssjef i administrasjonen på IVT-fakultetet, er tydeligvis den som er mest ønsket i styret fra gruppen teknisk/administrative.

FAKTA

STYREVALGET: Du kan avgi din stemme på internett i hele dag (onsdag 10.5) og torsdag 11.5.

Til sammen stiller 47 kandidater til valg. Du kan bare stemme på de kandidatene som hører til din stillingsgruppe.

Valgresultatet blir trolig offentliggjort allerede på fredag 12.5.

Hele fire uavhengige grupperinger har foreslått henne som styrerepresentant. Problemet er bare at Rossvoll befinner seg i kategorien ”ønsker ikke å stille til valg”.

- Hvorfor, Anne? Folk mener tydeligvis du er en person med godt vett?

- Jeg mener at rollen min i dag ikke er det beste utgangspunktet for å gjøre en god jobb som styrerepresentant. Jeg synes jeg sitter for nær fakultetsledelsen til å kunne ta et godt ansatt-perspektiv. Ellers er det jo hyggelig at noen synes jeg har godt vett.

- Men du er foreslått og kan risikere å bli valgt?

- Ja, og da vil jeg ta oppgaven.

Flere er tydeligvis godt fornøyd med dagens styrerepresentant, Geir Lunde. Han er foreslått av tre grupper. Kandidatene Frode Arntsen, Marte Braseth Johansen og Sturla Søsptad er alle foreslått av to grupper uavhengig av hverandre.

POPULÆR: Svein Lorentzen har flere grupper forslagsstillere i ryggen.
Foto: NTNU Info/Arne Asphjell
Lorentzen er etterspurt
Blant de 18 kandidatene fra de fast ansatte i undervisnings- og forskerstilling er det Svein Lorentzen som topper kurven. Han er også foreslått av fire grupper kolleger. En skal ikke se bort fra at Lorentzens sterke fronting av flyttemotstanden er medvirkende til at han er en etterspurt kandidat.

Ellers i denne kategorien har Håkon With Andersen, Rigmor Austgulen, Tore I. Haugen, An-Magritt Jensen, Svein Kristiansen, Ingeborg Torvik Sølvberg og Christian Thaulow to grupperinger som forslagsstillere.

På forslagstoppen
Marinprofessor Svein Kristiansen er den som var vært ivrigst til å foreslå selv. Han har vært med på å foreslå hele ni ulike kandidater til styret, men de fleste av disse ønsker ikke å stille til valg.

- Vi synes det har vært viktig å få fram interessante kandidater, opplyser Kristiansen som legger til at han med sitt initiativ har fulgt opp valgstyrets bekymringsmelding om få kandidater.

IVRIG FORSLAGSSTILLER: Svein Kristiansen har vært med og foreslått ni kandidater til styret. Han stiller også selv til valg.
Foto: NTNU Info
Kristiansens erfaring fra Forskerforbundet er at han møter veggen i SESAM (Sentralt samarbeidsutvalg, fagforeningenes felles organ mot den sentrale ledelsen). Han ser derfor styret som et bedre forum for å kunne påvirke utviklingen av sin egen arbeidsplass.

Fremstøt mot velgerne
Valgmøtene ga liten oppslutning, men det er ingen ting i veien for å arrangere egne valgmøter. Det har kandidaten Geir Lunde gjort, i hvert fall i sin ”egen valgkrets”, Teknisk avdeling. Lunde pleier å orientere om valget og hvordan folk går fram for å stemme, og benytter anledningen til å profilere seg som kandidat. Han avslutter med å si: - Stem på den dere vil, men jeg blir veldig glad om dere stemmer på meg. Om andre kandidater har arrangert lokale valgmøter, kjenner vi ikke til.

Svein Lorentzen har sendt ut innlegget han holdt på valgmøtene, på e-post til en rekke kolleger, mens Kristin Dæhli har sendt en personlig valgappell per e-post til sine kjente i miljøet. Andre kandidater har benyttet anledningen til å opplyse om sitt syn på sentrale saker gjennom innlegg her i Universitetsavisa.

Av Arne Asphjell

Les mer om valget her