MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Ansatte vil stoppe valget (11.5.05, 17:39)

Tekniske problemer kan ha ført til at velgere ga stemmer til feil styrekandidater onsdag formiddag. Frustrerte ansatte mener valget må annulleres, men valgstyret har bestemt at det går sin gang.

- Feilen er rettet opp, og valgstyret har vurdert situasjonen slik at valget skal fortsette, forteller styreleder Trond Singsaas.

UPÅLITELIG: Jeremy Hawthorn og Ruth Sherry tør ikke stole på at alle har stemt på kandidatene de faktisk ville stemme på.
Foto: NTNU Info/Arne Asphjell
Jeremy Hawthorn mener det fort kunne gått galt da han skulle avgi sin stemme: Engelskprofessoren krysset av for fem kandidater han ville gi sin stemme. Da han klikket OK, dukket imidlertid et nytt skjermbilde opp med fem helt nye kandidater som han ble bedt om å bekrefte.

Selv fikk Hawthorn rettet opp stemmegivningen, men han frykter andre kan ha oversett feilen før de elektroniske valgurnene stengte før lunsj.

Forvirrende situasjon
- Over 600 hadde stemt før nettsida ble lukket - det betyr at de stemte mens systemet fungerte dårlig. Jeg kan ikke tro at det ikke finnes noen blant disse som ikke stemte feil. Det ville vært veldig merkelig, mener Hawthorn.

Universitetsavisa mottok både leserbrev og e-post fra ansatte som hadde opplevd det samme som Hawthorn eller hadde hørt om kolleger som hadde fått seg en overraskelse. I sine leserbrev ber både Trond Andresen og Ruth Sherry om at valget må annulleres.

"Det er meget nærliggende å tenke seg at det har forekommet utilsiktet stemmegivning under en så forvirrende situasjon som den flere av mine kollegaer har opplevd. Jeg synes det er åpenbart at valget så langt må erklæres ugyldig, og at man må begynne om igjen - kanskje med blyant og papir denne gangen?" skriver Sherry.

Debatten går også inne på Fritt Forum der flere er kritiske til valget.

Vurderer nærmere på fredag
Valgstyret fikk også flere bekymringsmeldinger i løpet av formiddagen, men har ikke mottatt noen formelle klager ennå. Styremedlemmene møttes for å diskutere situasjonen onsdag klokka 15. Ifølge Trond Singsaas gikk et enstemmig styre inn for at valget skal fortsette som før.

Han vil ikke gå i detalj i valgstyrets vurderinger, men viser til at hele situasjonen skal vurderes når valget er ferdig. - Vi skal ha et møte fredag morgen hvor vi eventuelt skal godkjenne valget, og da får vi vurdere totaliteten, sier han.

Styrelederen forteller at det var tilfeldig hvem som ble rammet av den tekniske feilen. Han vil ikke si noe om hvor mange det gjelder.

Ukjent feil
- Skjønner du at folk blir bekymret for at de har stemt feil?

- Vi har registrert at flere selvsagt har opplevd dette som uønsket, svarer Singsaas som ikke utelukker at enkelte kan ha stemt på andre kandidater enn de opprinnelig ønsket.

Valgsystemet er utviklet ved NTNU og har vært brukt i flere anledninger både ved NTNU og Universitetet i Bergen. Ifølge Singsaas har man aldri vært borti feilen som dukket opp i dag.

Av Elin Fugelsnes